Csillagüzenetek

TudatMag bevezető

2010. aug. 01

Bizonyára észrevetted ezt az új kategóriát a csillagmag.hu oldalon, amelynek neve ?TudatMag?, amely azon túl, hogy egy új kategória, egy másfajta működést fog elhozni a CsillagMag életébe.

Ezen kategória alatt olyan üzeneteket, gondolatokat szeretnék közzétenni, amelynek célja a jelenlegi rendszerek feszegetése – minden irányból. A régi mintákat, a régi gondolkodásmódokat szeretném körbejárni és megnézni hol nem szolgálnak már minket. S mivel ezen írások bizony a nyugalom megzavarására alkalmas gondolatokat fognak tartalmazni, ezért ide kérem, csak az tartson velem, aki komolyan is gondolja, hogy kilép a régiből.

S a lényeg: EGYÜTT HOZZUK LÉTRE AZ ÚJAT.

– – –

Már volt hasonló próbálkozásom a múltban, több-kevesebb sikerrel, bízom benne, hogy tanultam az esetekből. Ami fontos, és amiben RÁD IS SZÁMÍTOK: minden írás mögött szabadon és termékenyen lehet mindenfajta gondolatot, élményt, akármit megosztani, ami úgy érzed, hogy szolgálja a többi embert. Tehát, szabad a pálya.

Először azt terveztem, hogy csak egy szűk kör férhet majd hozzá ehhez. Azután regisztrációhoz akartam kötni a dolgokat, hogy csak azok olvashatják és írhatnak, akik külön kérik ezt. Aztán magamba szálltam, és végül úgy döntöttem, szabad folyást engedek mindennek. (el sem hiszitek, de kábé KÉT HÓNAPJA rágódtam ezen, tehát nem nagyon van már szerintem olyan érv és oldal, amit nem néztem volna végig)

Ebbe már jó pár alkalommal beletört a bicskám, nem csak nekem. Ami mindig előtört, az az egoista kommunikáció volt, amikor az olvasók-írók a személyes kicsinyes drámájukat kezdték el játszani a fórumon (velem együtt), lelki és szellemi szenvedésekkel, mindenféle céllal. Ez mindig kiverte a biztosítékot pár embernél, nálam. Ám most úgy gondoltam, hogy szabad a pálya, tényleg.

Mivel mindig azt hangoztatom, hogy nincs jó meg rossz, minden mögé mi tesszük oda a jelzőt, ezért ezt most meg is lehet élni. Ennyi a hozzászólásokról.

Amiről szó lesz, a DimiSuli oldalán találsz pár gondolatot: http://csillagmag.hu/dimi-suli/. Ez nem DimiSuli természetesen, de mégis van átfedés a TudatMag és e között, tehát ha nem tudtál együtt rezegni az előbbi linken olvasottakkal, akkor teljesen felesleges ezeket az üzeneteket olvasnod, és kérlek ne is tedd azt, nem veszítesz semmit, hozzászólnod sem kell.

Azért kérek mindenkit, hogy ez egy jó lehetőség az, hogy kilépjünk a régiből, és megmutassuk, hogy hogyan lehet úgy egymásnak segíteni, hogy nem megyünk bele a szétválasztottságba, és gyakoroljuk a Minden Egy állapotát. :)

– – –

Annyit még, hogy a jövőben az írások hossza csökkenni, de a gyakorisága nőni fog – ezért nem fogok minden írásról hírlevelet küldeni. Érdemes lesz a jövőben sűrűbben felnézni. Aki regisztrál az oldalhoz (jobb oldalt a menüben, alul) az be tudja állítani, hogy kapjon automatikus levelet a TudatMag írásokról, érdemes ezzel a lehetőséggel élni (ez nem egyenlő a hírlevéllel).

12 hozzászólás

Judyna mondta:

Mindig várom írásaidat. Örülök, hogy ismét olvashatom majd Kerion, Veszprémman, Ani és a többiek – támába vágó – hozzászólásait. Bevallom, kicsit hiányoztak.

Éva Andrea mondta:

Kedves Balázs.
Nagy örömmel olvastam, ezt a kezdeményezésedet is.
Mindig elolvasom az írásaid.
Sokat segítenek. A tudatosabb oda figyelés, szerintem fontos dolog.
Nyilván nem irányítanak a leírtak.
Nem is ez a feladatuk. Hanem egyfajta megerősítést adnak.
Az önmegismerés útján haladni, nem mindig könnyű. Az itteni témák,/és ahogy megvannak fogalmazva/ érthetőek és mintegy rálátást adnak. Ki tudjuk vetíteni a saját életünkre, a bensőnk változásaira. Ez nagyon jó dolog.
Ennek az új kategóriának az írásait is nagyon várom.

Ágoston (ötlet) mondta:

Kedves Balázs!

Én ha megengeded, javasolnék néhány embert a folyamathoz, bár mindenkinek megvan a maga embere.

Röviden: Eckhart Tolle, Byron Katie, Gangaji, 3 megvilágosodott ember-tudatosság. Ennek megfelelően agykontroll.hu-edesviz.hu kiadó-filoszkonyv.hu .

Ők az advaitát képviselik, a világon a tudatosság igazságához talán legközelebb álló tanítás, a nemkettősség.

Ha tervezel webes összejöveteleket tartani (lévén, hogy a közösség kinőtte Budapestet), javaslom a webex.com és a gotowebinar.com programokat, egyenként tízezer forint per hó, lehet egyszeri használat is, és lehet fizetősre beállítani a bejelentkezést és hogy csak írásban lehet beleszólni a vendégeknek. Olyan cégek használják a webexet (ez a jobb minőségű), mint a Google.

Üdv
Ágoston

Eleonóra - RSS mondta:

Én egyébként feltennék egy rövid videót az RSS Firefox-beli beállításáról mint élő könyvjelző, én azzal követlek és nagyon hasznos kis jószág, csak a kezdőknek nem műkszik.
Eleonóra

NévZoltán mondta:

Sok sikert kívánok és remélem gyümölcsöző lesz! Csak Istennel közösen munkálkodjál! Zoltán

Aranka mondta:

Helló Balázs!

Olvastam a visszajelzéseket a tanfolyammal kapcsolatosan: nagyon sokan az interaktív(táv-)oktatást kérnék: hogyan lesz akkor? A Budapestieknek élőben és a messzebb lakóknak külön?

Kösziszépen: Aranka:-)

Győrffi Enikő mondta:

Szia Balázs,

Csak ismételten köszönni tudom az immár nem is tudom hányadik megerősítő írásodat.
Amikor érzékelem, hogy valami történni fog vagy már a kellős közepén vagyok egy folyamatnak, utána érdekes mód mindig írsz egy visszaigazolást számomra.
Köszönöm, hogy olvashatlak, mert az írásaid segítenek megérteni a bennem zajló dolgokat.
További sok sikert kívánok a munkádhoz! Engie

Gigi mondta:

Drága Balázs! Kiváncsian várom ezt a megnyilvánulásodat is! Szeretettel ölellek:)

Varga Kriszta mondta:

Kedves Balázs!

Szerintem nincs mitől tartani, hisz mindenki egy “másik én”. Lássuk hát, hogy látom onnan a világot, és hogyan döntögetem azokat a korlátokat, melyeket talán még fel sem ismerek!
Előre is köszönöm Nektek!
Tudjátok mit? Kalandorok se kíméljenek!
Kriszta

Neon mondta:

Mindenki egy “másik” én. Alapesetben legalábbis így szokott lenni. Tehát nem egy másik szintén “én”, akivel találkozhatom. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, magamnak “Egy”-ként történő megtapasztalása szükséges. Addig azonban egy vagyok a sok én közül. Akikkel találkozom, mutathatnak nekem tükröt, így áttételesen találkozhatom a másikban saját magamnak egy részletével. Ha akciómat “Egy” önmagam időtlen, szerető valójából indítom és fogadom, akkor nem kell félnem, de szenvedés azért még érhet. Kedvező esetben a másik ember, hozzájárulhat Önvalód éledéséhez…

Neon

H Zsuzsa mondta:

Kedves Balázs
Izgalmas kezd lenni ez a téma.A polaritás, én is úgy voltam régebben ha jött valami jó akkor megjelent utána a másik oldal.de csak azért mert én éltem meg úgy. Most azt gondolom a történéseket én élem meg . Legyen az bármi. Megélem , mivel tudom hogy nincs jó és rossz. Azt veszem észre, hogy nagy mennyiségben jön felém a szeretet.Nagy hullámokat vet, jó benne megmártózni.
Körülöttem is történnek a dolgok, ami másnak ijesztő lenne, mivel betegség csírákról van szó a családban.Ezt úgy élem meg hogy az élet felkínálja hogy a tanultakat gyakorlatban alkalmazhassam.
Hosszú út van mögöttem,de még van tenni való jól tudom, míg eljutok az érzésig hogy EGY VAGYOK MINDENKIVEL, vagy inkább azt mondom, ÉN nem is vagyok, csak VAGYOK AKI VAGYOK.
Nagy ölelés MINDENKINEK
Zsuzsa