Csillagüzenetek

Tudatosság ereje – II. rész

2011. okt. 25

Nézzük meg, hogy erre a hétre a csillagos ég mit tükröz számunkra?

Beszéltem az előző írásban az Újhold kiteljesedő erejéről, 26-án. Utána pénteken 28-án, a korábban már többször kifejtett energiák mezejébe még egy nagyon csodás emelő erő jelenik meg, a Mars képében. A Mars olyan erő, aminek szimbóluma az, amikor a mag kitör a földből, kibújik sziklát is átrepesztve. Tör a fény felé. Tüzet, fényt hoz.

Alacsony szinten megélve mások ellen tör ? tudatosan megélve viszont emel, a magosba. Ha nem uralod, akkor mindent felemészt ? ha megszelídíted, akkor melegénél magasabban rezegsz.

Mint a három példa, amiről korábban írtam: ha belefeledkezel a lángokba, akkor velük együtt lángolsz, tüzelsz, égetsz és perzselsz vagy kialszol és elhamvadsz. Örök szenvedésben, a pokol tüzén sütögeted magad ? mint oly sok ember teszi.

Ha rájössz, hogy nem vagy benne, hanem kint vagy, akkor melegénél emelkedsz, fényénél látsz.

Ez a Mars most a héten három fényszöggel kapcsolódik más égitestekhez, azaz igen impulzív lökést, emelést ad mindennek.

1. A Mars ? Szaturnusz szextil által most jön el annak az ideje, hogy ezt a lángoló erőt, ami sokszor perzsel és pusztít, valódivá tegyük. Azaz átmenjünk a Szaturnuszi szimbólum, a Küszöb Őre előtt, és átnemesítsük: valódivá tegyük. Olyan világba nyit be ez, ahol létezik a tűz, mint elem, de már egy tudatos, összpontosított Tudat részeként. Ez az erő ott és úgy működik, ahogyan annak helye és ideje van, nem ösztönszinten, tudattalanul.

A Mars az Oroszlán csillagképben áll ? mutatja, hogy erőinket most tudjuk csak igazán uralni, irányítani, hiszen az Oroszlán az uralkodás szimbóluma, a nemes vezetőé, aki a csillagokba vezeti népét. Ezáltal mi is ide emeljük a környezetünket. Az Oroszlán fölött pedig a Nagy Medve csillagkép áll, amelynek része a Nagy  Göncölszekér ? mutatja, hogy bár az Oroszlán a király, de a Krisztusi szeretet ereje még fölötte is uralkodik a Medve képében. Ez vezérli az Oroszlánt is.

A Szaturnusz a Szűz csillagképben jár, igen érdekes helyen ? erről novemberben két helyen és időben fogok előadást tartani, egyszer Budapesten és egyszer Vácon ? az időpontok hamarosan láthatóak lesznek oldalt. Olyan komplex a helyzete, hogy egy órában lehet róla értekezni.

2. A Mars ? Nap/Hold kvintill: az Újhold és a Nap energiáit a Mars mágikus kapcsolata fogja emelni. A kvintill-kapcsolatról a szeptemberi üzenetekben rengeteget értekeztünk, a lényegét tömören el lehet mondani: teremtő erő, amibe szellemi energiát fektetve képes vagy két minőség varázslatos összekapcsolására és működtetésére.

Tehát ez a Mars-tudatosság megújulását szimbolizálja, hiszen az Újholddal kapcsolódik. Illetve, ha képes vagy magadban ezt a tüzet “megzabolázni”, fókuszálni, azzal magad teremtői lényedet erősíti, amivel a látható világban megjelensz.

Az Újhold ráadásul a Szűz csillagkép angyali részében valósul meg, így a láthatatlan világ, a szellemvilág és a segítő angyalok/entitások mind beáramlanak most a Földre, és segítenek abban, hogy az egós, önző erőidet átnemesítve, azokból kilépve válj társ-teremtővé. Érdemes Újhold idején, 26-án este 10 óra előtt 5 perccel erre ráhangolódni, beengedni az angyali segítő erőket

Csak ülj le, csendesedj el, és semmi mást nem kell csinálnod, csak azt gondolni/érezni magadban, hogy nem vagy egyedül. Számodra láthatatlan segítők, angyalok és gyógyító entitások vesznek körbe, Neked csak meg kell engedned, hogy végezzék a dolgukat a Magasabb Tudatosságoddal együtt. Engedd át magad ennek az érzésnek, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik, és egy nagyobb tudat részeként neked nincs más dolgod, mint megélni azt, amit eléd hoz az élet.

Az erőid átnemesednek, megtisztulnak.

3. A harmadik kapcsolat a Marshoz pedig szintén egy kettős csatlakozás, a Vénusszal és a Merkúrral kerüt kvadrát fényszögbe. Ez nagyon komoly teremtő erőt szimbolizál, már maga a Vénusz-Mars teremtő minőségű égitestek kapcsolata is önmagában ezt üzeni, de a kvadrát ezt még tovább fokozza.

A Mindenség Templomában - Cs. J. M.

Rakd bele magad – rakd bele teljes lényedet az életedbe. Ami vagy. Engedd, hadd dőljön össze az illúzióvár körülötted, ami lehet, hogy nem fog tetszeni valakinek, de ezzel előhívod az igazi részeidet, ami Te vagy. Ez egy folyamat, amibe bele kell raknod magad. Vége azoknak az időknek, amikor mások oldják meg a problémákat.

Pont ezt választottad, hogy élhess a teremtő erőiddel, megélhesd Isteni mivoltodat. Ekkor bizony tenned is kell érte. Nem “nagy” dolgokat. Csak ami jól esik. Engedd meg, hogy lehulljanak a leplek életedről.

Ez a fényszög kapcsolat azt üzeni, ha képes vagy az energiáidat belefektetni önmagadba, akkor azzal hatalmas előrelépéseket és nagy kiegyensúlyozásokat hozol létre belül. Érdemes tehát nem várni a “sült tudatosságot, hogy a szádba repüljön”, hanem tenni érte. Ne várd, hogy majd mások megvilágosodnak helyetted. Ez a Te életed, a Te világosságod. A Te Teljességed.

A “tett”, mint írtam, ne valami naaagy dolog legyen. Egy kedves apró változtatás a hétköznapokban, egy belső tudati döntés, egy új gondolat és eszme beengedése – bármi. Minden apró fényt, amit MAGADBAN gyújtasz, most sokkal nagyobb erővel fog világítani. Neked nincs más dolgod ezek után, csak látni, nézni, figyelni.

– – –

A Mars erejét ha most uralod, akkor erőiddel a csillagokba emelkedsz

38 hozzászólás

Godoné Erzsi mondta:

Szia, én nagyon szeretném ezeket a dolgokat megtenni,amiket irtál.
Nagyon köszönöm .Ugy érzem már bontakozik belölem is az uj gondolt,csak oda kell figyelnem rá.

Starwagon mondta:

“A Mars olyan erő, aminek szimbóluma az, amikor a mag kitör a földből, kibújik sziklát is átrepesztve.”

Max a csíra tör ki a földből. A sziklát meg a gyökér repeszti. Egyik sem egyenértékű a maggal sem az életben, sem az asztrológiában.

Tusnan mondta:

Kedves Kunó és Mindenki!Köszönöm az írásaidat,mindig nagyon várom,a hozzászólásokkal együtt,azokból is tanulhatunk,okulhatunk!Még sose szóltam hozzá,de most Starwagon szavai arra ösztönöztek,hogy megtegyem!Elfogadjuk és szeretjük őt(ha beszélhetek a nevetekben is?),mert megmutatja nekünk hogy NE viszonyuljunk egymáshoz, és hogy a szavaknak ,bármilyen egyszerűnek is tűnnek,mégis mekkora nagy energiájuk van!Csak tudjuk,hogy hova tegyük azokat a szavakat,magunkon kívül!Szép napot földből kitörő magtársaim!!!

Csilla mondta:

Szavak, szavak lovagolhatunk rajta Kedves előttem szólók de nem érdemes. Mindenki az ép adott állapotában azt érti a szavakból ami eljut, juthat hozzá. Egy 22.-én látott színdarab nekem összefoglalta az elmúlt 3 évet,gyönyörű s egyben fájdalmas, de rendkívül hasznos élmény volt ezekben a napokban, másnak “csak” egy zagyva történet volt, összeömlesztett Omega számokkal.
És a szavak!!???!!—én ha kimondom valakinek ” szeretlek”— pedig gyönyörű és kifejező szó— mindig azt érzem, nem fejezi ki kellőképpen azt amit érzek…..mert éreznie kell a másiknak is, értenie miről beszélek.
Valahol ez itt is így van, ezeket a ” szavakat” is mindannyian értjük, csak ki-ki a maga fülével.
Szép napot Mindenkinek!
Cs

csilla21 mondta:

Sziasztok,
….egyetértek Csillával… amúgy meg ha már ennyire a szavakon lovagolunk, drága Starwagon >> a csira is és a gyökér is a MAG-ból ered!!…nem igaz??…-ott van benne a Marsikus energia…És itt analógiákról van szó…ilyen értelemben szerintem egyértelmü Balázs magyarázata vagy mondata…(na már legalább is nekem az, vagy lehet hogy csak nekem???)

Balázs:
köszi, hogy miközben én magam is folyamatosan elemezgetve élem mindennapjaimat, te még más oldalról közelitve, újabb megfogalmazásokkal újabb adalékkal szolgálsz nekem..
Ez erőt ad… amire most kivételesen igen nagy szükségem van!
Szép napot kivánok mindenkinek

Nagymihály István mondta:

Tisztelt hozzá szólók ez annak szol aki a kákán is csomót talál tehát a magasabb tudatosság pont az egyet értésről beszél nem pedig a vitáról lehet valakinek más véleménye de ne itt mert itt vagy tudja a dolgokat vagy nem ha nem ért evvel a világnézettel egyet ne olvasson ezekről a dolgokról és ne itt vitatkozzon hanem a barátaival a kocsmában mert aki ezt itt csinálja az nem érdemel meg semmilyen magasabb szintű írást spirituális területen ne értem minek látogatja az ilyen a hasonló lapokat? üdv.István

Valkovszki Éva mondta:

Starwagon hozzászólását olvasva, rögtön az jutott eszembe, hogy milyen érdekes kívülről látni a “kukacoskodást”, ugyanis én is különös képességgel rendelkezem e téren, csak én az elírásokat, helyesírásokat, ragozásokat, mondattani elemeket tettem szóvá korábban. Most viszont teljesen egyetértek Csillával, hogy a szavak csak szavak, az értelmét ki-ki az éppen aktuális lelkiállapotával veszi le…és hogy ez mennyire így van – csak hogy az elírásoknál maradjak :) – idézem Csillát: “…Mindenki az ép adott állapotában azt érti a szavakból ami eljut, juthat hozzá.” Egy elírás újabb értelmet adhat a gondolatnak, mint ahogy számomra most adott is! Az “…ép (nem épp..) adott állapotában..”, ép, egész, teljesen (teljesnek) adott állapotában született a gondolat. Csak egy kis “kitérőnek” szántam, hogy ezt a felismerésemet megosszam veletek.
Talán ma különösen érzékeny vagyok mindenre, ugyanis egy blogbejegyzés javaslatára a tegnapi délutántól elkezdtem figyelni – és lejegyezni – a gondolataimat, érzéseimet – nagy élmény!!! Azon kapom magam, hogy egyfolytában darálom a nem éppen szeretetteli gondolatokat. Elgondolkoztam, hogy vajon MIÉRT!? Arra a gondolatra jutottam, hogy eddig nem engedtem meg magamnak, hogy a harag, a düh, a sértettség érzése felszínre jöjjön, mert “spirituális” emberként méltatlannak éreztem a fejlődésemben. Most viszont, mikor tudatosan odafigyelek és elkapom őket, bátran kiengedem, mert rögtön tudok velük mit kezdeni – meg tudom élni bűntudat nélkül. Először kicsit aggasztott a felismerés, de most már jól érzem magam ebben a helyzetben. Talán most ürül ki belőlem sok olyan történés energiája, fájdalma, ami eddig blokkolt, és most helyet csinálok magamban valami újnak.
Balázs! Nagyon köszönöm mindkét írásodat – tapasztalom a tudatosság erejét! :)

További szép délutánt kívánok mindenkinek! Szeretettel, Éva :)

Körmendi Rita mondta:

Kedves N. István!

Miért ne fejthetné ki Starwagon is a saját nézőpontjából a gondolatait?? Attól, hogy megosztja velünk, nem feltétlenül kell egyetérteni vele, de fogadjuk el, hogy neki most ezek a megtapasztalásai…de ezért még nem kell őt bántani szerintem, csak azért, mert máshogyan látja most a világot…

Starwagon mondta:

A Mars és a mag kapcsolatát értelmeztem a biológia és az asztrológia oldaláról (Mars – Szaturnusz).
Nem vontam le következtetést, nem értékeltem senkit.

Éva mondta:

Köszönöm Balázs!!!!

Ildi mondta:

Kedves Csillagmag-Társak!

Csak olvasom a hozzászólásokat és mosolygok.
Engedjétek meg, hogy Balázs épp tegnapi üzenetéből idézzek, számomra most, itt nyer értelmet kézzelfoghatóan, amiről írt:
“…Hogyan reagál egy, ebbe a dimenzióba belefeledkezett ember? Reagál, önigazolásokat keres, ideologizál, védi a saját harcállásait, előző tapasztalatai alapján… Hogyan reagál egy ?spirituális? ember? Szintén eljátssza az előzőeket, annyi különbséggel, hogy valahol a közepén vagy a végén elővesz egy spirituális tanítást, aminek tükrében gyakorolni próbálja az elengedést, a megbocsátást, keresi a feloldást, keresi a megnyugvást és a kiegyenlítődést. Esetleg a spirituális ego-val oldja meg a helyzetet: ?ezt nekem meg kellett élnem?, ?nem baj, majd ő is eljut erre a szintre?, satöbbi?

– S hogyan néz ez ki egy multidimenzionális szempontból? Hogyan néz ki egy olyan Ember szempontjából, aki tisztában van azzal, hogy Ő mint Egész, van egy 3D ?s megnyilvánulása, és még ennél sokkal több minden? Illetve ezen részei aktiválása felé tart?

Megjelenik az adott élethelyzet, ami mondjuk, igazságtalanság-érzetet hoz. Megéli, átengedi, megízleli, megtapasztalja. És nem von le semmilyen következtetést, nem rak bele semmit. Elfogadja, mindennemű címkézés nélkül, csak a Van állapotban létezve. És ez nem befolyásolja semmiben.”

No comment. Én megértettelek, Balázs…és a saját környezetemben tovább is adtam: kinek-kinek belátására bízva, amit megfogalmaztál. És köszönöm Neked.

csilla21 mondta:

Kedves Nagymihály István:
..nem hiszem, hogy itt bármelyikőnk is vitázni akart volna!..mi itt csak egymás számára is olvashatóvá, hallhatóvá tesszük a gondolatainkat, meglátásainkat, bármi egyéb reagálásunkat, amiket Balázs “előhiv” belőlünk.. szabadon, felnőtt emberek módjára, örömmel, és igazi érdeklődéssel a másik iránt!..ki-ki a maga nézőpontjából..csak mert spirituális lények vagyunk…És nem hiszem, hogy mi bármikor is, a levelezgetéseink során, “minősitettük” volna egymást, úgy, ahogy az most tőled akként sikerült! Még jó hogy nem járok kocsmába, mert még a végén magamra venném!.. -egyébiránt miből gondolod, hogy egy kocsmába soha nem térhet be olyan ember, aki a maga egyszerü módján, szintén az élet nagy kérdéseit elemezgetné?? A maga szemszögéből.. Sosem lehet tudni ugyebár??
Nem vagyunk egyformák!..fő az elfogadás!.. és annak az is az egyik megnyilvánulása, hogy nem minősitünk!..
Ezen a fórumon tuti sok klassz, nagyszerü ember gyült össze. És ez nekem speciel tetszik, NEKEM EZ A véleményem. És ki merem mondani! Itt lehet!
További jó munkát kivánok mindenkinek..

csilla21 mondta:

Kedves Starwagon:
… nem is gondoltam, hogy bárkit is értékeltél volna.. csupán leirtam, ami nekem eszembe jutott arról a mondatról amit megosztottál velünk.
További szép napot kivánok

Prejud mondta:

Sziasztok!
Van egy ovis dal: Mit játszunk lányok? Azt játsszuk lányok! Bricket-brackot vad barackot, csücsüljünk le lányok!
Mit játszunk Fiúk? Azt játsszuk fiúk! Bricket-brackot vad barackot csücsüljünk le fiúk!
Szóval? Mit játsszunk?

Starwagon mondta:

Ildi
Idézeted alapján, spirituális ember vagy…
“…”valahol a közepén vagy a végén elővesz egy spirituális tanítást, aminek tükrében gyakorolni próbál”…”
SW

Godoné Erzsi mondta:

Sziasztok!

Én Ildihez csatlakozom,nagyon jol látja a dolgokat.A vitát ezzel
le is zárta.

Prejud mondta:

TÜKRÖM, TÜKRÖM MOND MEG NÉKEM!…..

Kőmüves Klára mondta:

Starwagon nem véletlenül van itt és nem véletlenül írta le azt, amit. NÉZŐPONT… Nem kukacoskodik, egyszerűen megél valamit, dolga van itt. Visszaeső Csillagmag-os vagyok, nem állandó jelleggel jövök, de egy biztos – akkor vetődöm erre, amikor… Pont akkor! Tegnap mosolyogva, szelektálva olvastam itt a mondatokat. Ma vissza kellett jönnöm, mert “nem-stimmelősen” kezdődött a napom. Amit tegnap esetleg nem értettem vagy nem hittem… na, tessék! Ma értem és hiszem. Csak azt kérem, hogy erőm legyen e nap adta leckéhez.

Heteske mondta:

Starwagonnal egyetértek. Nekem eszembe sem jutott volna, de ő észrevételével felhívta valamire a figyelmemet.
Nem tudatos értő az, aki csak a tömjénezést tartja helyesnek. A tömjénfüst, ha túlzásba viszik: homállyal vonja be a szemeket. Célunk pedig a Valóság látása.
Tükör által homályosan. Célunk: színről színre. De azért ez is igaz: “tükröm, tükröm, mondd meg nékem” … legalábbis a gonosz mostoha szemszögéből.

Madhuri mondta:

Kedves Starwagon!
Ha szószerint is kívánjuk értelmezi a szavakat valamiért (bal agyfélteke), a csíra (hivatalosan rügyecske), ami a földből tör ki, és a gyökér (tudományosan gyököcske) is, ami a sziklát repeszti szét, vagyis mindkettő, a kikelni induló mag részei. Így szerintem Neked is, Balázsnak is teljesen igaza van a fogalmazásban.
Üdv,
Madhuri

Zituss mondta:

:)) Koszonom Balazs! Tetszik Prejud a hozza szolasod :)) Tukrom tukrom….:))) szep estet!

Zsófi mondta:

Gyönyörű, felemelő ahogy fogalmazol:) Köszönöm!

Starwagon mondta:

Madhuri

Nem a fogalmakkal van problémám, hanem a történetben megjelenő “időhiánnyal” nem értek egyet.
SW

Az meg legalább kétféle, hogy miért pont a szavakkal és fogalmakkal értékeltek. (Uránusz, Merkúr, Mars)

Lárifári mondta:

tényleg durva volt a tegnap este és éjszaka…de mennyi mindent másképp látok most!!! :) és várom a holnapot!

drandus mondta:

Kedves Balázs!
Pár napja látogattam meg először az oldaladat, és olvastam ezen írásod mindkét részét! Rögtön megállapítottam, hogy ismét megkaptam a segítséget és az útmutatást (hálát is adtam érte), hiszen érthetően, egyértelműen összefoglalást, leírást, pillanatképet mutattál nekem arról, hogyan gondolkodom, hol tartok, és ez egy nagyon örömteli visszajelzés volt nekem arra vonatkozóan, hogy jó úton járok. Örülök, hogy Rád találtam, és ezáltal ismét találkozhattam egy olyan forrással, gondolkodással, ami összecseng az enyémmel, és ezáltal finom kiegészítésekkel szolgál az egységemhez. Nagy öröm ez számomra, és egy újabb élmény, ajándék a spirituális utamon.
Látom, fentebb sokan leírták észrevételeiket, amik néha ütköztek is egymással. Nem is olyan régen én is biztosan hozzá szóltam volna ehhez, kifejezve véleményemet az egyik, vagy másik oldal igazságát illetően. Most azonban – számomra is meglepetésként – csak az írásod, mondanivalód értelme, lényege, üzenete fogott meg, hatott rám, és számomra abszolút lényegtelenné vált a fenti részletek kielemzése. (Ezzel természetesen nem ítélem el azokat, akiknek ez fontos, és kifejezték, kinyilvánították álláspontjukat, leírták gondolataikat az adott részletekkel kapcsolatban.)
Mégegyszer köszönöm szépen; biztos, hogy ezek után is figyelemmel kísérem az írásaidat, weboldaladat és kíváncsian várom következő írásaidban közre adott gondolataidat.

Turák Kinga mondta:

nekem épp a héten, még pedig kb. kedden dőlt össze a kártyavár, és egy új dolog próbál bejutni hozzám, engedem… hihetetlen dolgok ezek!!!

Koller Katalin mondta:

köszönöm nagyon mélyen a szívembe talált

Kanti Szilvia mondta:

Igazatok van.

Fairy mondta:

A kommenteket elolvasva csak azon tűnődöm, hogy ilyenkor Balázs a fejét fogja, vagy mosolyog, vagy csak szemléli, hogy egy kis magocska milyen “vitát” indított el.

zoltanx2 mondta:

tortenesek hosszu sora vezenyelt ez oldalra. kosz,balazs!

Donatello mondta:

Kedves Testvéreim,
Ti is észrevettetek magatokon egyre gyakrabban utolérő fáradtságot és kialvatlanságot? A hetekben és az energiák forgásában napokig vergődök, 9 óra alvás is csak mintha 4-nek felelne meg. Az aktivitásom és az ambícióim is romokban. Nem látok előre a napokban, már szinte depresszív állapotba kerülök. Nálatok is jelentkeztek ilyen “tünetek”? Minek tudható be ez a jelenség? Tudom, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik, mégis ideje lenne már még előrébb jutni, és kikerülni ebből az állapotból….?

Sz Anna mondta:

Kedves Donatello!
Szeretettel ajánlom figyelmedbe!
http://angyalforras.hu/Energiatest/Kristalytest

Ibolya mondta:

Köszönöm.

Bogi mondta:

Sziasztok!
Valóban érezhető a Mars ereje a hozzászólásokban. :)))))
Nekem is igazán nehéz sokszor a véleményezés, címkézés nélküli elfogadás. Amióta próbálom kívülről figyelni magamat, (nem a valóságomat fürkészem, hanem megfordultam, és a figyelmemet szinte 100%ban magamra fordítottam), megváltozott minden. Még nem igazán tudom ezt szavakba foglalni, de ajánlom mindenkinek. Csöndes megfigyelővé váltam.
Balázs! Hihetetlen nagy részed van a változásomban. Amikor téged olvaslak, kérni szoktam az őrangyalomat, hogy köszönje meg az őrangyalodnak, hogy ajándékozzon meg a kegyelemmel, amit mi mindannyian Neked is köszönhetünk.
De jó, hogy vagytok. :)

Donatello mondta:

Köszönöm Anna! :)

Csilla mondta:

Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy egy megállapításnak szánt gondolatmenet ezt váltja ki, s azt sem, hogy épp az ép kifejezés lesz , ami ennyi tartalmat hordoz magában, s ennyi mindent Érthet rajta más ( főleg úgy, hogy nem elírás volt, bár idézőjellel ellátva talán érthetőbb lett volna)
Mindez egy kis csoda az életünkben ( mindannyiunknak) —-épp az ép állapotban——jó , hogy ilyen sokszínűen látjuk a világot, s jó, hogy ” vita” indult, mert legalább tágul a gondolkodásunk.
Balázs — nem a fejét tekergeti szerintem—- hanem arat, érik a termény, hisz ezért vet.
s igen JÓ, HOGY VAGYTOK!!!!

Caduceus mondta:

Sziasztok.
Koszonet az irasert, es
minden reagalo(1-2, 3?:)-nak!:)

Alex mondta:

Bogi én is hasonló állapotban vagyok egy ideje, én úgy hívom ezt, hogy tanúként szemlélem életem eseményeit, a történéseket, konfliktusokat…stb. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem veszek részt a saját életemben. ;)