Csillagüzenetek

Tükör

2009. nov. 15

A november nagy változások hónapja lesz, de másképpen mint az elmúlt időkben. Két lassú mozgású bolygó, a Plútó és a Szaturnusz kerülnek majd a hónap közepén egzakt kapcsolatba, s ilyen (kvadrát) utoljára 1993-ban történt! Továbbá október legvégén történt a Szaturnusz asztrológiai jegyváltása a szűzből a mérleg jegyébe. (Jegyváltás a Szaturnusz esetében átlagosan 2,5 évente történik.)

Azt gondolom, mindennemű asztrológiai vagy asztrozófiai ismeret nélkül is, már önmagában az események viszonylagos ritkasága sok mindent elárul. A Szaturnuszról tudjuk, hogy sajnos az asztrológia olyan bélyeggel látott el egy végtelen szinttel és lehetőséggel rendelkező bolygót, mint “Infortuna Major”, azaz a Nagy Szerencsétlenség bolygója. Ámi aki nyitott és őszinte szemmel jár Útján tudja, hogy a Szaturnusz a legnagyobb tanítónk lehet, amit persze az emberek szeretnek áldozatként megélni, és “kint” keresni a bajt.

Ezt csak azért osztottam meg Veletek, hogy nagyon nagyon gyorsan el is felejtsük ezt a vonatkozását a Szaturnusznak, és az Igazi üzenetre tudjunk fókuszálni. Merthogy, a Szaturnusz két és fél éven át fog -nagyjából- a mérleg jegyében tartózkodni, és így most más üzenetekre kell fókuszálnunk a látható és könnyen megtapasztalható világ szintjén.

Az egyik ilyen üzenet a Tükör.

Tehát, a Szaturnusz arra fogja felhívni a figyelmünket, hogy milyen értékek vannak bennünk VALÓJÁBAN? Mert az fog erőteljesen megmutatkozni Kint, ami Bent van – illetve fordítva. Így a harmóniára, a szépségre és az időtálló (pár)kapcsolatokra érdemes fókuszálni. S azonnal meg fog mutatkozni, ha nem így teszünk. Azt is lehetne mondani egy szinten, hogy a szenvedés felerősödik – de csak addig, amíg nem az időtállóság mentén éljük az életünket ezen vonatkozások szintjén.

Így a közös teremtés ideje, ahol le tudjuk bontani az illúziórétegeket a kapcsolatokról, hogy beinduljanak azok a valódi dolgok, amiért itt vagyunk a Földön – és ezt csak Együtt lehet. A Te és Én világára érdemes most odafigyelni.

A mérleg egyben az Igazság mérlege is! Így “minden kiderül” – mondhatnánk. Hiszen nem lehet többé illúziót illúzióra halmozni, hogy eltakarjuk az igazságot – és minél nagyobb ilyen illúzió tornyot épített valaki, vagy vált részévé, annál “jobban fog fájni” úgymond, amikor összedől. Érdemes tehát tudatos bontásba kezdeni, minden téglát, amin az életünk alapszik, gondolatilag megvizsgálni és így eljutni a valódi gyökerekig, az Igazság magváig magunkban.

Ez a folyamat, ha lehet egy fura szóval élnem, automatikus. Azt, hogy Te ezt hogyan éled meg – ez csak rajtad múlik, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy nézzen a tükörbe, és vizsgálja meg azokat a 10-20-30-40 éves gondolatait, amiket eddig magáról gondolt, hogy ezek mennyire nyugszanak valós alapokon, mennyire csak egy “kitalált”, felvett valami. Saját tapasztalatból mondom, rengeteg van ott, ahol az ember nem is keresné. :)

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a Szaturnusz égi helyzetéről sem, mert ugye a Szűz csillagkép múltból elrugaszkodó lábánál áll most e bolygó, ennek üzenetét rengeteget boncolgattunk már az elmúlt két hónapban, szívből ajánlom mindenkinek a korábbi írásokat, netán a szeptemberi vagy októberi hanganyagokat. Én visszahallgatva utólag sok mindent értettem meg. :)

– – –

Tovább értelmezve kicsit a fentieket, egy gondolat bontakozhat ki még előttünk. Mégpedig a Szaturnusz és az Igazság kapcsán: annak van itt az ideje, hogy az Igazság most nagyon “elválik” úgymond. Most nem lehetünk a magunk szolgálatában úgy, hogy közben egy picit “ártunk magunknak”. Ha radikálisan fogalmaznék, azt mondhatnám, hogy nincs többé szürke – vagy erre vagy arra. Ha tetszik, vagy “fel” vagy “le”.

S mivel a Szaturnusz lassú mozgású bolygó, ezért sokkal jobban megmutatkozik az egész Föld népességén, mint a “hétköznapokban”. Így az elkövetkező években tényleg el fog minden válni – ki merre tart?

Kiben mi van VALÓJÁBAN?

Hozzászólás

Trinity mondta:

Infortuna Major? :) Többek között ehhez a megfogalmazáshoz is csak szívből tudok gratulálni. Régi-új vagyok ebben a körben, és nagyon élvezem az írásaid, inspirálnak!
További jó munkát kívánok! :)