Csillagüzenetek

Újra a "régi" elengedése

2010. ápr. 26

Egy hosszú és izgalmas időszak utolsó előtti akkordja csendül fel az elkövetkező héten. Keddre nyíló éjszakán lesz egzakt a másfél éves periódust felölelő Szaturnusz ? Uránusz szembenállás, amely negyedik a sorban, és az utolsó július 26-án lesz ? és onnantól kezdve a két bolygó eltávolodik a szembenállásból, hogy a távoli jövőben, 2032-ben találkozzanak. Legközelebbi meghatározó kapcsolatuk is évek múlva lesz, tehát az idén lezárul ennek a két bolygó együttesének üzenete. S mivel olyan hosszú ideje benne vagyunk ebben, hogy talán már fel sem tűnik? :)

Szaturnusz ? Uránusz szembenállások: 2008.11.04, 2009.02.05, 2009.09.15, 2010.04.26, 2010.07.26

Az Uránusz jeleníti meg a korlátok ledőlését, új dolgok létrejöttét, egy magasabb körbe való belépés lehetőségét ? ezért az elmúlt másfél évben sorozatos ?leépítés? azt jelenti, hogy ahol saját magunkat korlátoztuk, azokat az erőket el tudjuk engedni, ki tudunk belőle lépni. Hiszen a Szaturnusz szembeállás által maga a korlát, amiből kitörünk mindenképpen egy nem valódi, nem időtálló minőség, amelyre nincs szükségünk ? egy magasabb nézőpontból.

Ám az Uránuszhoz ?hiába? is tartozik a szabadság és a függetlenség megélése, a szemben álló Szaturnusz által esetlegesen korlátozva érezhetjük magunkat. S amit magas szinten tudunk ebből megteremteni, az hogy a régi mintákat eldobjuk és egy új felé nyitunk ? de amit kialakíthatunk annak csakis a Valódi lehet a mércéje.

Mindaddig, amíg a ?régi? gondolatok, családi vagy társadalmi minták szerint élünk, sosem válhatunk szabaddá ? ezek azok a korlátok, amelyekből ki kell törnünk, hiszen ezek lehet, hogy minket szolgáltak, de most már idejét múlttá vált az emberiség számára. Új kört nyitunk, s a régit elhagyjuk ? de ide már csak rendezetten lehet belépni, ahol tudjuk, hogy minek hol a helye bennünk.

Besűrűsödnek az ?események? májusban, amikor is a fentebb említett Uránusz belép a kos jegyébe, azaz eléri a tavaszi napéjegyenlőség pontját ? addig úgymond az alsó égbolton járt, de innen már a Fény az, ami ?több? lesz, ekkor egy hatalmas új lendülettel lehetünk gazdagabbak. Addig is a legfontosabb, hogy tudatosítsuk az elengedést, engedjük meg az átalakulást, engedjük be az új időtálló értékek megnyilvánulását az életünkben. (május 28 környékéről sokat és sokszor fogok még írni…)

Minél jobban ragaszkodunk a régihez, maga a korlátok ledőlése annál jobban maga alá temethet minket. Az anyagi világ problémái, a régi dualitás teremtési mintái már nem szolgálnak bennünket ? itt az idő lépni.

Ha a napokban belső feszültséget élünk meg, az teljesen természetes, ez csak mutatja, hogy el tudjuk engedni a régi dolgainkat. Ne álljunk ellen, menjünk bele, adjuk át magunkat ennek az érzésnek, és engedjünk, hogy leomoljanak bennünk a saját gátjaink. Figyeljünk hol jelenik meg a feszültség, a feszítés ? és abban az irányban elindulva tudunk dolgozni önmagunkon.

– – –

Április 30-án, pénteken kerül a Nap kvintill kapcsolatba a Neptunusszal, míg előtte lévő nap a Jupiter a Vénusszal ? varázslatos idők lesznek! Nagyon szeretném felhívni a figyelmet, hogy e héten fokozottan ügyeljünk gondolatainkra, és tudatosan érzékeljünk rá a láthatatlan világ üzeneteire, és az esetleges felbukkanó félelmeket és illúziókat idejében engedjük el.

A Nap-Neptunusz kvintill egy csodás lehetőség arra, hogy rálássunk önmagunkra, önmagunk belső lényére, és az ott esetlegesen meglapuló kuszaságot, ködöt és félelmeket fénybe borítsuk! Ekkor különös erővel nyilvánulhatunk meg a világban, mély spirituális élményeknek adhatjuk át magunkat. Tisztítsuk a múltból hozott félelmeket, amelyekkel nem engedjük, hogy a csodálatos teremtő énünk megnyilvánuljon.

– – –

Szerdán (28-án) a Merkúr ismét találkozik a Nappal a Cet csillagkép szájánál, a Kos csillagkép feje alatt, ezért nagyon figyeljünk oda teremtő gondolatainkra, hiszen a Kos csillagkép üzenete, akár a Mágus kártyája a tarot-ban a gondolatok alapján beinduló teremtés üzenetét hordozza. Itt fontos, hogy belül véghezvigyük azt az átalakítást, amelyet a Cet képvisel számunkra, amelyről itt írtam részletesebben: http://csillagmag.hu/napi-csillaguzenetek/kifele/

S ne feledjük, szerdán Telihold! :) Adjuk át magunkat a pihenésnek a frissességnek, ne erőltessük azt, ami nem megy. A Hold a skorpió jegyében járva mutatja, hogy a belső világunkra különös gondot fordítsunk, a lélek termékenységének adjuk át magunkat.

76 hozzászólás

jodie mondta:

Szia Balázs!

Olvasom mindig az írásaidat, és a mostani különösen hogy úgy mondjam jól esett…mivel nekem is az elengedést kéne gyakorolnom….leginkább a félelmeimet kellene, amely gátat okoz a továbblépésre…..
Köszönöm, szerintem nagyon igaz….

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs!
Én már régen érzem, hogy kikellene lépni ebből a bűvös kőrből, ami hátráltat.Minden rosszat ami gátolta az előrejutást elkell engedni, ha erre most lehetőség nyílik.Eddig nem sikerült!!!Örömmel olvastam, hogy ez most lehetséges.Köszönöm!!!!!!!!!

Kun Eszter Adonei mondta:

Kedves Balázs! Sokszor tartod bennem a lelket és a lekesedést.
Érdekes dolgok elengedése folyik bennem is.
Ajánlok egy könyvet azoknak, akik mindig csak úgy gondoltak az elengedésre, mintha el akarnának búcsúzni valamitől, ami már nem aktuális részük. Az elengedés titka Guy Finley. Alexandra kiadó.
A magyar nyelvben az “elengedem magam” , mert bízom, hogy minden a legjobban alakul és vigyázzák a lépteim, talán más oldalról segít az elengedéshez.
Ha valaki szeretne hozzánk szerdán este csatlakozni, amikor csoportos közvetítés közben engedünk el, akkor a honlapomon talál elérhetőséget.

Járvai István mondta:

Szia Balázs!

Nagyon örülök, hogy olvashatom a blogodat, mindig fantasztikus írásokat találok benne. Különösen felvillanyoz, hogy most a régi elengedése van soron, nekem ez már 1,5 éve valóban tart, és bizony sokszor elég kínkeserves -mert ellenállok :-D-, de utána mindig jó.

A nemkettősség jegyében kérlek, engedd meg, hogy ajánljak itt egy oldalt, a http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com -ot , ahol több ilyen magyar tanítás is megtalálható.

Sok sikert a táborhoz és remélem, hamarosan találkozhatok veled egy tanfolyamon.
István

Melinda mondta:

Szia Balázs!

Köszönöm az üzeneteidet!
Nagyokat kacagtam, amikor olvastam a dátumokat a Szaturnusz-Uránusz szenbenállásokról!
Azért, mert a nagy érzelmi kitörések, a kapcsolati bilincsek ledobása a részemről pont ezeken a napokon történt!
Köszönöm és megértettem, hogy ekkor mi zajlott le bennem is…

nashita mondta:

Kedves Balázs!
A korlátozásin és az elengedésen gondolkodtam a napokban, de most a gyerekekkel kapcsolatban jöttek ezek a gondolatok.
Ugye, vannak bizonyos korlátok, amelyek kell, hogy egy falat vagy határt jelentsenek. Pl. nem engedem ki a robogó autók közé a gyereket, bármennyire is szeretne futkározni. Mert veszélyes.
Ez egy korlátozásnak is felfogható, merthogy az is.
A másik az elengedés, ami nehezebb: lehet fizikailag is, hogy már nem fogom a kezét, mert egyedül jár és felfedezi a világot, de lehet úgy is, hogy elengedem a világomból, a szabályaimból, a korlátozásaimból, mert már kellőképpen fel van vértezve, elég erős ahhoz, hogy ne kelljen figyelmeztetni arra, hogy jön az autó, vigyázz…. s hogy az életben milyen “játszmákkal” fog találkozni.
Nekem 8 éves a fiam (ismered, csak a többiek miatt írom), de el kell lassan engednem a kezét, mert a gondolatai, a rezgése, az egész élete az övé. Mellettem nő ugyan fel, és mellettem is marad még sokáig, de el kell engednem az ő Teremtő Gondolatait, hogy azoknak az Erőknek, amelynek birtokában van, azzal tudjon “dolgozni”.
Ez is nagyon nehéz ám! Elengedni. És bizony, félek is.
A félelmet viszont legyőzi az a tudat, hogy TUDOM, hogy a gyerekeink fogják ezt a világot olyanná tenni, amilyennek mi sosem tudnánk, vagy sok időnkbe telne.
Belőlem nőtt ki, tőlem függetlenül létezik. Fizikailag együtt vagyunk, de ő már más dimenzióban rezeg.
És pont a fizikai együttléttel, az “otthont adással” tudjuk egymást erősíteni.
Elengedni…de erősíteni.

Éva mondta:

Kedves Balázs!
Talán nem véletlen, hogy ma a Mágus lapját húztam a Tarot-ban egy
kérdésemre. Igen, már nagyon hosszú ideje a Torony jön ki, ami a
saját magam állított korlátok ledöntését sürgette, de én ragaszkodó vagyok! Pedig mennyi kínnal jár! Talán most sikerül! Köszönöm ezt az írásodat is: Éva

E.Annamária mondta:

Kedves Balázs,hálásan köszönom, hogy vagy, hogy olvashatom általad a csillagok(az ég) üzenetét.Csodálatos, hogy mennyi segitséget nyujtanak fejlődésünk érdekében ha figyelünk rájuk.
Kivánok továbbra is sok erőt,ihletet, tudást ,hogy munkáddal segiteni tudj az itt élő lelkeknek.
Sok szeretettel és tisztelettel:E A.

Kissné Varga Edit mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm mindazt amit írsz! A csillagok és bolygók állása számomra nem olyan egyértelmű dolog. Én figyelem az üzeneteket,s Te megerősítést adsz mindarra amit tudok. Valós dolgokat írsz, talán annyit segítségül írnék, hogy mindannyian egy rabságban élünk, és szabaditsuk fel önmagunkat, a lelkünket ezalól a rabságalól. Elnézést ezért a megjegyzésért.Kívánom, hogy minél több ember olvassa az üzeneteidet, mert nagy szüksége van most rá az embereknek!
Tisztelettel:Edit

Trinity mondta:

Azért jó lenne tudni, hogy még mindig csak nyitogatjuk a hűtőajtót, hogy meg tudjuk milyen a hideg, vagy ez már a jeges, csontig hatoló, fagyhalált okozó északi szél-e ténylegesen.

Hallgatva rád és magamra, addig is, amíg ez is megvilágosodik, B terv, és kiélvezem a napsütés minden percét…. mosolyogva-káromkodva :D

Detti mondta:

Kedves Balázs!

Ez csodálatos. Megerősítettél abban, hogy olyan állást is vállaljak el, amit eddig sosem csináltam. Mit lehet tenni a szülők félelmeivel??? Az egyik szülőm mindenben csak a rosszat látja, a másik meg mindentől félt. Közös bennük, hgoy rangkórságban szenvednek. Inkább eltartanak gyerekestől, bezárva a házba, csak ki ne derüljön, hogy az ő gyerekük pl. takarít, mert nincs más munka a környéken. Nyilván nem szabad hagynom, hogy rám is hassanak az ő félelmeik. Ők a legnagyobb visszahúzó erő is egyben az életemben. Ők már nem értik, hogy ez egy más világ, aki nem halad, lemarad. Izgatottan várom a következő napokat, több álláslehetőség is kirajzolódóban van. Azt kell választanom, amelyikben per pillanat önmagam lehetek (végre).

Erika mondta:

Szia Balázs!

Pont tegnap este buktam ki, és közöltem az égiekkel, hogy elég volt!!! Vagy adjanak jutalmat, vagy vágjanak le rólam mindent, mert ezt nem csinálom tovább!!!

Érdekes módon Jézus azt kérte tőlem, hogy várjak még 2 hetet…

Kérdés: Mi lesz 2 hét múlva??? Folyamatosan az van, hogy ki akarok törni, de az égiek visszahúznak. Itt nem én húzom vissza magam, hanem ők!!! Nem értem, miért jó a fentieknek, hogy engem szivatnak. Milyen bolygó teszi ezt?

Tudsz erre mondani valamit?

izabell mondta:

Sziasztok!

Én is szeretnék már végre kitörni, de nem engednek. Egy kicsit, aztán megrekedek, és lassan visszacsuszok.
Mintha a változtatások, elengedések, feloldódnának a régiben, mintha bekebelezné őket valami. Mintha egy hétfejü sárkánnyal küzdenék egy jóféle meségen. Ha levágok egy fejét, kettő nől helyette.
Tényleg, mi lesz két hét mulva? Az előbb beszéltem meg egy rég látott ismerőssel mához két hétre egy találkozót.

Ani mondta:

Tegnap reggelre álmomban kaptam egy fa anyagból lévő rózsafüzért egy Jézus kereszttel :))) a tegnapi napommal nem volt semmi hiba. Ma írtam valakinek egy levelet és azon kapom magam, hogy lebegek, alig bírom gépelni a mondandóm és már megint azon iparkodom, hogy a testemben maradjon a tudatom :))) nekem nagyon jó itt a Földön, még nem akarok menni sehova, nagyon szép a kertemben virágzó gyümölcsfák sokasága, nem sietek, de az már biztos, hogy ez a bolygó hatás “megint megérintett” és most gyorsan találok munkát magamnak, hogy “el ne szálljak”… :)))

Rita mondta:

Kedves Mindenki!!

Én is sokat kínlódom a régi “beidegződéseim” miatt, és én is tudom, hogy el kell engednem nagyon sok mindent, de nem feltétlen tudom konkrétan megnevezni sokszor, hogy pontosan mit is – csak érzem, hogy már nem jó, és legfőképpen hogyan. A “hogyan”-ban tudna valaki segíteni?!

Erika mondta:

Rita!

Csak elhatározás kérdése! Egyetlen kérdést kell feltenned magadnak. El akarod engedni vagy sem???

Ha a válasz Igen, de… akkor valójában még mindig ragaszkodsz a saját szenvedésedhez, tehát NEM akarod elengedni!

Ha a szándék megszületett benned, akkor az egyértelmű igen lesz, minden vonzatával egyetemben!

Én eljutottam oda, hogy “ha nem kaphatom meg, akkor elegendem, de végleg, és akkor soha többet, egyetlen életemben sem akarok találkozni vele.” Pont ezt az ultimátumot adtam a fentieknek. Vagy ez, vagy az, de EZT ami most van semmi esetre sem akarom!

Ebből látszik, hogy bennem ott a határozott igen, ugyanakkor az elfogadás is, (ha a másik fél nem akarja) de a fentiek direkt szivatnak. :( Még 2 hét türelmet kértek tőlem, de gőzöm sincs mire kellene még várnom…

Odáig kell neked is eljutnod, hogy egy nagyon határozott “Elengedem, nincs többé szükségem rá, és ki is zárom az életemből, mert helyette kapok majd egy sokkal jobbat.”

Ha ez az érzés megszületett benned, akkor már csak ki kell mondanod!

Remélem érthető voltam.

Ez mindenre vonatkozik, nem csak emberekre, hanem helyzetekre is.

András mondta:

Szia Balázs!

Azt írod:

“Ha a napokban belső feszültséget élünk meg, az teljesen természetes, ez csak mutatja, hogy el tudjuk engedni a régi dolgainkat.”

Az “tök jó”, mert pár hónapja igencsak intenzív belső feszültséget érzek, amivel ezidáig nem tudtam mit kezdeni igazán. Valahogy én ezt nem úgy élem meg, hogy milyen jó nekem, hogy el tudom engedni a régi dolgokat, bár nem is tudtam, hogy ez ezt is jelentheti. :) Ez igencsak riasztó és kellemetlen állapot.

Arra mindenesetre jó volt, hogy megírtam ezt a hozzászólást, hogy közben lett nem egy ötletem azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent ez számomra:

“Figyeljünk hol jelenik meg a feszültség, a feszítés ? és abban az irányban elindulva tudunk dolgozni önmagunkon.”

Szép estét mindenkinek!
András

Kerion mondta:

Kedves Balázs, nagyon jól látod, hogy a tegnapi Szaturnusz-Uránusz szembenállás után, aminek a hatása még ma is érezhető, holnaptól már az Uránusz “forradalmi” tettei következhetnek a Jupiter bölcsességétől kísérve. E két bolygó együttmozgása, ha jól tudom egész évben kitart. Így aztán a király bölcsessége irányítja a forradalmi tetteket, ami persze az új világ megteremtésére, nem a régi fenntartására vonatkozik. Ezt magyarországra vetítve, egy másik csatornán jött információ szerint május 20.-ától nagy változások várhatóak, mert itt az idő. Ez most nem a fidesz szlogen persze. Hogy minek az ideje van itt, azt majd remélhetőleg már minden bizonnyal látni fogjuk. Ezzel párhuzamosan május 22-23-án, a szegedi hídi vásár apropóján is történhet valami, erre is vannak jelek.

Rita mondta:

Kedves Erika!

Köszönöm a hozzám’szólásod! Azt hiszem, tudom, mi a bajom. Egyszerűen félek. Nem merem elhinni, hogy ha elengedem a sallangjaimat, akkor jobb is lehet. És nyilván félek az ismeretlentől. Ergo, a hitemet is erősítenem kell.
De az is lehet, hogy esetleg méltatlannak tartom magam a jobbra. Jobban kell szeretnem magam talán… De úgy érzem, ez (is) nagyon nehéz, nem tudom, miért. De rajta vagyok az ügyön… :)

JÓ éjt!

Rita mondta:

Még Erikának:
az én esetemben főként helyzetek, elvárások, előítéletek és nem megfelelő reakciók elengedéséről van szó…nem emberekéről…De ez is bőven sok…

Kelemen Ildikó mondta:

Sziasztok!
Van egy karmikus szerelem az életemben,amit képtelen vagyok elengedni már második éve.Bevonzzuk újra és újra egymást, de nem tartósan.Nagyon sok szenvedést okoz a távolodás, különösen az elmúlt hét óta erősödött ez az érzés, szinte belebetegedtem.El kellene engednem, de félek, hogy az az érzés amit hozott az életembe sosem fog visszatérni! Lehet, hogy már csak magát az érzést szeretem és el kellene engednem Őt?

izabell mondta:

Ildikó!

Elvileg már eltörölték a karmát. Ne gyárts magadnak ujatkat, ha nem muszály. Ez nem Te vagy! EZ A egó, a félelem, a megszokás…
Ha rám hallgatsz, szerintem igenis engedd el a pasit, sőt rugd ki. Az igazi kapcsolatban az ember lánya boldognak és szabadnak érzi magát! Lehet hogy az az érzés, amit ez a fiu hozott sosem fog visszatérni? És mi van, ha van ennél jobb/több is. ???

Erika mondta:

Rita!

Ez akkor nagyon összetett. Van egy ötletem, hátha használ. Fogj egy papírt, és írd le a JÓ tulajdonságaidat. Minél többet, annál jobb! Aztán keress a környezetedben embereket, akikben nincsenek meg azok a jó tulajdonságok, amik benned viszont IGEN! Minél több nevet írjál fel! Aztán olvasd végig a listáidat, és érezd át, hogy TE mennyivel jobb vagy, több vagy, mint azok az emberek, akikből mindez a jó hiányzik! (Ez persze csúsztatás, de önbizalom növelőnek elég hatásos lehet! :))

Értsd meg, hogy mennyi jó van benned, és legyél rá büszke, mert az TE vagy! Aztán képzeld el, hogy mit szeretnél, és kérd, hogy teljesítsék. Ezek után érezd át, hogy ezt mind megérdemled, mert JÓ vagy! :)

Ez csak egy kis önbizalom növelő gyakorlat. Ha 2-3 naponta megcsinálod, pár hét alatt már érezni fogod a hatását.

Erika

A beidegződéseket pedig akkor tudod elengedni, ha feltárod a gyökerét, hogy mikor, milyen helyzetben viselkedsz úgy ahogy, mitől félsz, miért használod mint önvédelmet. Ezek után folyamatosan figyeld saját magadat és a reakcióidat, és ha azon kapod magad, hogy megint a régi minta szerint reagálaz, akkor tudatosan, és AZONNAL változtasd meg, akkor is, ha félsz!

Remélem segíthettem.

Erika

Erika mondta:

Ildikó!

Csak 1 kérdés… El kell engedned? Miért? Nem lehet, hogy azért akarod elengedni, mert félsz a szenvedéstől? Ha így van, akkor az elengedés nem szívbeli döntés, hanem félelem szülte választás!

Szerintem szegezd neki a kérdést, hogy mit akar valójában? Döntsön ő! Ha akar téged, akkor vállalja fel! Ha pedig nem, akkor tényleg el kell engedned, de akkor az már valós, és igaz döntés lesz!

Szerintem…

Erika

firerabbit mondta:

Izabell, ugyan Ildikónak írtad ezt a választ, de egyazegyben nekem is szól és segít, tekintve,hogy ugyanazon megyek át mint Ildikó. Csak mondjuk két ilyen férfi is forgott az életemben az elmúlt három évben. Talán pont Balázs írta, hogy aki most felbukkan e hónapban a múltból, annak csak az a szerepe, hogy kiderüljön le tudtuk-e rendezni magunkban a kérdéses dolgokat, tehát az elengedést kell gyakoroljuk, nem pedig újabb illúziókba menekülni. Na nekem mindkét férfi felbukkant az elmúlt két hétben, és mindkettővel egy végleges elszakadást éltem meg, a másodikkal pont tegnap!, vagyis kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy az eddig táplált álmok velük kapcsolatban valójában csak illúziók voltak.
Őszintén szólva nagy űr és fájdalom ez bennem, de ma reggel arra jöttem rá, amit te is írsz Izabell: ez csak az ego jajveszékelése, mert azok akik eddig csodáltak, kedveltek, szépeket mondtak a szememre, azok most mást csodálnak, másnak mondanak szépeket, és nekem senkise! És ha belegondolok, pótolhatatlan dolgokat kaptam tőlük, amikre mindig emlékezni fogok szeretettel, de azért el tudok képzelni még ezeknél is jobbat… Mindenesetre köszönet mindenkinek mégegyszer, különösen Balázsnak és Izabellenk!

Győrffi Enikő mondta:

Szia Balázs,
Sziasztok Olvasók,

Hogy mennyire igaz amiket írsz.! :))
A mostani együttállásokat én már hetekkel ezelőtt éreztem.
Rászántam magam végre, s múlt hét előtt családállításra mentem.
Azt gondolom, ott, akkor, sikerült is letennem, aminek épp akkor ott volt az ideje, mert idestova 10-éve cipelem magammal (tudatosan is tudom már évek óta, de hiába dolgoztam magamban rajta, egyedül nem ment a feloldás).
Aztán hétfőn jött az a belső feszültséggel teli nap.
Estére meg is jött a válasz, még mindig van mit elengedni.
Részleteket most nem írok.

Köszönöm a megerősítéseket!
A nap süssön rátok!

Engie

Mónika mondta:

Én előre láthatólag nem fogom tudni lezárni a múltat, elengedni. Talán nem is “kell”.

izabell mondta:

Reggel lemondtak egy találkozót, amire nagyon készültem, igy hát az az ötletem támadt, hogy elmegyek a piacra, és veszek pár palántát a konyhakertembe. Tudjátok mi van Pécsett a Vásárcsarnokban? BŐSÉG! Mintha a tündérek szállták volna meg a környéket, tele minden virággal. Tápkockás, cserepes, vágott … és millió palánta, rengeteg zödség, gomba, tojás…! És minden!
El kellene már végre engedni a szegénység tudatosságot! Bőségben élünk, fantasztikus bőségben! És a bőség nem azt jelenti, hogy otthon zsákban áll a pénz. A bőség az, amikor mindenből van bőven, virágból, barátból, időből, élelelmből, jó szóból… És igenis VAN!

A múltat pedig le kell zárni. Ami/aki menni akar, engedni kell. Nem feltétlenül kell a szemétre dobni, de át kell értékelni, fel kell emelni egy magasabb szintre. Különben visszahuz, és ezt nem engedhetjük meg magunknak! És ez mindenre és mindenkire igaz!
Itt tanultam Tőletek (bocs, nem emlékszem ki írta) a múlt legyen múlt!

Ildikónak még egy mondat: Ha egy férfinak ugy kell feltenni a kérdést, hogy mit is akar, azt már rég megette a fene. Ne is haragudj, de azzel nem lehet átjutni egy uj világba.
Miért is erőltetünk dolgokat? A férfiért? Magunkért? Félelemből? Megszokásből? De akkor hol van a szeretet? Az az igazi csupa nagybetüs, amit lányos/fius magányunkban elképzelünk? Vagy magunk sem hisszük, hogy létezik? Háát, akkor nincs is. De azt mondják, minden van, aminek neve van.

izabell mondta:

Küldök egy kis “mankót”, hogy mi is az amit el kellene engednünk, hogy miénk legyen a “Mennyek Országa”

NEGATÍV ENERGIÁK
Forduljunk el a negatív dolgoktól. Ha ilyen hírt hallunk a tévében váltsunk csatornát, ha valaki pletykálkodik vagy rosszindulatot gerjeszt, ne beszéljünk vele. Ha újságban negatív hírt látunk, ne olvassuk el. Ne adjunk neki energiát.

SZÍVBŐL CSELEKVÉS
Kezdjünk el gondolkodni azon, mit csinálnánk szívesen. Ha nem tetszik az a világ, ami most van, teremtsünk jobbat. Ne mást várjunk cselekedni helyettünk, a mi kezünkben van most nemcsak a saját, hanem a bolygó sorsa is. Éljünk istenadta teremtő erőnkkel, melyhez óriási segítséget is kapunk hamarosan.

RAGASZKODÁS
Ne ragaszkodjunk senkihez és semmihez. Ne azt várjuk, hogy más mondja meg mi legyen a véleményünk valamiről. Keressük meg a saját válaszainkat. Gondolkodjunk el az életről, az életünkről magunk. Soha nem adjunk más szavára, mert az nem a mi világlátásunk, alakítsuk ki a sajátunkat.

TUDATOSSÁG
Tudatosítsuk az életünket, magunkat. Ne fizessünk nagy pénzeket azért, hogy mások mondják meg mit csináljunk. Csak figyeljünk magunkat, a minket körülvevő életet. Kik vannak velünk, mellettünk, ellenünk. Kivel kapcsolatban vannak jó érzéseink, rossz érzéseink. Építsük le a rosszakat.

A NAGY KÖRFORGÁS RÉSZEI VAGYUNK
Ismerjük el, hogy van egy nálunk magasabb intelligencia, tudás, vagy ha úgy tetszik, rendező elv. Ez uralkodik az univerzumban, ennek vagyunk mi is alárendelve. A dolgok nem véletlenül történnek, aki most itt van a bolygón, nem véletlenül van itt. Nekünk dolgunk van és ezt most el kell végeznünk. Az élet sokkal több, mint mi gondoljuk.

A GONDOLAT
Értsük meg, a történelem a GONDOLKODÁS fejlődésének történelme, és nem a technológia és termelés fejlődésének a története. Fontos látnunk ezt, a vezérlő elvet. Amikor a gondolkodást a természet törvényei uralták, akkor még rend volt, de aztán jött valami, ilyen volt a vallás, amely elkezdte azt tudatosítani az emberekben, hogy Ő irányít. Az emberek elhitték, amit a vallások tanítottak. Itt indult el az az út, amin most járunk. Már nem a saját gondolat irányította az embereket, hanem a vallás tanításai. Óriási különbség. Mert elfelejtettük, hogy mi teremtők vagyunk, hogy mi teremtjük meg a saját életünk minden részletét. Ezért kell emlékeznünk. Arra, hogy kik vagyunk mi.

Tehát a GONDOLAT fontossága abban van, hogy használjuk az eszünket, mindig, mindenben, de úgy, hogy közben kössük össze gondolatainkat a SZÍVünk által súgott igazságokkal. Ha ez nincs meg, akkor és csak akkor tudjuk elfogadni az olyan jelenlegi nagyvárosok meglétét, amelyben az emberek BOLDOGTALANOK. Mert hiányzik a SZÍV a teremtésből. Egy szívvel alkotó ember nem teremt olyat, amitől rosszul érzi magát.

A VALÓSÁG
Szokjunk hozzá, hogy újszerűen nézzünk rá a fizikai világra. A világ nem pont olyan, mint amilyennek látjuk. A világ most olyan, amilyennek velünk azt láttatják. Minden dolog él, tele van energiával. Lásd az energiát, élvezd a szépet! Mindenki megteheti ezt, aki akarja. Csak gondolatban kell átállítanunk magunkat, a hitrendszerünket. Napfelkelte és naplemente alkalmas az energia meglátására. Fáknak és növényeknek is láthatjuk az energiáját, ha látni akarjuk. S ami a leglényegesebb, hogy meglássuk, ez az energia tart bennünket életben. Az az energia, ami mindenhol ott van. Minden élőben. Ez nem az adás-kapás energiája, ezt rosszul tudjuk. Ki kell javítani ezt a látásmódot.

ENERGIA = TÁPLÁLÉK, TÖLTEKEZÉS
Meg kell tanulnunk energiát átadni, átvenni a növényektől, hegyektől, folyóktól. A természetből, ahogy adva van. Ne egymástól vegyük el az energiát, inkább töltődjünk fel abból, ami körülöttünk van. Jelenleg egymástól veszünk el energiát, mert azt hisszük, csak ez az út van. Ha egy beszélgetésben valaki mindig vezeti a fonalat, közbevág, vagy sokat beszél, ő elvesz, aki hallgat, keveset szól, ő adja az energiát. De ha adunk, akkor töltekezni kell, s erre a természet az egyik legmegfelelőbb. Ha energiára van szükségünk, menjünk ki a természetbe, ne másokat “csapoljunk” meg. Ha valaki megtámad, akkor ne érezzük magunkat rosszul miatta, ne hagyjuk, hogy vegyenek tőlünk. Inkább töltődjünk, amikor csa tudunk. Amikor kint vagyunk, csak ülhetünk a természetben, vagy akár a kertben, már akkor töltődünk. Ne legyünk bent sokat. Figyeljük a kintlétet, mikor kint vagyunk, sokkal frissebben jövünk vissza a belső terünkbe. Bizonyítottan a hegyek tetején van a legerősebb energia, akkor kapunk a legtöbbet. Ha tehetjük, menjünk el ilyen helyekre.

HOZZÁÁLLÁS MÁSOKHOZ
Ne másokhoz viszonyítsuk magunkat. Nem érdekel, hogy ki mit ért el, hol tart, mindenkinek saját feladata van. A személyiség nem fontos, csak a jól-lét. Ki vagy, miért vagy, hogyan tudod a legtöbbet kihozni magadból. Ez számít. Van elég energia, mindenkinek jut belőle. Kérdezd meg magad, miért akarsz itt lenni. Ha igaz, hogy nem véletlenül vagyunk itt a földön, mi lehet az oka annak, hogy ÉN itt vagyok?

ÁLMOK
Figyelj az álmaidra. Legyenek azok éjjeli álmok vagy nappali álmodozások. Minden fontos, ami megtalál. Gondolkodj el rajtuk, miért jönnek azok a képek. Mire figyelmeztetnek? Ha valamilyen ötleted támad, hirtelen gondolat, figyelj oda rá. Ha furcsa véletlenek esnek be az életedbe, gondolkodj el rajta miért történt. Most minden számít, a felettes éned információt küld neked, csak oda kell figyelned. Ezek vezérelhetik az életed. Meg kell hallgatnod őket. Nem szabad felülírni a racionális agyaddal és elhessegetni. Nem azért jönnek, hogy elhessegesd őket. Figyelmeztetnek. Ha jól teszed fel magadnak a kérdést, hogy miért jönnek ezek az életedbe, a helyes válaszokat fogod kapni.

FEJLŐDÉSED MIBENLÉTE
Amennyiben ragaszkodsz bármihez és bárkihez, az megállítja a saját fejlődésed. Mindenkit szerethetsz, mindenkit elfogadhatsz, hiszen ez itt igazából a feladatod, de nem szabad megakadni másokon, elfogadni, amit mások mondanak, meg kell találnod a saját válaszaidat. A SZERETET ereje mozgat mindent, ezen keresztül tudod megélni az életed, ezen keresztül szemlélve semmit sem fogsz elutasítani és ez a fejlődésed útja is. Igazi feladatod megtalálni azt a szeretetet, amin keresztül fel tudod fogni az élet teljességét úgy, ahogy van, mert minden tökéletes úgy ahogy létezik.

Jolina mondta:

Szia Erika!
Szeretnék tanácsot kérni tőled, ha lehet, légyszives írjál egy email-t nekem erre a címre:
jolinakukacindamail.hu

előre is köszönöm.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Izabell!

Nagyon köszönöm hozzászólásaidat!

Balázs

Jolina mondta:

Kelemen Ildi, valóban el kellene engedned őt? Kell? Nem csak hárítol valamit?

Erika mondta:

Jolina!

Írtam neked mailt! :)

kaméleon mondta:

Sziasztok, tetszik ez az oldal, de van némi javítások:)

kaméleon mondta:

Kedves Izabell!

Minden jó és szép amit írtál, de!! Ha nem tudod hogy mi történt a spirituális út mellett a vallás születésekor, akkor nem így kellene fogalmaznunk hogy több embernek a kedvét rontjuk. Mert Spirituális útnak is van több hitterülete mely már én is meg vagyok keveredve mikor az egyik azt mondja hogy van isten a másik meg azt hogy nincs. Akkor most döntsétek el hogy jó helyen járok vagy sem??

izabell mondta:

Üdvözöllek kedves Kaméleon!
Ez itt a Föld nevü bolygó! Ez egy jó hely! Nincsenek rossz utak, csak utak vannak. De tényleg! :)

Manka mondta:

Szia Kelemen Ildikó és Firerabbit!

Nagyon egy cipőben járunk mindkettőtökkel.Szeretnék magánban pár sort váltani Veletek,ha lehet!!e-mail címem:pannika24@citromail.hu.
Köszönöm!!

Kerion mondta:

Mint tudjuk, az Uránusz május 28-án a Halakból a Kosba lép. Ehhez az időponthoz 7 napra van június 4.-e, ami a Trianoni Békediktátum 90. évfordulója. A március 6.-a óta tartó 90 napos visszaszámlálás 83. napja ez, s mivel 1 nap 1 évet jelképez, 2010-től/=március6/visszafelé számolva 1927 lesz. Amikoris utoljára volt az, hogy az Uránusz a Halakból a Kosba lépett. Vagyis a visszaszámlálás valós, és június 4-e után az 1920 előtti Magyarország lesz megteremtve, mert az újrateremtés ott tart. Egyébként meg a 7 a magyarok száma, az Isteni szám, a Teremtés száma.

ZSIVI mondta:

KEDVES IZABELL
ÉN IS PÉCSI VAGYOK HA VOLNA KEDVED SZÍVESEN BESZÉLGETNÉK VELED,MERT HASONLÓAN VÉLEKEDEK DE A KÖRNYEZETEM NEM ÉRT VAGY ÉN ŐKET:)MÁR.
A laci.tura@gmail.com-ON EL ÉRSZ HA TE IS SZÁNSZ RÁ IDŐT ÉS VAN KEDVED. üdv mindenkinek jó olvasni titeket és Balázst:):)

izabell mondta:

Mit jelent az, hogy az 1920 előtti Magyarország lesz megteremtve?

Biztos, hogy mi magyarok, olyan nagy ászok vagyunk? Nem lehet, hogy a Földön EMBEREK élnek, és még sok-sok-sok más élőlény. Miért nem alkotunk meg végre egy minden emberre érvényes morált, amit betartva képesek lennénk felemelkedni a Földdel. Mert Ő emelkedik, akár velünk, akár nélkülünk.

izabell mondta:

Nem kimondottan a globalizációra gondoltam, ill. nem a most terjedőben lévő formájára. Sokkal inkább olyasmire, amiket fent irtam.
Engedjük el a ragaszkodást, szivünk szerint éljünk, és tudjuk, hogy igenis mi teremtjük a saját valóságunkat. S mióta ide járok azt is tudom, hogy a bolygók nem hatnak, hanem azt hozzák ki belőlem a mi bennem van, másképp élem meg a történéseket. Bár még nem sikerül mindig, de ha elestem felállok, leporolom a térdem, és indulok ujra. Mert tudom, hogy az égiek azt nézik, hogy mi a szándékom. Valahogy ugy, hogy: -Bocs, már megint nem sikerüld, de nagyon szeretném!
Kérem hozzá az erőt, kitartást, éberséget.
És adják! Alig várják, hogy segithessenek, mert a mi sikereink az Ővéké is, mert Ők általunk emelkednek. Ugy, ahogy mi, csak egy másik ember által. Mert bizony a piramis játékot sem mi találtuk ki :)

Bambi mondta:

Sziasztok!

Elég régóta olvaslak Titeket csendben és boldog vagyok, hogy látok ilyen véleményeket.
Ildikó és Firerabbit, egy cipőben járok Veletek. Elengedni, nem engedni, nagyon nehéz dolog. Én egy férfival vagyok így, az elmúlt egy évem ezzel telt, másféle új évet szeretnék magamnak. Azonban! nagyon fontos, hogy mennyit kaptam ettől a férfitól a magam megismerése érdekében, más ember lettem! Hálás leszek a találkozásért míg élek. Szenvedek azonban nap mint nap, hol repülök, hol mélységeket járok be, együtt dolgozunk….
Többször elengedtem már, mindig visszajött és mindig intenzívebb a jelenlétünk egymás életében. Mégis türelmetlen vagyok. A környzetem szerint már rég hagynom kéne az egészet, de valahol motoszkál bennem az érzés, hogy mennyi vár még ránk. Ezt egyenlőre képtelen vagyok az ő észérveikkel felülírni.
És a visszatérések mindig visszaköszönnek a csillagállásokkal!
Legyen szép a napotok!

Kerion mondta:

Kedves Izabell, az 1920 előtti ország az Egész Magyarország, azaz a Kárpát medence, amely újra egységes terület lesz a Szentkorona égisze alatt. Ez egy Teremtés, amit mi magyarok teremtünk meg, mert MAGos=MÁGus=MAGúr=MAGyar. És TER EM TŐk, azaz Egy TŐről fakadó TÉRrezonancia EMelők vagyunk, amely segítségével mindezt megTEREMTjük. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ezen már rengeteg ember dolgozik. És a munka nemsokára meghozza gyümölcsét. Mert most az ÉG is velünk van, mert “mint fent, úgy lent”, Hermész3X szavával élve.

Kerion mondta:

A magyarok ősei olyan tulajdonságokkal lettek teremtve, amelyek egyrészt elősegítették megmaradásukat. Másrészt pedig, hogy egy adott időben, periódusváltáskor, miután magukat felemelték, országukat visszaállították, a földanya, az emberiség segítségére legyenek. Ha úgy vesszük, a magyarok tényleg “Nagy Ászok”, de nem öncélúan, mint a most hatalmon lévők. De ezt úgyis mindenki látni fogja.

izabell mondta:

Szia Kerion és Mindenki!
Míg olvastam a hozzászólásodat, csupa-csupa libabőr lettem! Huh! Na ezt mér szeretem!
Figyeljetek, és Mindenkinek legyen a helyén a szive és az esze!

Győrffi Enikő mondta:

Kerion,

Én mint mindig, most is értem amit írsz.

Üdv, Engie

kaméleon mondta:

Tény és igaz hogy a görögök után mi vagyunk ősi magyarok, persze kis létszámba, csak ott van a biznisz, hogy nagyon sok negatív energia tud róla és nem biztos hogy adott időpontban valósul meg. Ezt teremtő tudja!

angyal_56@freemail.hu mondta:

Kaméleon, van 3 db film és egy mese, amit ha megértesz, akkor rá fogsz jönni arra, amit Adamusz St. Germain tanításában leírnak, szívesen átküldöm bárkinek, aki kéri :))) szeretettel … Istenről …

kaméleon mondta:

Angyal, szívesen megnézném ha átküldöd, de elöre is megmondom ha felteszek egy kérdést magamtól mindig megkapom a választ de érdekes erről meg lappang. :(

Rita mondta:

Kedves Erika és Izabell!

Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a támogató és segítő hozzászólásaitokat!! Emésztgetem őket…
Nagyon szép napot, hetet…!

Győrffi Enikő mondta:

Véleményem szerint a megbocsátás is újra porondon van. :)

Jegimacko mondta:

Kedves Kerion!

Ezekről a dolgokról hol lehet olvasni bővebben?

Üdv.
Éva

Éva mondta:

A Kerion által említett változásokról kérdeznék. Visszaolvastam, és Kerion hatalmas változásokat jósolt őszre, majd húsvétra, de nem történt semmi. Ilyenkor mi az ami nem hagyja megtörténni az előre jelzett változásokat?

kaméleon mondta:

Éva, azért nem mert nem engedted el a múltadat és persze nem látsz belőle semmit, de hidd el többen vagyunk azonos cipőben és a balázs azon munkálkodik hogy megtanuljunk vele érezni a változásokat. Nálam is az van, csak el kéne kezdeni takaritani a lelkünket csak nem megy az egyik napról a másikra.

Éva mondta:

Kedves Kaméleon!

Nem nálam nem történtek meg változások. :-)) Kerion Magyarországgal kapcsolatosan jelzett változásokat, ahogy itt is.

Tóth Beáta mondta:

Bocsánat, hogy beleszólok, de a választások eredménye az nem változás? Méghozzá kardinális, szerintem. Kicsit húsvét után.
Üdv: Bea

izabell mondta:

Régen valahol olvastam, hogy az embernek az a dolga itt a Földön, hogy megtanuljon bizni magában. Amikor ezt olvastam, értettem ugyan a szavakat, de csak most tudom, hogy csupán a szavak jelentését fogatam fel, nem a tartalmukat.
Nos. Szerintem akkor jön el az a bizonyos VÁLTOZÁS, a világvége, ennek a világnak a vége, amikor felismerem, hogy igenis van sors, van vezettetés, előre megirt forgatókönyv, amolyan hálóterv. Ám ezt a sorsot nem egy mindenek fölött álló hatalmas Isten vezérli, ellenőrzi, birálja, hanem ÉN. A Felsőbb Énem, vagy nevezze ki-ki hite, tudása szerint. És amikor ezt felismerem, és megértem/megérzem ugy igazán, belülről, akkor rádöbbenek, hogy külön vagyok magamtól, és ezt tovább nem akarom. És EGGYÉ válok MAGAMMAL! MInt Jézus annak idején.
Hát igy jön el másodszor, mindenkihez külön-külön.
És meg kell tanulnom biznom magmaban. Ennyivel tartozok a Teremtőnek, mert megigértem Neki amikor elindultam, hogy megcsinálom!
Kiváncsian várom, hogy ez hogy fog bekövetkezni. Vajon kell hozzá valami nagy megrázkódtatás, valami armagedon féle, vagy elég ha felismerem, kifejezem a szándékom, és valahogy megtörténik? Vagy mindenkinél ugy, ahogy képes rá?

izabell mondta:

Hát igy kell/kellene elengedi a régit. MINDEN RÉGIT! De ha EGGYÉ váltam, nem is kell elengedni semmit, mert az automatikusan megtörténik, és utána kezdődik az ÉLET, véget ér a túlélés.

izabell mondta:

Nem lehetséges, hogy az anyagot ugy tudom szellemesiteni, hogy magamon kezdem? Összekapcsolom a fizikai testem a Szellememmel.
És hipp-hopp, már ott is vagyok az 5D-ben. És nincs halál, örök élet van, mert a halál értelmét vesztette.

Na azt ne kérdezzétek, hogy ezt hogy kell csinálni, mert még nem tudom.

Kerion mondta:

Kedves Éva a változások megtörténtek és egyre gyorsabban zajlanak. Tudati, spirituális szinten őrült gyorsaságú átalakulás folyik. FELÜLRŐL nézve ez teljesen világosan látszik. Az, hogy a 3 dimenziós anyagi létben még kevéssé feltünő, az teljesen természetes. A régi illúzió, a múlt meghaladása ugyanis egy békés folyamat, mindaddig, amíg nem ütközik ellenállásba. Ez is a cél, békésen meghaladni a múltat/ami még a jelen is/, és megteremteni a jövőt. De ez is meg fog változni. Sajnos, mert a múlt nem akar feloldódni a jövőben. Sőt, görcsösen ragaszkodva hatalmához, fel akarja számolni a jövőt. Ez persze nonszensz és lehetetlen, de a jövőnek mégis VÉDEKEZNIE kell. És amikor a FELEMELKEDÉS akadályai összeomlanak minden láthatóvá válik.
A magyarság FELEMELKEDÉSE és országának visszaállítása a Kárpát medencében egy eleve elrendelt BÉKÉS folyamat. Hogy az is marad-e, az viszont az akadályozó tényezőkön múlik. Olyan ez, mint az árvíz. Ha valaki megpróbálja megállítani, azt elmossa. Nem fog megállni tárgyalni és kompromisszumot kötni. Ez a peródusváltás kezdetének RENDJE. Amikor mindez megtörténik, következik az önbizalmát visszanyert magyarság KÜLDETÉSES FELADATA a Föld és az Emberiség vonatkozásában.

Bóbita mondta:

“Addig is a legfontosabb, hogy tudatosítsuk az elengedést, engedjük meg az átalakulást, engedjük be az új időtálló értékek megnyilvánulását az életünkben.”

Nálam ez a mondat nagyon nagyot ütött, vagyis folyamatosan ezt teszi, már alig bírom szusszal……..

Egy kérésem is volna Ritához, ha lehet valahogy jobban különböztetssük meg egymást, én idáig Ritus néven írtam a fórumba és ide is, és voltak akik az elmúlt hetek alatt Rita alatt rám gondoltak, velem azonosították a nevet. Ezért én Bóbitára változtattam a nevem. De azárt jó lenne, ha tisztázódna ki kicsoda az írók között.
Köszönöm!
Ritus

Bóbita mondta:

Ritának még egy kis biztatás egy másik Ritától: nagyon tuti elengedni a félelmeket én már ezen túlvagyok ami a közvetlen környezetemet illeti, és csodák csodákra halmozódnak azóta és nagyon tuti.

Erika tetszik a hozzáállásod :)
Jajj és egy mesével még adós vagyok, de már alakul, nem ide fogom írni, aki meg akarja találni megfogja….
Ritus

kaméleon mondta:

Egyébként már kezdem érteni az egészet és igyekszem úgy cselekedni ahogy a Balázs megírta, csak van némi akadály, ha azt teszem amit a régieknek mint társadalomnak nem tetszik, akkor lehet száműzetésre küldenek. Persze pár év múlva sokan mellénk állnak, de ma az most van és meg kell küzdenünk hogy mindenkinek jó legyen:)

Neon mondta:

Egy Világév( 25920 év )záródásakor, a Világév kezdeti emberi-szellemi tudati minőségének testté kell válnia. Krisztus, mint Esthajnalcsillag, ennek volt beharangozója a precessziós Világév-ciklus utolsó egy-tizenketted Világhónapjának elején. Most, hogy a “nagy ciklus” teljesen záródni fog, a Világév emberi “termése” beérik, és megjelenik az Új Világévet elindítani képes emberfeletti minőség, immár megsokasodva, testben is. Ennek a minőségnek érzékeltetésére hadd következzen egy vers, mely meghagyja a lehetőséget, hogy a megrajzolt kép önmagában, mint az embernek természetfelettibe vetett illúziója is értelmezhető legyen.

LÉLEK Omegája

ÉN Vetek,
ÉN Aratok,
ÉN Szeretlek,
ÉN Ítélek.

Kezdet vagyok,
Végzet vagyok,
Két Arcom van,
EGY-ként hatok.

FÉNY-ből lépek,
HAL-ként vérzek,
Idő Tőre
Nem karcolhat.

Nap-Hold vagyok,
Atya-Fiú?
Kereszt Fáján
Lelkem ragyog.

Nimród vagyok,
Ikret adok?
Kígyó mérge
Ki nem olthat.

Örök vagyok,
Testet kapok,
Új Világnak
Kaput nyitok.

Isten vagyok,
Főnix vagyok,
Világ felett
Uralkodok.

2010. ápr. 25.

Erika mondta:

Szia Ritus-Bóbita! :)

Köszönöm, remélem azért szólsz, ha kezdhetem keresni a mesédet! :)

kaméleon mondta:

Minden nap okosabb leszek, csak azt nem értem hogy a párom nem spirituális és mégis többet tud, sőt egy évvel ezelőtt ugyan azt mondta amit én mostanra tudtam megfejteni. Ez most hogyan van? Minden nap érzem a rezgéseket és a párom meg nem vagy tagadja?:)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Ez a “spirituális vagyok” megállapítás sokszor semmit nem ér. :) Minden Út úgy csodálatos, ahogyan van, nincs jobb vagy rosszabb, senki nem tart előrébb vagy hátrébb, mindenki azon az Úton jár, ami neki a legmegfelelőbb, ami neki a legtöbb csodát hordozza.

Éppen ezért “ezek” a “nem spirituális” emberek sokszor sokkal jobban értik az Élet dolgait, mint a “sprituális” emberek, mert egyszerűen csak élik önmagukat, nem agyalnak és nem szenvednek.

Szóval az, hogy valaki érez-e valamit vagy sem, semmit sem jelent.

Tudom, a spirituális ego mást szeretne hinni… ám szerintem ez így van.

Legjobbakat,
Balázs

ps: csak a hét közepén lesz új írás! :) Szervezzük a tábort…

kaméleon mondta:

Köszönöm Balázs, a párom is elolvasta és most volt először, hogy igazat adott a témára.
Csak még nem dolgoztam fel, hogy a Jézusnak miért kellett megszületnie és a fontos 10 ből 6 parancsolatot betartani hiszen elég ha szeretetet adunk egymásnak. Bár kifolyólag azt a választ kaptam az énem- től, hogy legtöbben nem tudták mi az hogy szeretet illetve nem tudnak bánni. Tudom, hogy messze állsz tőle, na de rengetegen vagyunk akik bele véstek a jelenlegi énűnkbe és onnan persze itt van a téma: ÚJRA A RÉGI ELENGEDÉSE…..

Ritus mondta:

Igen Erika Neked biztosan szólni fogok!
(Bocsi Balázs , de nem tudok priviben írni, nem engedi a rendszer.)

vénusz mondta:

Kedves Kaméleon! A te dilemmád, nem csak a személyiségeden belül vannak jelen, hanem éppen úgy megnyilvánulnak kapcsolataidban is. Az emberek közötti viszony nagyon bonyolult, és sokrét?. Nehéz benne eligazodni olyan szempontból is, hogy mi minek az ellentéte. A párod most ellenkezik veled, vagy éppen egyetért. Hajlamos vagy azt hinni, ha valaki egy kapcsolatban saját autonómiáját próbálja érvényre juttatni, akkor szükségszer?en hiányzik bel?le a másikra való odafigyelés képessége. Pedig az egyik nem zárja ki a másikat.
Elképzelhető, hogy a párod egyszerűen csak ha olyan jelenséggel találkozik, amit eddig még nem tapasztalt, vagy nem figyelt rá kell?képpen, az a késztetése támad, hogy meg kellene nézni a dolgot közelebbr?l is. Döntenie kell, elméleti vagy gyakorlati síkon közelítsen a problémához. Ha a párod gyakorlati ember, természetesen gyakorlati úton közelít, akkor viszont könnyen szemrehányást fog kapni azért, hogy el?bb cselekedett, mint gondolkodott. Ha elméleti módon közelíti a dolgot, az a vád érheti őt, hogy csak ? filozofál ?, ahelyett hogy cselekedne.
Nem könny? tehát eltalálnia a helyes arányt, egyrészt saját gátjai másrészt a Te elvárásaid és reakcióid miatt.

Erika mondta:

Vénusz!

Most nagyon jót írtál! Erről érdemes lenne írni egy cikket, vagy könyvet.

Erika

Bóbita mondta:

Erika kész a mese :) csak egy emilcím kellene, mert úgy határoztam nem teszem nyilváns helyre csak mélben küldöm annak aki kéri!
R.

Erika mondta:

Szia Ritus! :)

Kíváncsi vagyok rá nagyon! :) Légyszi az ezomisztikakukacgmail.com-ra küld el nekem.

köszi!

Legyen szép napod!

Erika

Erika mondta:

Szia Ritus!

Nem tudom megnyitni. :( az a baj, hogy docx-ben küldted, én csak doc-ot tudok megnyitni. Küldtem mailt.

Erika

Kiss Balázs Kunó mondta:

az openoffice meg tudja nyitni a docx -et, és ingyenes. :)
Balázs

Erika mondta:

Köszi Balázs! :)

Így már sikerült megnyitnom! :) Jó ötlet volt! :)

Erika