Csillagüzenetek

Újév, új korszak, új szellemiség ? I. rész

2010. máj. 09

Ebben az írásban mélyebben belemegyek az asztrológiai tartalmakba, de aki nem érti teljesen az asztrológia nyelvét se rettenjen vissza, a zölddel kiemelt szövegdobozokat kihagyva ?magyarul? is olvashatja a fejtegetésemet. Tartsatok velem!

Téma az Uránusz bolygó jegyváltása, amellyel azért is foglalkozom kiemelten, mert nem csak hogy jegyet vált, hanem a kos jegyébe lép, azaz a Tavaszponttal fog együtt állni. A Tavaszpont kiemelt jelentőségű az égen, hiszen minden népcsoport, amely kicsit is követte a csillagok járását, valamilyen formában “nyilvántartotta”, megünnepelte ezt az ünnepet. Ez a valódi Újév napja, amikor is lezárjuk az óévet, és új korszakot kezdünk.

A tavaszpont az, amely a Földön a korszakokat jelöli, éppen most a Halak csillagképben jár, és aki ismeri Rudolf Steiner munkásságát, az többek között nála olvashat arról, hogy miről szóltak az emberiség korábbi korszakai a Rák, Ikrek, Bika és a Kos csillagképekben. Ezen a ponton hatolunk be az alsó világból a felső világba, azaz ekkor a mélyen, belül megélteket hozzuk felszínre, tudatosítjuk, ez a kezdet és az elindulás pontja.

Nos, az Uránusz 2010. május 28-án, budapesti idő szerint hajnali 3 óra 44 perckor éri el pontosan ezt a pontot. Az Uránusz a szabadság, a megújulás, a radikális változás és a korlátokból való kitörés üzenetét hordozza, az összes bolygóminőségben maga az ÚJ üzenete. (Továbbá: korlátok ledőlése, új dolgok létrejötte, egy magasabb körbe való belépés lehetősége, szabadság és a függetlenség megélése, a szellemiségünk üzeneteit magasabb szintre emelni, magasabb szinten értelmezni. Cél a valódi szabadság.)

A fentiek tükrében látszik, hogy az “új” cselekvő minősége találkozik azzal a ponttal, ami az Új megvalósításának lehetőségét hordozza – ez egy teljes megújulás lehet, a régi teljes eldobása – természetesen ezt azért a többi bolygó “szerencsére” árnyalja, azaz semmit nem fogunk kidobni, ami érték. :)

Az időponttal kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a Placidus-t vagy más régebbi programot használó asztrológusok, asztrozófusok eltérő időpontot fognak látni, éppen ezért pont az ilyen esetekben érdemes  elővenni az Efemeridát vagy olyan programokat, amelyek pontosan számolnak, mint például majd az ősszel megjelenő CsillagMag Asztrológiai, Asztrozófiai szoftver lesz. Tehát, a pontos időpont 03 óra 44 vagy 45 perc, míg a Placidus – amely egyébként egy nagyon jó kis program – 07:37 -re teszi a jegyváltást.

Tekintsük vissza az úgymond előző korszakra, amit lezárunk, ami most ér véget, ami 1927-ban kezdődött, pontosabban 1927.03.31 18:24-kor, budapesti idő szerint. (Előző írásomban 1926-ot írtam, de ez a Placidus használatából adódott, ez már garantáltan pontos.)

Az olvasatomban ? tömören – az 1927-ben kezdődő új világkorszak, új világrend Magyarországon a munkáról és a külvilágban való megjelenésről szól, az életörömöket a munka jelenti,  és minél fontosabb megérteni és megismerni a világot, törekedni a magasabb igazság felé, továbbá sorsfeladat a minőségi átalakulás (ami egyébként a mai magyarság sorsfeladat is!!!).

Látható, hogy az Uránusz a 6-os házba esik, elsődleges fényszög nélkül más bolygókhoz, a Mars uralma alatt, amely a 9-es házban áll az ikrek jegyében.

Ez mutatja számomra azt a fajta szellemiséget, amely a poláris világ megismerésére törekszik, amelyben a találmányok, az új dolgok felfedezése munka, és arra szolgál a mundán világban, hogy annak működését egyre jobban megismerjük. Azt gondolom, hogy a ?27 óta megélt technológia forradalom ezt gyönyörűen mutatja, hogy valóban arra törekedtünk, hogy megértsük a világot, és átalakítsuk azt (MC-Plútó). Az anyagi világra és a tanulásra, kommunikációra fókuszáltunk közben, ebben láttuk az igazi értékeket, hogy megismerjük a világot és megteremtsük az anyagi biztonságot. (Szaturnusz egybenyitja a 2-es és 3-as házat).

– – –

Nézzük meg most ezzel szemben, hogy az új korszak, amely most kezdődik, miről fog szólni, milyen lehetőségeink vannak.

Vegyük észre, hogy az Uránusz most a 12-es házba esik, együttállva a Jupiterrel, szemben a Szaturnusszal. A 12-es házzal szemben van ugye a 6-os ház (ahol előzőleg állt az Uránusz), azaz a karmikus munka, ami ?ledolgozandó? volt az előző korszakban, most megváltásra kerül, lezárásra, és felszabadítja a lélek legmélyét.

A Magyarság tekintetében megjegyezendő, hogy a Magyarok dolga a rendrakás lesz, és végre megértjük magunkat, tudunk magunkkal kommunikálni. A Nép jelölője (Hold) a 8-as házba esik, amely a jelenlegi Magyarország képletében is pont itt van. Tehát a Nép dolga továbbra is a spiritualitás! Az Aszcendensen álló Merkúr üzenete, hogy most már a Gyermekek (Merkúr) határozzák meg Magyarországot magát. (Mo. képletében pedig egyébként pont ők azok, amelyek segítenek bennünket abban, hogy a változást elősegítsék.)

Érdemes még megnézni a Vénusz helyzetét, amely a Nőiségről szól, s milyen érdekes, hogy Adamus St. Germain is megemlíti nekünk Magyaroknak, hogy ezzel kapcsolatban ? igaz áttételesen ? dolgunk van, hiszen a leszálló Holdcsomópont, mint múltból hozott karmikus üzenet jelenik meg. Tehát tanulandó dolog a Nőiség.

Másrészről a mundán asztrológiában a 3-as ház a szomszédokkal való viszonyt is jelöli, amiben tehát megjelenik a harmóniára való törekvés, illetve a közös otthon megteremtése, és ez szintén múltból hozott karmikus üzenet. A Pallas kisbolygó a Descendensen a külföldről érkező segítséget, támogatást jelenti.

– – –

A fenti gondolatok csupán irányjelzőek, egy-egy ilyen képletekről első ránézésre akár 10-15 oldalt is könnyen ír az elemző, nem volt most célom részletekbe menő elemzést adni a Magyarság tekintetében.

Az biztos, hogy a saját életünkben nagyon intenzív energiákat tudunk megmozgatni. Ez már egyébként látszik is a képen, akár értünk az olvasatához, akár nem, hogy mennyi vonallal van minden összekötve, egy csillag forma is kirajzolódik a sok fényszögkapcsolat erdejében. Ez azt mutatja, hogy életünk minden területe most összefügg mindennel. Az biztos, hogy az Uránusz-Jupiter együttállás, szemben a Szaturnusszal valahol érezhetően meg fog jelenni életünkben.

Erről bővebben a következő írásban olvashattok, ahol is még több részletet tárok fel az új korszakról!

FOLYTATÁS:

II. rész

8 hozzászólás

Kiss Balázs Kunó mondta:

Várom asztrológus, asztrozófus társaimnak az oldal szellemiségéhez illő írásait e-mailben, szívesen közzétesszük őket: balazs@csillagmag.hu

Hejde Csaba mondta:

Szia Balázs!

Ez az írás hiperjó! És az meg külön szuper, hogy részletesen kitértél erre. Tulajdonképpen a magyar NEMZET számára (világszerte) Te vagy az egyetlen tudtommal a weben, aki HOSSZABB TÁVÚ és szakrális, ugyanakkor földi értelmezését is adja a csillagoknak az asztroZófia jegyében! Köszönet érte.

Nagyon sokat, sokszor írsz a tudatosságról. Fölé emelkedni az egónak, a megrögzött elmestruktúrákat lebontani, ugyanakkor a felső hatalmak erejét lehozni a földre. Méltán nevezhetünk téged tudatosságkutatónak.

Ennek szellemében kérlek, engedd meg, hogy közöljek itt mindannyiunkkal egy oldalt, ahol olyan tanítók szólalnak meg, akik szintén ebben támogatják a nemzetet, az embereket:

túlszárnyalni a szenvedésen, és közelebb kerülni belső, mélyebb önmagunkhoz, ami maga a színtiszta tudatosság, ami tudatában van a gondolatoknak és a világként megjelenő elmekívetítésnek: http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com

Gondolataink addig okoznak szenvedést, míg meg nem kérdőjelezzük őket, és tudatába nem kerülünk a tudatosságnak, ami igaz természetünk, kikerülve a hamis azonosulásokból és a legfőképp családból – és kollektívumból – hozott fájdalomstruktúrák Marionett-bábu-szerű kijátszásából az élet számtalan területén.

Nagy feladat hát, amiben írásaid támogatnak minket, így nagyon-nagy jelentőségűek.

Kívánok neked további jó munkát, és kérlek, folytasd! Mindannyian megtesszük a tőlünk telhetőt – mi lelkek.

Köszönettel,
Csaba

Kiss Balázs Kunó mondta:

Köszönöm Csaba!

Már akartam is jelezni neked, hogy a Tolle videók linkjei nem működnek… :)

Balázs

Molnár Andi mondta:

Szia Balázs!
Ez eddig a legtökéletesebb írásod, :) bár mindegyik jelentős!!
Tökéletesen értelmezhető és abszolut helytálló!
Köszönet érte!
Várom a továbbiakat is!
A legjobbakat!

Éva mondta:

Kedves Csaba!

A honlapon semmilyen link nem működik. A keresőbe bemásolva csak az Ön honlapját hozza fel.

Üdv.
Éva

Hejde Csaba mondta:

Kedves Éva!

Köszönöm a visszajelzését, én másképp tapasztalom, minden link mostmár működik.

Balázs honlapján nem volt szándékom erre témát nyitni, ezzel a bejegyzéssel le is zárom, de remélem, sok hasznos dolgot talál ön is és mások is rajta, főleg az angol oldalon (lap teteje).

Ellenőriztem a linkeket, a nem működőket kitöröltem, a honlap első tíz során belül instrukció van.

Kedves Balázs!
Köszönöm, a Tolle linkeket sajnos kicenzúrázták, hamarosan felkerülnek ismét, addig is a honlap jobb részén ajánlott másik blogspot oldalon elérhetőek az ott leírt módon.

Úgy látszik, az Uránusz bekavart, és a régi dolgokat újra fel kell rakni.

Lelkes csillagmag-olvasó,
Csaba

Varga István mondta:

Kedves Csaba!

Minden csillagászati évkönyv szerint az Uránusz jelenleg a Halakban tartózkodik (most hagyta el a Vízöntőt) és ennek ascendense pedig a Bikaára mutat! Nem?