Csillagüzenetek

Tudatosság ereje – I. rész

2011. okt. 24

(Ismét két részben adom közzé ennek a hétnek az információit. Ma a “tudatváltásról” szeretnék beszélni, egy megfogható szinten, remélem a segítségedre lesz. Holnap pedig részletezem ennek a hétnek asztrológiai-asztrozófiai képletét, ezért érdemes visszatérned)

Szerdán (október 26-án) Újhold napja lesz, amely az életünk ritmusában mindig egy megújuló, üres állapotban megjelenő friss energia bejövetelét jelenti. Érdemes naptárunkban mindig követni az Újhold ? Telihold ciklust, mert ezzel olyan órához igazítjuk tudatunkat, testünket, amely magas szinten rezeg.  Az Újhold után a növekedés, töltekezés időszaka jön el ? ez összecseng a 28-a környékén tetőző tudatosodási hullámmal, amely már igen kézzelfogható tapasztalásokhoz vezet.

Mielőtt részleteznénk az Újhold és a hét energiát, nézzük meg közelebbről ezt a tudatosodást?

– – –

Az átalakulás egyik legnagyobb ?ellenlábasa? a kishitűség, az önbecsülés hiánya. Erre a spiritualitás tanításai még rátettek egy lapáttal, hogy a ?negatív?, másoknak vagy önmagunknak ?ártó? gondolatokat, tetteket minél előbb gyógyítsuk meg. Hogy mindig szeretetben, mindig egyfajta békében és nyugalomban létezzünk, mindig egyfajta szép mosollyal az arcunkon boldogan nézzünk minden elébe.

Ez azonban itt, a dualitás világába teljesen belefeledkezve nem kivitelezhető. Amit lehet tenni mégis az, hogy az ember megpróbál egy MÁSFAJTA NÉZŐPONTTAL a dolgokra tekinteni. Ezt a másfajta nézőpontot hívhatjuk dimenzióváltásnak, megvilágosodásnak, de nem kell ilyen ?nagy? szavakat használnunk?

Hányszor hallottad már, hogy Teremtő vagy, Isten része? Miért van az, hogy mégis vannak napok, amikor utálod az egész világot, önmagadat? Hogyan lehetséges ez?

Nos, az átalakulás, aminek a közepén csücsülünk, erre is meghozza a választ.

Nézzünk egy példát: érkezik egy életesemény, aminek te nem örülsz mondjuk, ami elevenen érint, nem tudsz ?semleges? maradni, érzed az igazságtalanságot, a dühöt. Persze közben belül tudod, hogy szeretned és elfogadnod kéne, békésen mosolyogni, de egyszerűen képtelen vagy rá. Mindannyian átéltük ezt, igaz? Képtelen vagy nem dühösnek lenni minden spirituális tanítás ellenére.

– Hogyan reagál egy, ebbe a dimenzióba belefeledkezett ember? Reagál, önigazolásokat keres, ideologizál, védi a saját harcállásait, előző tapasztalatai alapján, és aztán ragaszkodik is a létrejött állapothoz. Tehát ha valaki ?csúnyán viselkedett? vele, akkor ő is jogot érez ahhoz, hogy ezt megtegye.

– Hogyan reagál egy ?spirituális? ember? Szintén eljátssza az előzőeket, annyi különbséggel, hogy valahol a közepén vagy a végén elővesz egy spirituális tanítást, aminek tükrében gyakorolni próbálja az elengedést, a megbocsátást, keresi a feloldást, keresi a megnyugvást és a kiegyenlítődést. Esetleg a spirituális ego-val oldja meg a helyzetet: ?ezt nekem meg kellett élnem?, ?nem baj, majd ő is eljut erre a szintre?, satöbbi?

(természetesen nem ilyen fekete vagy fehér minden, de most kérlek engedjétek meg nekem, hogy ezeket a leegyszerűsítéseket használjam, a saját mintádat úgy is érezni fogod)

S hogyan néz ez ki egy multidimenzionális szempontból? Hogyan néz ki egy olyan Ember szempontjából, aki tisztában van azzal, hogy Ő mint Egész, van egy 3D ?s megnyilvánulása, és még ennél sokkal több minden? Illetve ezen részei aktiválása felé tart?

Megjelenik az adott élethelyzet, ami mondjuk, igazságtalanság-érzetet hoz. Megéli, átengedi, megízleli, megtapasztalja. És nem von le semmilyen következtetést, nem rak bele semmit. Elfogadja, mindennemű címkézés nélkül, csak a Van állapotban létezve. És ez nem befolyásolja semmiben.

Tudja ? hiszi sejtje minden rezdülésével ? hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell. Dönt belül, tapasztal belül, átalakít belül. Megél belül. Nem-cselekszik. Átéli, hogy ez valójában őt szolgálta, őt erősítette, őt táplálta. És semmiben nem ítélkezik, a másikat sem címkézi.

Tudja, hogy azért választotta ezt a tapasztalást, mert szüksége volt rá ? még a legszörnyűbbnek is! És itt jön a lényeg. A legszörnyűbb tett csak itt, a dualitásban az. Nincs ilyen, hogy szörnyű, nehéz, vagy szenvedés. Csak ebből a nézőpontból.

Ha ezt megérted és megéled, akkor kinyitottad a ?mennyek kapuját?, átléptél a küszöbön.

Summa summarum: légy az, aki vagy. Létezz! Szenvedj, örülj, mosolyogj ha öröm ér, sírj ha bánat ér. De közben a lényeg, hogy egy rejtett, belső, több dimenziós részeddel belül mindig tudd, hogy ez csak színház. Ez egy színdarab, amit most eljátszol. Nem valódi. Nem valódi ? persze ez nézőpont kérdése.

Ez az ajtó most nyitva áll előtted. Lépj be bátran egy magasabb rendű önbecsülés állapotába, ahol szereted magad minden szinten, a sejtjeidet, a földet, a többi létezőt. Szereted, és nem raksz bele semmit. Nincsenek bolond, gonosz emberek ? illetve vannak, egy nézőpontból. :) De más nézőpontból pedig PONT AZ TÖRTÉNIK VELED, AMINEK TÖRTÉNNIE KELL.

Ami Te vagy ? az rezeg körülötted. Ezért ne ostorozd magad, ha valami ?negatívval? találkozol ? azt a rezgést te kérted, a te lelki-szellemi táplálékod, hogy erősítsen. Hogy növekedj.

Isten lényeddé.

– – –

(folytatás hamarosan)

39 hozzászólás

Nagy Anita mondta:

Húúúúúúúúúú… Ez most nagyon betalált a hétvégi folyamatomba! Köszönöm! :-)

Böjtös Zsolt mondta:

Balázs, Te mindig nagyon szépen össze tudod rakni ezeket az igen nehezen megfogalmazható megéléseket. Ennek Te nagy Mágusa vagy :)).
Köszönöm szépen.
Ölellek

Megi mondta:

Szia Balázs És Mindenki!!! :)
Csak azért írok, hogy tudd :) milyen hálás vagyok Neked és Mindenkinek?. Tudod, rendszeres olvasója vagyok az írásaidnak :) Mindig vissza-vissza járok mert minden sorod olyan számomra mint a közlekedési táblák az út mentén? :) :) :) Tudom hová akarok eljutni de magamtól nem indulnék útnak, a te jelzéseid vezetnek engem :) és adnak számomra biztonságérzetet, önbizalmat nap mint nap. EZ TELJESEN KOMOLY!!! :) Tudod : Németországban éltem 3 évig de nagyon nem szerettem ott lenni, mert úgy éreztem hogy ott nem tudok igazán önmagam lenni?ez nagyon elszomorított hiszen a testvérem ott él a feleségével, nagyon szeretem őket és nagyon fontosak a számomra. A testvéremmel igazán nagyon jó a kapcsolatunk ezért csak a gondolata is az elköltözésemnek (persze nem együtt laktunk, de ugyan abban a városban)nagyon fájt. Az évek teltek, nem voltam már ?huszon?? éves és egyre mélyebbre zuhantam a letargiába. Tudtam mit akarok: visszamenni Angliába :)
Teljesen össze voltam zavarodva : Az eszem tartott engem Németországban viszont a szívem húzott vissza Angliába és nem tudtam melyikre hallgassak?
Tudom, hogy nincsenek véletlenek :) de nem tudom hogyan : valahogy idetaláltam hozzátok :) :) :)!!! Mindig vissza-vissza járva az elmúlt 1.5 év alatt visszaterelődtem arra az útra ahol még utoljára éreztem hogy önmagam vagyok :) Most (egy hónapja) ugyanott vagyok mint 3 évvel ezelőtt: Angliában :) Végre együtt élünk az akkori szerelmemmel és valami csoda folytán lett egy fantasztikus munkám amit imádok: ápoló-asszisztens vagyok egy idősek otthonában :)
Minden nap élem az álmot amit veletek együtt sikerült teremtenem :) :) :) !!!! Köszönöm neked Balázs és Mindenkinek mert ezek a sorok, itt ezen az oldalon vezettek engem és terelnek a mai napig is :) :) :) !!!
Balázs, fantasztikus a munka amit csinálsz, kívánok hozzá további SOK-SOK sikert és remélem hogy ezekután is mindig-mindenhol ?ottleszel? :) :) :) !!!
Hála-Hála Szeretet!!!
Puszi Mindenkinek :)
Megi :)

Szekhmet mondta:

“…Hányszor hallottad már, hogy Teremtő vagy, Isten része? Miért van az, hogy mégis vannak napok, amikor utálod az egész világot, önmagadat? Hogyan lehetséges ez?…”

Hááát nagyon a szívemből szóltál. Ezzel kínlódok már hetek óta magamban, és nagyon nehéz a sötét felhők fölé emelkedni. De hát erről szól a duális világ: hol fent, hol lent. Ez a “dimenzióváltással” vajon nem szűnik meg?
Este mindig ezzel alszom el: “Isten a tenyerén hordoz, magasan a sötét felhők felett….”
Köszönjük az írásaid!

Czimer László mondta:

Szia Balázs !
Köszönöm én is ,hogy vagy.Furcsa ,hogy manapság más forrásokból is összecsengő hangokat küld felém a lét…azt hiszem nagyon megváltozik a világunk és mi.
Jó lenne ha Székesfehérvárra is el tudnál jönni valamikor.
szép napot neked

Ritus mondta:

“De más nézőpontból pedig PONT AZ TÖRTÉNIK VELED, AMINEK TÖRTÉNNIE KELL.

Ami Te vagy ? az rezeg körülötted. Ezért ne ostorozd magad, ha valami ?negatívval? találkozol ? azt a rezgést te kérted, a te lelki-szellemi táplálékod, hogy erősítsen. Hogy növekedj.”

Igen, ez így van, ámbár nagyon nehéz elfogdni néha, hogy én kértem :) s végül is nem más amit élek, mint a döntéseim következménye….szóval én hoztam létre….”kértem” magamnak :)
Szép napot!
R.

lena mondta:

Zárójelben:
Valamit elrontottam és a önállósította magát a bejegyzésem

Azzal kezdeném én is, csatlakozom a többiekhez és köszönöm Balázs kedves, hogy vagy.
Amikor a soraidat olvasom Remenyik Sándor Akarom c. versét hallom bent önmagamban, számomra ez a vers azonos veled is.

http://mek.niif.hu/01000/01052/html/vers0101.htm#0

Ezt is írtam már:”jelek” az írásaid, amelyek mindig jó időben, jókor érkeznek el hozzám.

Köszönöm Neked.

További szép napot!

L

Annalilla mondta:

Szia Balázs, számomra ez az első humoros írásod ami úgy igazán átjön. Mégpedig azért mert a példákkal a legérthetőbbé és átláthatóbbá tetted az egészet. Könnyű a beazonosítása saját életünkre, és tényleg ez a három kategória van amit én is észrevettem, vagy végig is jártam, mármint a reagálások szintjén. Köszönöm

Kata38 mondta:

Sziasztok Balázs és Mindenki!

Csatlakozom az előttem szólokhoz, hálával és szeretettel gondolva Rád Balázs, mert valóban az írásaid jelentik a családom számára a legnagyobb segítséget az elmúlt hónapokban. Nem semmi a színpad, amit a párommal magunknak erre az életre választottunk és nem kicsiny az egónk sem, aminek a leépítésével küzdünk napról-napra van, hogy könnyebben, van hogy elbukva…:) Mindenesetre a soraidat olvasva mindketten könnyebben lépünk előre a gyakorlatban….Kitartást és belső békét kívánok Mindnyájatoknak az úton….:)

Csilla mondta:

Szia Balázs!
Mindig olvasom az írásaidat, s mint sok más embernek – mint látom a hozzászólások alapján- mintha rólam szólna és nagyon sokat segít megélni ezt a világot amiben élek.
Férjem 3 éve üzemi baleset következtében halt meg,minek következtében minden felborult az életemben. Elvesztettem már mindent ami anyagi, megtapostak, megaláztak,hatalmas falakat rak elém a sors, annyi igazságtalanság ér már ( mert ugye én nem tehettem róla, hogy az nap ott nem áramtalanítottak, én nem tehettem róla, hogy 139 nap kóma után vérmérgezésben kell meghalni valakinek a ” körülmények ” azaz a mai egészség ügy helyzete miatt, és még sorolhatnám a sok mindent és messze nincs még vége—- s ha én nem találok Rád már nem itt lennék. Nem tudtam volna ép elmével túl élni a dolgokat, felállítani 4 gyereket, hitet adni mindannyiunknak, hogy nem adhatjuk fel.
Az írásaid eredménye kép már el tudom fogadni mint választott sorsfeladatot ( hisz én akartam kvázi— még ha most ezt nem is tudom a tudatommal—) Bevallom az elején úgy éreztem ehhez én kicsi és gyenge vagyok,nem vagyok képes ezen a szinten megbocsátani, elengedni, elfogadni, lehetetlennek éreztem, hogy ezt túl lehet élni— főleg , hogy megdöbbentő és egyben csodálatos dolgok egybeesése következtében sorsszerűvé is vált, teljesen nyilvánvalóan ( csak észre kellett venni) pl., hogy a 139 nap kóma után a 25. házassági évfordulónk napján ment el, szinte óra perc pontossággal.( erre a napra készültem 25 évig)
Nagyon sokat kell még tanulnom, s mindig szomjasan olvasom a sorokat, s elemzem az érzéseimet, a reakcióimat, összegzem mi az ami ok, s mi még ami nem, de életelememmé vált ez a fajta gondolkodás, s jó mikor visszaigazolás érkezik— nem én megyek a sztrádán szembe—még ha ma még én vagyok is a csodabogár.
Mindezt azért írtam ide, hogy Te is megkapd a visszaigazolást, s aki olvassa is a hitet, így működik ez a világ.
Mindenkinek kívánok szép napot!— s erőt vállalni azt amiért ide jöttünk.

Szatmári Ilona mondta:

Kedves Balázs !

Örülök az értékeidnek,és annak ,hogy másokkal szeretettel megosztod !Igen az üzenetek mindig helyt állóak,ha valaki figyeli mi történik vele.Érdekes felismerésekbe lehet része mindenkinek.Az biztos ,hogy nagyon jó érzés szeretetben lenni.Más az egész világ és mindenki. .Folyamatosan ezt szeretném és nem engedek be semmit, ami nem szeretet.Ha valami be is suhan akkor rögtön változtatom szeretetté.
Kívánom továbbra is szeretetben teljen és óriási felismerésekkel mindenki élete. Balázs Te továbbra is szeretettel terelgess másokat!
Áldott szép napokat mindenkinek !
ILONA

Alex mondta:

Sziasztok,

erről a mostani írásról eszembe jutott egy számomra nagyon meghatározó könyv: Robert Schwartz: Bátor Lelkek.
Amióta ezt a könyvet elolvastam, vallom a fenti sorokat s tudom gyakorolni a “légy az aki vagy”-ot. Ajánlom mindenki figyelmébe.

Szép estét mindenkinek! :)

Kri mondta:

Én 26-án fogom lezárni egy 4 éves kapcsolatomat, ami már nem tesz hozzám semmit csak régóta elvesz. Az egyetlen kétségem, hogy milyen hatása lesz annak, hogy nehéz szívvel-gyásszal lépek át a csillagkapun, nem könnyedén és megtisztulva. Túl sokáig halogattam a döntést. Hiába a tudatosság, a fájdalom és a félelem a magánytól eddig mindíg legyőzött. Imádkozom az erőért, hogy ezúttal sikerüljön. Balázs, Te nagyon hozzájárultál, hogy a helyes útra lépjek.
Köszönöm !
K

sacc mondta:

Drága Szeretethajósok!!!
Nagyon szeretem én is olvasni Balázs írásait, érezni, hogy inspiráltan írja, a közös tudatunkból…
és nagyon örülök, hogy sokan hozzászólnak. Nagyon lelkesít, hogy sokan vagyunk Mo.-n, akik önmagunk tágításával segítik a Földi átalakulást.
Nekem a legjobban a természet segít. Ha bármi bajom, elakadásom van, kimegyek lefekszem a földre, vagy csak állva felveszem az Égkalapot, és a Földgyökereket és máris jön a hullámzó Örömérzés. Ha nagy a negatív cucc, akkor meg egy fához megyek, és engedem kilélegezni mindent, ami akar jönni. A másik tuti eszköz számomra a szívtisztító-nyitó éneklés, “azamijön-hangadás”, persze ehhez kell a nyugis hely…
A lényeg, hogy tisztán érezhetően sokkal gyorsabban tudom átkapcsolni magam a megengedő-örömlétre, mint pár éve…
nagy-nagy Hála Nektek és magamnak érte :-)
S.

Violett mondta:

Drága sacc. Ahogy olvasom a hozzászólásod, szinte látom és érzem amit lírtál. Nagyon jo élményt adtál nekem ma este! :))
Köszönöm!!! V.
Ui: Balázs nem különben :))

Zoltán Zsuzsanna mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm a segítséget. Épp ma történt velem egy “igazságtalan” dolog. S milyen jó tudni, hogy ez egy táplálék valójában, amivel együtt rezgek, s ami erősít. S ha belegondolok, tényleg erősít!
Üdv. Mindenkinek!
Madhuri

Gigi mondta:

“Ami Te vagy ? az rezeg körülötted. Ezért ne ostorozd magad, ha valami ?negatívval? találkozol ? azt a rezgést te kérted, a te lelki-szellemi táplálékod, hogy erősítsen. Hogy növekedj.”

Szóról szóra igaz. Van két gyönyörű gyermekem. A fiam 7 éves, rendkívül nehéz eset. De csak a számomra. Tényleg én kértem az Égieket, hogy ilyen legyen! Talpraesett, szókimondó, rendkívül intelligens, mozgékony, igazi sportember, állandóan forr körülötte a levegő, néha túl sok is belőle. Terhességem alatt csak azt kívántam, hogy ne legyen olyan “tejbetök” kétballábas szende mint amilyen én voltam. Hát megkaptam! Kihozza belőlem a “vad ösztönöket” is néha, amik mindig is ott voltak a tudatalattimban. “Kegyetlenül” beolvas és dühös vagyok érte, de csak fáj az igazság!
A kislányom az ellentéte. Őt is én kértem. A kisfiam után vágytam egy nyugodtabb, érzékenyebb, megfontoltabb kislányra. Ő pont ilyen, néha már túlérzékeny. Sok meghitt pillanatot átéltem már vele. Amikor csendben van, akkor is közöl valamit, a gondolatolvasó szemeivel.
Sokszor érzem úgy, hogy ők a valódi énemben rejlő két végletet testesítik meg. És tényleg erősítenek.

Gigi

csabi mondta:

Balázs! Már tudlak nyomon követni, hiszen pár órája magyaráztam meg az egyik fiamnak pont azt amit leírtál igaz más hozzáállással és most olvasom a cikkedet és nem jutok szóhoz! Egyre jobban ébred bennem a tudat, akkor mégis jó választ kaptam a kérdésemre! Akkor igy kell folytatnom, de Balázs, ez tényleg egy kemény áttörés, érzem hogy megtudnám tenni de valami ott bent, valami vissza húz, épp olyan mikor az ember végleg leszokott egy rossz szokásról és mikor megkinálnak küzd ellene ….igen….nem….igen…nem….

Anna mondta:

“Az élet néha akadálypályának tűnik. Azért állítod az akadályokat magad elé, mert szükséged van a megoldásukkal nyert erőre. Éld hát az életed, s játszd a játékot teljes erőbedobással! Azért jöttél, hogy fejlődj erőben, ügyességben, kitartásban! Meg tudod oldani az eléd kerülő feladatokat! Az élet szép, s túl rövid ahhoz, hogy elakadj az első akadályon! Keresd a megoldást, s ő is elkezd keresni téged! Ne pazarold értékes létidődet! Bízz hát magadban, a képességeidben, az erődben! Segítőid mindig veled vannak, s segíthetnek, de nem oldják meg a feladatokat helyetted… Tedd meg, hogy kihúzod magad a körülmények mocsarából, hisz képes vagy rá! Erősödj meg lélekben, hitben s testben! A három együtt jár. Ha valamit megoldasz az életedben, mindhárom terület erősödik, s jobbá válsz. Az élet mindig tartogat lehetőségeket, fogadd el, s lépj tovább! Magad hoztad létre élethelyzeteidet, s meg tudod magad oldani őket! Benned van az erő, hogy megoldd, mindig is benned volt!”
Aaron: Túlélők könyve 176. old. Ajánlom azoknak, akik hisznek az angyalokban – vagy nem -, és képesek befogadni egy írómédiumon keresztül a segítségüket. Nagyon aktuális, nagyon segít “felhozni a rezgést” , és nagyon átláttatja a dolgainkat.
Balázs! Te is ilyen csodálatos segítő vagy, őrízd meg ezt, és adj bölcsességedből, ahogy teszed is!
Szeretettel és áldással:
Anna

Iza mondta:

Hát ez betalált…. épp múlt héten volt egy esetem, amivel nehezen birkóztam meg – magamban. Nem mondtam ilyen-olyan jelzőket az illetőre, inkább csak álltam értetlenül….
De ezek szerint ezt is én kértem. Néha nehéz ezeket elfogadni.
Viszont azt vettem észre, hogy egyre rövidebb ideig tart ezeknek a negatív tapasztalásoknak a feldolgozása! Remélem eljutok odáig, hogy 1 napomnál ne vegyen el többet az életemből ezek feldolgozása.

Puzsi mondta:

Bingó !!! :)

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Köszönöm Balázs!:)

Godoné Erzsi mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon örülök ennek az irásodnak!Most jobban megértettem,hogyan
éljem meg ezeket a negativ történéseket.
Most döbbentettél rá,nagyon köszönöm

Mosolygos szép napot kivánok
Erzsi.

Bubastis mondta:

Köszönöm szépen, ?

Körmendi Rita mondta:

Kri!

Biztos, hogy sikerülni fog!! :):):)

Sz Anna mondta:

Drága Balázs! Csodálatraméltó Isteni Lény Vagy! Köszönöm a vezetést! Amikor olvaslak – más oldalakon is – kinyílik egy ablak és világosabb lesz körülöttem.
Drága Mindenki! Fantasztikus élmény – érzés olvasni Titeket!
Jó itt lenni!
Szeretetteljes, harmonikus napokat mindenkinek!

Madhuri mondta:

A leírtaknak megfelelően cselekedtem, s a legpozitívabban oldódott meg az “igazságtalanság”, ami ért.
Fantasztikus.
Köszönöm a segítséget.

Margómama mondta:

Osho vagy Coelho – végülis mindegy. MIND EGY!
“Ha valóban megértettem a sorstörvény vagy végzettörvény működését, akkor minden kellemetlenséget, sértést vagy hálátlanságot hálatelt szívvel fogadok, mert szellemi fejlődésem útján nagyobb segítséget jelentenek nekem, mint akármilyen baráti dicséret.”

Tanacstalan mondta:

Kedves Balazs! Kerlek magyarazd meg nekem, hogy a helyzetben miert nem kell levonni kovetkeztetest es dontest hozni?
Mint az elottem szoloknak, nekem is pont idoszeru volt ez a tema.
Es ertem minden szavat, nekem is olyan, mintha nekem szolna.
Ertem, hogy ezt a ketsegbeejto helyzetet en teremtettem magamnak, es tapasztalatbol tudom, hogy utolag nezve egyetlen szenvedessel teli napot sem tennek meg nem tortente!
Tudom hogy ezzel is igy leszek.

De most olyan helyzet ele kerultem, ahol ketsegbeesetten donteni akarok es kovetkezteteseket levonni.
A kerdesem hozzad: minden esetben ez van amit irtal?
Vagy a donteseket a teremteskor hozzuk?

Valaszod elore is nagyon koszonom!

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Tanácstalan!

Ha következtetést hozol, döntesz, akkor azt az ember 99,999%-ban mindig a múltban tapasztalt, megélt, tanult, ismert dolgok alapján hozza. Ezzel már eleve egy korlátozott, determinált döntésbe kerülsz.

Ha nem értékelsz, nem következtetsz, akkor ezzel nyitva hagyod a végtelen megnyilvánulását. Sírsz,ha kell, nevetsz, ha kell. De ennyi.

Ez mindig működik. :)

Nyilván ezt megtanulni elsőre nem egyszerű – vagyis ez nem megtanulás, hanem talán inkább valaminek a leépítése: leépíted a megszokott gondolataidat, az elmés működést.

“Új gondolkás”. Teljesen más.

Kitartás! :)

Balázs

Tanacstalan mondta:

Koszonom Balazs! Ez segitett!
Meg egy utolso kerdeske a dontesrol:
Donteni mikor kell?
Most konkretan olyan helyzetben vagyok, hogy igazsagtalan helyzetbol nem tudom hogy maradjak vagy menjek.. Mindketto jo lepesnek tunik.
Ha csak megelem, az maga a dontes, hogy maradok.
Kerlek magyarazd el!

Kiss Balázs Kunó mondta:

A döntés az egy illúzió. Tudom, hogy ezt most így nehéz elhinni, de pl. az Átalakulás Iskolájában ezt vagy fél évig “tanuljuk”, hogy az ember ki tudjon lépni abból az illúzióból, hogy létezik az a döntés az életedben, amikor “A” és “B” dolog között kell választanod.

Most annyit tudok elmondnai, hogy NINCS ROSSZ DÖNTÉS, és JÓ DÖNTÉS SINCS. Csináld.

gyakorlati tanács: felejtsd el egy kicsit a problémát, üsd ki magad, lépj ki ebből. És utána úgy is adja magát. Minél jobban gondolkozol rajta, annál kevésbé fogod tudni megoldani.

Elenegedés :)

Sok szeretettel,
Balázs

Tanacstalan mondta:

De aranyos vagy! :-) Koszonom! Erzem ahogy hatnak a szavaid, meg amikornem gondolok ra akkor is erzem belul a folyamatot..
Azt hiszem EZ volt a “problemaim” oka, ez a dontesi dilemma ket eve kinoz kulonbozo temakorokkel :)
Hala Neked, az iranyt mar legalabb tudom.

Te tartod az atalakulas iskolajat?

Nagyon koszonom meg egyszer!!!!

Kiss Balázs Kunó mondta:

Igen, én “tartom” :)
http://csillagmag.hu/az-atalakulas-iskolaja/

Balázs

Tanácstalan mondta:

Köszönöm szépen Balázs, elmélyülök benne és jelentkezem! “Nekem találtad ki” :-)))

Anna mondta:

húha ez nekem is nagyon nagyon betalált, köszönöm szépen a visszaigazolást! :)

Erzsi mondta:

Szia Balazs!

Ido hianyaban ma olvastam el a hirlevelet.Es en lelkiekben pont azokon a dolgokon mentem at amit irtal.Atmenetilieg felvallaltam egy munkahelyet,ami mas iranyban a tovabblepesemet segiti,es a kezdeti nehezsegek a munkaval,uj munkatarsakal pontosan ilyen problemak ele allitott,es a leveled olvasva elegedett vagyok,mert korulbelul igy dolgoztam,dolgozom fel a helyzetett.
Koszi szepen,minden jot Neked,Erzsi

Tanácstalan mondta:

Kedves Balázs!

Talán fogalmad sincs mekkorát segítettél nekem, kb az egész életem megváltozott!
Egyetlen mondatoddal válaszodban olyan folyamatokat indítottál el bennem, ami kivirágzott, és teljesen megváltoztatta szemléletemet a világról.
Legfárasztóbb rossz tulajdonságom, a dilemmázgatás az épp aktuális döntésről, teljesen megszűnt, mióta beáramlottak azok az igazságok, amiket ezzel a mondatoddal elindítottál.
Azóta túl vagyok a “döntésemen” ami tényleg nem is döntés volt, egyszerűen csak cselekvés a MOSTBAN, és most először nem kételkedem magamban, a “döntésemben” és nagyságrendekkel jobban érzem magam azóta is, folyamatosan!
Nem tudom sohasem meghálálni, ez nélküled nem jöhetett volna létre, ugyanis hallottam már ilyesmiről de soha nem törte át azt a falat körülöttem, hogy eljusson hozzám az információ.
Te valahogy megtaláltad a módot hogy elérjen!

Nagyon köszönöm a segítséget!

Az iskolával kapcsolatban pedig kereslek személyesen, mert érdekel ez a téma nagyon!