Csillagüzenetek

Újév, új korszak, új szellemiség ? II. rész

2010. máj. 09

Az előző cikk: http://csillagmag.hu/csillagmag-uzenetek/uranusz-1/

Folytassuk tehát a jegyváltás részletesebb kifejtését.

Az Uránusz mellett álló Jupitert együtt kell értelmeznünk ebben az esetben, s ez kinek-kinek melyik életterületén áll, azon a területen (asztrológiai házon) keresztül élhető meg egyén szintjén. Ez pedig annak az üzenete, hogy képesek vagyunk a Törvények és az Igazságok területén egy teljesen Új minőségbe kezdeni, a Szeretet jegyében. Tulajdonképpen ez az, ami még kiemeltebbé teszi ezt az egész kosba lépést, hiszen ezáltal maga a Jupiteri minőségben is beáll ez a változás, s a Jupiter június 6-án követi az Uránuszt, tehát pár nap eltéréssel.

Mit tudunk tenni?

Érdemes megengedni magunknak minden új információt, sugallatot ezekben az időkben. Legyünk nyitottak, főleg arra, hogy képesek legyünk befogadni a régi világnézetünk helyett egy újat, hogy a törvényeket, amelyekre eddig alapoztuk életünket, merjük átnézni, átgondolni. Ezek után amely nem időtálló, amely valójában nem minket szolgál, azt dobjuk ki, engedjük ledőlni.

Tulajdonképpen egész nyáron (augusztus 8 lesz a tuti :)) ez lesz terítéken, azaz folyamatosan érkeznek majd hozzánk az arra utaló jelek életünkben, hogy hol ragadtunk be, hol merültünk bele túlzottan abba a nem értünk lévő szellemiségbe, amelyen most túl tudunk lépni.

A égre tekintve látható, hogy erre az uránuszi-váltásra egy fontos csillag sugarai vetnek sugarat, mégpedig a Pegazus csillagkép második legfényesebb csillaga, a Scheat. A Csillagnemzetségek című könyv üzenetének segítségével érdemes tudatosítani, hogy a Scheat-tal közvetlenül a Forrás, vagyis a számunkra elérhető legmagasabb Tudatosság felől tudjuk érzékelni és felfogni az útmutatásokat, üzeneteket!

Tehát, nem elég mindaz, hogy most lerombolunk egy régi rendszert, és építünk egy újat, ehhez a Jupiter isteni bölcsességének támogatása mellett még közvetlenül a legfelsőbb szférákból kaphatunk segítséget! Ehhez viszont nekünk is meg ?kell? dolgoznunk, azaz érdemes ezekben a napokban esténként többet meditálni.

Ez a csillag este 9 óra tájban kel fel az északkeleti égbolton, ebben az időpontban hozza felszínre azt, amire nekünk szükségünk lehet. Tehát 28-a környékén, napnyugta után, északkelet felé fordulva ráérzékelhetünk e csillagra a láthatáron.

– – –

Sokat beszéltünk a napokban a Szaturnuszról szembenállása kapcsán, de egy újabb izgalmas adalék mindehhez az eseményhez, hogy a Szaturnusz együtt áll, és még nyáron is az erőterében fog tartózkodni a Markeb csillagnak. E csodás üzenet pedig nem más (lásd Csillagnemzetségek), mint az angyalok hazahívó harsonája.

Az itt álló Szaturnusz mutatja, hogy most jött el az ideje a hazatérésnek, illetve az emlékezésnek, hogy valójában hová valók is vagyunk, hol az igazi otthonunk. Ez a hazahívó szó támogatja a új rend létrehozását, azaz ha képesek vagyunk megőrizni szívünkben a Fényt, akkor amit elkezdünk, abban már új otthonunkat fogjuk építeni.

Azért beszélek építésről, hiszen a Nap, a cselekvő Én 28-án éppen a Bika csillagkép fejében fog járni, azaz a Teremtő Gondolatok megvalósulásának ideje ez! A Bika jelenti az anyagban való testet öltés idejét, tehát mindaz a sok csoda, amelyet elhozunk Fentről, létre is tudjuk hozni! Figyeljünk a gondolatainkra. (Olvasóink jelentették, hogy ekkor lesz (27-e) a második milliószoros nap is, tehát különösen fókuszáljunk arra, hogy mit gondolunk és mit teremtünk!)

A Vénusz pedig már le fog jönni ekkor a Tejútról, tehát általa a polaritás világában tudjuk megteremteni a Tejút üzeneteit. A Hold ebben az időpontban a Skorpió csillagképben lesz, így a lelki biztonság megteremtése és a lelki termékenység üzenete elsődleges a lélek számára. Hatoljunk mélyre lelkünkben, kutassuk ki világ teremtésének titkait?

A nyár folyamán a fenti üzenetek nagyrészt folyamatosan élni fognak, hol kicsúcsosodnak, hol visszahúzódnak, de maga az Uránusz csak kb. 84 évente lép erre a pontra, tehát ez nagy robbanást jelenthet életünkben, érdemes megragadni és meglovagolni ezt az erőt.

16 hozzászólás

Kiss Balázs Kunó mondta:

Várom asztrológus, asztrozófus társaimnak az oldal szellemiségéhez illő írásait e-mailben, szívesen közzétesszük őket: balazs@csillagmag.hu

Ildikó mondta:

Szia Balázs!
Hűűű, már nagyon izgatott vagyok a jövendő égi jelenségek miatt. Úgy érzem mintha már rég kiböjtöltem volna, hogy valóban nagy változások lépjenek be néhány életterületen.- Egyébként pedig pár napja már olyan vihar előtti csendet érzek…pedig 28-a még messzinek tűnik. Lapul, csendben vár minden, hogy aztán kitörjön, mint egy vulkán. – – Kíváncsi vagyok nagyon…miben fog mindez megmutatkozni az én életemben.

Judit mondta:

Szia Baläzs! Lenyugozoek az iräsaid, de ugy erzem most jott el az ideje, hogy ne csak olvassam soraid, hanem reagäljk is. Nälam is jo ideje vihar elotti csend van, äll minden, ugymond nem tortenik semmi.Kulonos tapasztaläsokat elek meg es probalom levonni a helyes kovetkezteteseket. Augusztus 8-än van a szuletesnapom. Mondd, hogy ennek nagy jelentosege van. Ugy erzem megertettem a tanitäsokat es elengedtem mindazt, ami akadälyozott abban, hogy az eletem pozitiv iränyba vältozzon.Az utobbi 5 ev igazi probatetel volt szämomra.A pozitiv gondolkodäsomon kivul mindent elveszitettem, ami elveszitheto. Otthont, munkät, ferjet es kolcsonadott sokmillio forintomat.Megis ugy erzem, hogy deruvel es boldog värakozässal tekintek elore.Hiszem, hogy jo ember vagyok, “jol” elem az eletem, megtanultam mi a häla es az aläzat, ezert tudom, hogy mint kell hasznälnom a jovoben elem tärulo lehetosegeket.Elnezest az irasmodert, de nemet geprol irok.

Andrea mondta:

Junius 6-án leszek 56 éves, már régóta nem tettem újévifogadalmat, de idén újévkor azt mondtam a 2010-es év számomra a csodák éve lesz. Egy -két csoda már elindult az életemben, de most csend van. Várok.

Róbert mondta:

Szia Balázs !

Nagyszerűek az írásaid, mint mindig most is nagyon érdekesek az előrejelzéseid, de a mostani különösen fontos a számomra mert május 28-án van a születésnapom. Külön jelentőséggel fog ez számomra bírni?
Köszi
Robi

Nikoletta mondta:

Szia Balázs!

Az egyhelyben topogást érzem én is.Valami elindult hatalmas erővel, aztán behuzták a kéziféket…
Azt érzem hogy most nem tehetek mást csak várni, tudom hogy nagy változás jön és az jó lesz. Ugyhogy várok és köszönöm!

Tóthné Kincs Erzsébet mondta:

Szia Balázs!Már én is nagyon várom a pozitív változást,ugy érzem ez nagyon jó jel várok.üdv.Erzsébet.

vera mondta:

Sziasztok!

elegge komoly idoszak lesz ez, ellenben elkerulhetetlen es udvos, amennyiben sikerul az orlo dolgokat/tulajdonsagokat atformalni/letenni…
ahogy igy elnezegettem, nekem szepen befigyel az uranusz a 8.hazamba, ahol maris a nap es a merkur-venusz varjak radixban…ha valakinek van otlete, h ez mi mindent mozgat meg, akkor szivesen olvasnam!

balazs, koszi,hogy mindig a legjobb pillanatban toltogeted fel az irasaid! minden jot!

vera

földlakó mondta:

Szia Balázs!

Nekem van Antares kódom. Azt szeretném kérdezni, hogyha a Szaturnusz szemben áll a Markeb csillaggal a 3. házban azt, hogy kell értelmeznem?

üdv. Földlakó

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Erzsébet, és Mindenki más is! :)
Ne várjunk “pozitív” változást, mert azt hiszem én sem írtam sehol sem, hogy “pozitív” vagy netán “negatív” dolgok jönnek.
Pont e felé a poláris szétválasztás fölé emelkedhetünk most, tehát minden velünk történő dologban lássuk meg, hogy az hogyan szolgál bennünket!

Egyébként a DimiSuliban pont ezt “tanuljuk” hétről hétre. :)
———————–

8-as házban az Uránusz mindenképpen egy új alapokat jelent a LÉLEK BIZTONSÁGÁNAK területén, tehát új sugallatok, új álmok jönnek, ezekre figyelj majd oda nagyon :) (tömören)
———————–
3-as ház: kommunikáció, írás-olvasás-beszéd, tudás, mozgékonyság, alaptanulmányok, érteni, érdeklődni…
———————–

Balázs

Ginger mondta:

Sziasztok!

Pontosan ezt érzem én is: “Vihar előtti csend!” A múltkor épp csak panaszkodtam hogy túl nagy a nyugalom, rögtön felpezsdült minden körülöttem és napokon át tartott…

ÜDV. G.

Krisztina mondta:

Sziasztok,

csak egy pelda a “negativ es/vagy pozitiv” hatasokrol:

mi marciusban/aprilisban hazatalaltunk…uj lekhelyünk van. De a telefon es az internet nem müködött. Egyszerüen nem jött ki a szerelö… rengeteg nyugtalansag volt ezert az otthonunkban. Mig nem majus 11-en vegre bekapcsoltak a telefont. Akkor döbbentem ra mi is zajlik…Kb 7 het utan kapcsoltak be a telefont (mar megint ez a szaturnusz!!!!) es ami meg erdekesebb, a merkur vegre megint “megfordult” a retrograd mozgasabol…

Azert különös ez, mer igy utolag tanultam a “leckeböl”..egyreszt megtanultam milyen az amikor “korlatoznak a kommunikacoban, masreszt pedig megfigyeltük hogyan reagalunk erre szellemileg es testileg. Mignem elengedtük a dolgot….annyira hülyek a telekomnal, hogy felesleges minden eröfeszites….ezert csak azt kertem a fentiektöl, hogy legyen vege ennek az egesznek, siman es gyorsan, mintha mi sem törtent volna….döntöttünk, hogy nem vagyunk hajlandoak ezert a semmisegert nyugtalankodni…es lam…majus 11-en (es 11 az uranusz szama….)megtörtent a csoda. A szerelök pontosan jöttek, es müködik minden. Meg egy dolog. A szaturnusz pedig gondoskodott arrol, hogy el tudjuk engedni a dolgot nem csak szellemileg, hanem az anyagi vilagban is. Azaz felmondtuk a szerzödest. Ha lejar a szerzödes, uj telefontarsasaghoz megyünk.

Hat ennyi a törtenet. :)))

Üdv, Krisztina

Varga István mondta:

Kedves Balázs!

Minden csillagászati évkönyv szerint az Uránusz jelenleg a Halakban tartózkodik (most hagyta el a Vízöntőt) és ennek ascendense pedig a Bikaára mutat! Nem?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves István!

A csillagászati évkönyvek és az asztrozófia szerint VALÓBAN most lépett a Halak csillagképbe az Uránusz!
A fenti értekezések a tavaszpont eléréséről, azaz a kos __jegyéről__ szóltak. A tavaszpont pedig a Halak csillagképben van, valóban.

Az aszcendensre vonatkozó kérdésedet nem értem igazán…

Balázs

Varga István mondta:

Kedves Balázs!

Nem vagyok sem asztrológus, sem asztrozófus (csak érdeklődő)
Lapozgatom Baktay-t, ahol olvasható “Elsősorban az ASCENDENS dönti el a hatás jellegét, ill. az, hogy első ház területe milyen jegye(ke)t fed le.”

Május 28-ra megadott chart-on az asc. a Bika kb. 10-fokára mutat. Ez mit jelent két hónappal a (tavaszi)napéjegyenlőség után?

A tavaszpont eltolódása OK, bár egyesek már a vízöntőre teszik…

(Egy kíváncsi )

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves István!

Az aszcendens minden nap percről percre változik, hiszen a Föld tengely körüli forgásából adódik, azaz éppen hová esik a keletpont. (nagyjából).
Ezért annak semmi köze ahhoz, hogy éppen hol van a tavaszi napéjegyenlőség, illetve sem az évszakokhoz sem a bolygók mozgásához.

A május 28-ra felállított horoszp azt a pillanatot ábrázolja, mikor ÉPPEN az Uránusz belép a kos jegyébe. Ekkor pont a bika jegyébe esik az aszcendens, de mondjuk egy órával később már az ikrekbe esne.

A tavaszpont az egy fix pont az égen, nem lehet tenni sehova. Az a Halak csillagképben van és kész, ez tény, olyan mint hogy a Nap keleten kel. :)

Az, hogy aasztrológiai értelmezésben ezzel machinálnak, az már más tészta.

Kérlek olvasd el ezt az írást:
http://csillagbolcselet.hu/asztrozofia/az-asztrozofia-titkai/
és ezt:
http://csillagbolcselet.hu/asztrozofia/milyen-csillagkep-alatt-szulettel/
és ezt:
http://csillagbolcselet.hu/asztrozofia/magyarazatok/

Ezek remélem segítenek a megértésben.

Minden jót,
Balázs