Csillagüzenetek

Újév, új korszak, új szellemiség ? III. rész

2010. máj. 16

A régi Csillagbölcselet.hu olvasók számára Dr. Dóczi József neve ismerősen cseng, hiszen mindig is nagyon sokat segített meglátásaival és mély tudásával. Ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy annak igen fontos üzenete van, hogy ugyan most az Uránusz belép a kos jegyébe, csakhogy idén augusztus 13-án 05:35 ?kor visszafelé elhagyja a kos jegyét és visszatér a halak jegyébe. Ezek után csak jövőre, azaz 2011. március 12-én 02:49 ?kor lép be a kos jegyébe, hogy legközelebb 84 év múlva térjen ide vissza.

Most ?csak? úgymond bepillantást nyerünk abba, amely igazán megvalósulni jövőre fog. Ez az előszoba, a főpróba, amikor megnézzük, hogy milyen ideák, milyen gondolatok fognak létrejönni és a tett mezejére lépni. Nem vesz el semmit az értékéből, hiszen az energia jelen van, ám nem hosszú távú az üzenete, hanem egy évre szól. Hogy jövőre mit hoz el, nos annak kifejtése jövőre esedékes, hiszen addig annyi de annyi minden vár még ránk? :)

Akárhogyan is lesz egy év múlva, az biztos, hogy az elkövetkező közel egy hónap egy más ? és most főleg földi ? szinten fogja megjeleníteni számunkra az ?új?-at. Eltekintve a gyors mozgású bolygóktól (pl Merkúr, Vénusz), a lassabbak mozgása igen érdekesen alakul, eléggé összesűrűsödik az elkövetkező néhány héten.

Nézzük tömören ezeket, majd később a részleteket

 • Május 20 ? Vénusz belép a rák jegyébe
 • Május 21 – Nap belép az ikrek jegyébe
 • Május 28 ? Uránusz belép a kos jegyébe
 • Május 30 ? Szaturnusz direktbe fordul
 • Május 31 ? Neptunusz retrográdba fordul
 • Június 5 ? Jupiter belép a kos jegyébe
 • Június 7 ? Mars belép a szűz jegyébe
 • Június 10 ? Merkúr belép az ikrek jegyébe
 • Június 14 ? Vénusz belép az oroszlán jegyébe

A május 28-i Uránusz jegyváltásról már szóltunk, és vele együtt fejtettük ki a Jupiter jegyváltását is, ami követi őt az égen, és hamarosan együtt is fognak állni. Maga a Jupiter a kos jegyében is hasonló új energiát hordoz, ?ő? pedig 12 év alatt kerüli meg a Napot, tehát most egy új 12 éves periódus is kezdődik. Ám ez hasonlatos az Uránuszhoz, mert a Jupiter szintén visszafordul és 2011. január 22-én 19:10 ?kor lép majd be ebbe a valódi 12 éves periódusába.

Látható, hogy a jövő év elejéig tart ez a főpróba, ez a bepillantás abba, amit majd egy stabil szinten fogunk létrehozni. Ezért kitartás még idén – most van a nagy átalakulás az ideje, most bontunk és építünk, s ezt stabil alapokra fogjuk helyezni jövőre. (bár az első reakció egy szinten az volt bennem, hogy ?jaj, még mindig?? :) Az biztos, hogy most májustól felgyorsulnak az események, s aki követi a mundán világ eseményeit, látja ezeket a jeleket, egyre jobban felerősödve).

– – –

A fentieket részletesen a jövő héttől kezdve fejtük ki, addig is nézzük meg, mi vár ránk a május 17-től pünkösd végéig tartó időszakban.

Ne feledjünk, hogy a Pünkösd a Szentlélek eljövetelét szimbolizálja.

S a Vénusz kerül addig a fókuszba, rengeteg impulzus és átalakító erő éri majd, aminek a csúcsa a végső átalakulás lesz, Pünkösd hétfőjén! Ez a Plútó-Vénusz szembenállásban fog megnyilvánulni.

Az év eleji előadásomban május 24-ét többször is kiemeltem, hiszen tudjuk, hogy a Plútó a Minőségi Átalakulás üzenetét, a régi elhalását és az új bejövetelét hordozza magában. Konkréten most a Női Minőségbe költözik tehát be a Szentlélek, nem is beszélve a Tejút energiáiról.

Ezen a napon mind a Vénusz és mind a Plútó a Tejúton járva a felsőbb világok tápláló tudását, csillagtudatosságát, magas rezgését jeleníti meg. Tehát a hétfői napon, illetve előtte 3 naptól kezdve, a Kedves Hölgy Olvasóknak tudom ajánlani, hogy foglalkozzanak a bennük élő Nővel, nézzék meg hol nem tudják önmagukat elfogadni nőként, s tudatosan rá lehet érezni arra, hogy ezek az ellenállások magunkkal szemben szépen lassan eltűnnek, feloldódnak, és érezzék teljesnek magukat.

Ez az átalakítás nem csak a nőiséggel kapcsolatos, hanem párkapcsolati szinten is, azaz engedjük meg, hogy a párkapcsolatokhoz való hozzáállásunkban változni tudjuk, fogadjuk be a Szentlélek energiát, és Tejút tápláló erőit. Ez elhozza számunkra a belső béke, a belső szellemi harmónia megteremtésének lehetőségét is.

Egyébként a Tejút közepén május 20-án fog állni a Vénusz, s már a hétvégétől kezdve folyamatosan kúszott fel rá, tehát az erőit végig érezhetjük.

A fentieken kívül a Vénusz továbbá az anyag, a Földanya szimbóluma is, tehát a fizikai, anyagi világhoz fűződő viszonyunkat is átnemesíthetjük, elengedhetjük azokat az erőket, amelyek visszahúznak bennünk, amelyek taszítást váltanak ki bennünk az anyagi világ kapcsán. Ezt fel tudjuk emelni, fénybe tudjuk emelni, és az anyagi világot egy belső minőségként élhetjük meg, ahol az anyag nem Kint van, hanem Bent.

– – –

A Vénusz a 17-i héttől kezdve további izgalmas impulzusokat kap a Jupitertől (kvadrát), a Szaturnusztól (kvadrát), a Neptunusztól (trigon), az Uránusztól (kvadrát), tehát látható, hogy nyolc (!) nap alatt az összes lassú mozgású bolygóval kapcsolatba kerül!

S mivel ez alatt folyamatosan a Tejúton jár, ezért a Tejút üzenetét közvetíti azokban a talán ?nehéznek? nevezhető életterületeinkre, ahol most a legnagyobb horderejű átalakulások zajlanak, hiszen annyi mindent írtunk már a fentebb említett bolygókról? S most jön a Vénusz, szépségével és harmóniájával áthatja ezeket a területeket, áthatja azokat, hogy harmóniába tudjuk kerülni a bennünk élő Istenséggel.

A jövő hetet érdemes az anyagi világnak szentelnünk, kertészkedni, és természetesen a művészetekkel foglalkozni. A Hölgyeknek mindenféle nőiséget erősítő dolgokat érdemes végezni, mint Tánc vagy Tantra, amihez a belső késztetés fűződik.

Aki párkapcsolatban él, fordítson több figyelmet párjára, keresse meg azokat a pontokat a párkapcsolatban, ahol átalakításra van szükség, mert most meglesz hozzá minden Égi Segítség!

– – –

A gyors összegzés kedvéért még egy lista ? ma ilyen listás napom van :) Ez arról szól, hogy az elkövetkező 8 napon milyen tranzitok várnak ránk:

 • Május 17 ? Vénusz ? Jupiter kvadrát
 • Május 18 ? Vénusz ? Szaturnusz kvadrát
 • Május 19 ? Vénusz ? Neptunusz trigon
 • Május 19 ? Nap ? Szaturnusz trigon
 • Május 19 – Nap – Neptunusz kvadrát
 • Május 19 ? Merkúr ? Plútó trigon
 • Május 19 ? Vénusz ? Uránusz kvadrát
 • Május 23 (Pünkösd) ? Jupiter ?Szaturnusz szembenállás
 • Május 24 ? Vénusz ?Plútó szembeállás

A fentiek részletezését amennyiben időm engedi, a jövő héten folyamatosan fogom közzétenni, érdemes minden nap visszalátogatni.

Látszik, hogy a szerdai nap nagyon inspiratív, izgalmas nap lesz, hiszen aznap négy öt tranzit is aktivizálódni fog, a CsillagMag meditációban így igen jól fogunk tudni fókuszálni és nagy belső változásokat véghezvinni. Mindenkit várunk szeretettel!

http://csillagmag.hu/programajanlo/csillagmag-meditacio-i-bp-2/

41 hozzászólás

Katalin mondta:

Sziasztok!
Egy ötletem van számotokra hölgyek – ezt a saját életemben is sokszor tapasztaltam – “öltözzünk nőnek” ezekben a napokban, magyarul, viseljünk szoknyát. Megfigyelheted, hogy milyen érzéseket vált ki a gondolat, hogy le kéne végre rakni a nadrágot :-). Nagyon jó aktív meditáció is lehet, ahogy figyeled, ahogyan jössz-mész, és közben finoman ring körülötted a szoknya. Figyeld meg, milyen érzéseid vannak, ahogy viseled a szoknyát.

Szeretettel: Katalin

Bóbita mondta:

“Aki párkapcsolatban él, fordítson több figyelmet párjára, keresse meg azokat a pontokat a párkapcsolatban, ahol átalakításra van szükség, mert most meglesz hozzá minden Égi Segítség!”
Ennek végtelenül örülök :)

Balázs Ilonka mondta:

A mai össze-vissza kúszált vlágban nincs semmi a helyén.Egy nő mindig leyen nő és élnie kellene a női mivoltját.Sajnos eldurvult-kificamított világban élünk.Elfelejtették,mit jelent nőnek lenni igazán?????Az erőszak, megalázások sorozata, a bizonytalalnság, az igazi szeretet érzése hiányzik az emberekből.Régen volt izlésük öltözni csinosan-izlésesen, szöryen néznek ki, pedig erőt adna női mivoltjuknak.Nem adnak a külsőre, tudom anyagi téren sincs ma semmi a helyzet magaslatán, csak a hajszolás van, kedvetlenek.Ideje lenne ismét mindennek a helyére kerülni, reménykedjünk jó lenne lezárni ezt a rossz időszakot mindenkinek, helyt adni egy igazi szeretetteljes időszaknak.

EL-LA mondta:

Most minden nőnek alkalma van szeretetével és imáival enyhiteni a Föld öntisztulási folyamatának hatásain az emberre.Szeretetével és példájával családja és barátai látásmódján változtathat és így előmozdíthatja azok spirituális fejlődését, mert ez a legfontosabb MOST, hogy minden ember megvilágosodjon,s mindennapjait ISTEN-TUDATOSSÁGBAN élje.
Áldás minden lélekre! Szeretettel Lehner Ella

János mondta:

Szia Balázs!

Engem a kedd, holnap, nagyon érdekelne, üzleti ügy. Tudnál kérlek 2 sort írni vénusz-jupiter-ékről? Ha igen, köszönöm szépen! JÁnos

Erzsébet mondta:

én teljesen beletörtem ebbe a nagy változásban.. porig aláztak..s még alább, és tönkretettem mindent magam körül…lehet, h mindent félreértettem, és semmit nem csináltam jól…

Pipacs mondta:

Erzsi!

Ennél jobb, talán nem is történhetett volna most veled (szerintem, kis “naív” szerint). Bár könnyű kintről úgymond osztani az észt, de ha mindent tönkretettél (pláne ha tényleg te tetted az egészet), akkor itt a lehető legeslegalkalmasabb időpont, hogy mindent elkezdj felépíteni úgy, ahogy érzed, hogy neked a legjobb. Figyelj magadra, tudatosan tedd az egyik téglát a másikra, és így azt építessz fel, amit szeretnél. Lehet nem olvasgattad Balázs korábbi írásait. Szinte mindegyikben írt a régi, hozzánk nem való dolgok elengedésétől. Véleményem szerint vannak emberek, akik “szerencsésebbek”, akik eddig is a maguk urai voltak, így nekik kevesebb dolgot kell megváltoztatniuk az életükben, és vannak, akiknek szinte egy teljesen új házba kellene költözniük, gyökeres változásokra van szükségük. Lehet hogy te az utóbbiba tartozol. De minden változásban a lehetőséget kell meglátni. Hogy na igen, most leromboltam magam körül néhány dolgot, és akkor kezdjük tiszta lappal. De azon sem kell töprengeni, hogy néhány éve egy palotában laktam, most meg ezt a kis vityillót is a földdel tettem egyenlővé. Meg kell teremtenie mindenkinek a magának megfelelő környezetet (ami nem feltétlenül egy “kastély”).

Katalin!
Te pedig a szoknyát vetted ki a számból :D
Mikor beköszöntött a jóidő, én is máris magamra kaptam a kezembe akadó első szoknyát (pedig én korábban még a rövid nadrágtól is rettegtem – ami nem vicc, szó szerint, annyira nem voltam kibékülve a női mivoltommal). Sokat kell dolgoznom ezen a problémámon, és a szoknya az egyik legjobb terápiás eszköz számomra :)
Teljes mértékben osztom a véleményedet!!! Bízom benne, más nők is követni fogják jótanácsodat.

Szép hetet mindenkinek!

Egy kérdésem/kérésem lenne hozzád kedves Balázs.
Május 20-án lép a Vénusz a rák jegyébe. A Vénusz a nőiesség, a rák pedig a biztonság, anyaság jelképe (ha jól tudom). Konkrétan erre nem tértél ki, de van valami jelentősége ennek a “találkozásnak”?
Nagy örömet okoznál, ha írnál 1-2 mondatot erről, van-e ennek nagyobb jelentősége egy nő számára (rák jegyben születtem – bár már ebben sem vagyok biztos, mivel mikor én születtem “állítólag” a Nap az ikrek csillagképben járt (június 29.)- pár napja kicsit kusza lett nekem ez az egész).

Köszönöm szépen.
Üdvözlettel
Pipacs

Kiss Balázs Kunó mondta:

Ha időm engedi, akkor fogok még írni a cikkben említett találkozásokról, eseményekről. :)
Addig is küldjetek időt :)

Balázs

Jusztina mondta:

Balázs,nagy örömmel olvasom rendszeresen inspiráló soraidat, azonban most had kérdezzek valamit. Biztos, hogy a kos jegyében 84 évet fog tartózkodni az Uránusz?
Ha rajtam állna szívesen küldenék neked időt ilyen olvasnivalók elkotására.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Jusztina!

Igen, valóban, nem a kos jegyében lesz 84 évig, hanem mire legközelebb újra a kosba ér… Ki is javítom :)

Balázs

Zsiann mondta:

Senki nem tehet kárt abban,
ami VALÓjában TE vagy…
Az ÉGre függeszd a szemed
és hallgass a szívedre…
Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat,
vagyis nem jobban, nem kevésbé.
Csak annyit adj, amiért nem vársz viszonzást, és csak annyit, amennyit fordított helyzetben TE is elfogadnál.

Sosem vagy egyedül!
kapcsolódj hozzánk lélekben,
szeretetünkkkel támogatunk… Érezd!

Krisztina mondta:

Sziasztok,

Katalin ez a szoknyas ötlet tenyleg kivalo, majd meglatom lesz -e ra ihletem…mert az az igazsag en nadragban is nagyon nönek erzem magam…kivancsi vagyok mit hoznak ezek napok! :)

Üdv, K.

izabell mondta:

Sziasztok Lányok!
Tényleg próbáljátok ki a szoknyában élést!
Nekem a hosszabb, bővebb szoknyák hozzák a kivánt hatást, pláne, ha jó időben lenge anyagból van, és még ha a szél is fúj :)

Andi mondta:

Sziasztok! Három év egyedüllét után, 10 hónapja köszöntött be életembe a szerelem. Párom az első találkáink egyikén közölte, szokj hozzá, hogy egy olyan férfi van melletted akire számíthatsz. Hittem neki, de borzasztóan nehéz “elengedni” a korábbi erős,határozott inkább férfiasan küzdő viselkedésmintát, amit három gyereket egyedül nevelve magamra húztam. Nem tudtam mekkora mértékben támaszkodhatom rá, hol a hátár ami még nem terhes, nem riasztja el. Sokat töprengtem ezen, ő pedig csak várt, és szép lassan egy-két dolgot átengedtem neki. Érdekes folyamat megtanulni hogy rábízhatom magam. Na, azért még maradt az önállóságomból, a határozottságomból, de szeretném ha végre kibontakozhatna az a nő, aki vastag páncél mögött lakozik bennem.
A szoknya óriási ötlet – száz év után tavaly vettem fel egyet nyáron, elsőre hihetetlenül kiszolgáltatottnak éreztem magam.

F. Anikó mondta:

Hááát én egy elég kemény lány vagyok (még szoknyában is). Egy időben nagyon pasisan öltözködtem, de aztán sikeresen több év alatt megváltoztam kívülről. Viszont a pajzsom (a keménység megmaradt, sőt keményedett is a leckék alatt), de most újra gyenge vagyok. Most védtelenül és gyengén állok megszeppenve, mert nem tudm, hogy mi lesz?!
Sosem engedtem át igazán a gyeplőt egy pasinak sem, de most nem hogy átadtam, örültem is neki egészen máig… függök tőle és ma ez nem jó. Nem tudom, hogy mi lesz kettönkkel, és megrémiszt, hogy ő az egyetlen, akivel el tudtam képzelni a jövőmet. :(
Remélem hamarosan visszanyerem a harmóniámat és jó lenne, ha mellette lelhetnék rá újra, és akarom, hogy ezt ő tudja!

Bea mondta:

A szoknya nagyon jó ötlet , kár hogy iszonyú hideg van hozzá!:-(
Kezdem érteni , hogy miért kezdte el mondogatni a párom mostanában, hogy bízzam rá magam , támaszkodhatok rá higgyem el….ezek szerint itt az idő , hogy egy kicsit “elgyengüljek” és befogadóvá váljak :-)
Mindenkinek nagyon sok erőt kívánok a saját útján való haladáshoz!

Krisztina mondta:

Na, hat megint beszoknyasodtunk…bar szerintem nem ettöl nö a nö.
Ha Mel Gibson szoknyat huz, attol en nekem meg jobban ferfi…:))))

Julcsi mondta:

Kedves MindNyáj!

Nagyon hálás vagyok értékes soraitokért és Kedves Balázs által kapott vezetésért KÜLÖN KÖSZÖNET versért ZSIANN-nak!!:)
Máris derűs lendülettel indulok tovább:)Pedig mostanában extrán feje tetejére állt a világom…teljes átalakitás kéne tudom..de ki se látok belőle,hanem belefulladok!
De tudom,csak ;Derűsen érdemes csinálni,szóval HÁLA Nektek viditó,1ránymutató Sugárért!Istent szeretni Minden/kiben..ez a BIZTONSÁG!:)és akarom hinni,hogy Ő +tanit Hozzá méltóan élni,csak pillanatnyilag túl nagy a zűr nálam..Kivánok Mindenkinek sok Erőt, kitartást, Agapét a Szentlélek kiáradására készülve:)
Békesség Istene Veletek!:j

kaméleon mondta:

Lányok és asszonyok:)

Igen , őltőzzetek nőiesen mert egy férfi mellette akkor férfias, ráadásul a nőies nőnek nagyobb a kisugárzása.

Sok szeretetet mindenkinek és ha elérem a vonatot jövök a meditációra:)

marika mondta:

Minden ember bizonyos kereteken belűl a saját programját éli. A bolygoállásoktol fűggetlenűl.A kényszerterek sodorják hol jobbra hol balra a lényeg kőzépen maradni. Az életet nem lehet meguszni. Bármit teszel jot vagy rosszat az árát előbb vagy utobb megkell fizetni.A rendszer ezt kikőveteli. Varga Mária

Éva mondta:

Nem a külsőségektől leszünk nők! Ez óriási tévedés! Nőként kell viselkedni, élni. Bár ez elég nehéz, mert sokan vannak, akik családfők nőként, csak magukra támaszkodhatnak, az meg más viselkedést kíván.
Ezen a szoknya viselése nem segít, főleg nem ilyen időben. :-))

Erzsébet mondta:

vedd fel a szoknyát, és próbáld ki! ok, megvárhatod, míg a két ciklon elmegy a fejünk fölül..

Erzsébet mondta:

kedves Tőled Katalin, h bíztatsz…
pillanatnyilag, a hitemben is kételkedni kezdtem…:)

Igazából érdekes volt a történés, volt egy félévem, amikor nem voltam önmagam, és minden olyan, mondhatni nem etikus dologba belementem, amit addig gondolni sem mertem volna, sőt…
nem éreztem semminek a súlyát..

Aztán , hirtelen , mintha álomból keltem volna, ébredtem rá, h “atyaég” minden eddig felépített értéket fölégettem, és ezzel magamat is elvesztettem, és azt is, ami engem értékessé tudott tenni..szóval, most egy senkinek érzem magam..:D

izabell mondta:

Erzsébet!
Semmi nem számit! Te, TE vagy! :) Tapasztalás volt.

Egyánltalán nem vitatkozni akarok, de igenis a szoknya női viselet!
Én még hallottam kislány koromban a nagymamától, valahogy igy hangzott: “Olyan mint a nadrágos asszony!”
Nos, milyen is az? Persze, nem a ruha teszi az embert, de ha minden fontos, minden számit?
Szóval én szoknyás asszony vagyok. Soha nem éreztem emiatt (mondom emiatt!) kiszolgáltatottnak magam. És minden munát, még a férfias helytállást is meg lehet csinálni szoknyában. Csak nőiesen. De tényleg!

Erika mondta:

Szerintem túlbecsülitek a szoknya jelentőségét. Egy rövidnadrág is lehet nőies, meg egy hosszú nadrág is, ha jól áll, és jó hozzá a cipő.

Egyébként az a bajom a szoknyával, hogy…
1. kényelmetlen, állandóan felcsúszik, vagy alákap a szél.
2. Ha nincs min. 30 fok, akkor megfagyok benne, és felfázom.
3. Nincsen zsebe, így még egy pzs-t se tudok zsebre tenni.

Végül 5: Javaslom minden férfinak, aki esetleg igényli, sőt követeli a szoknyát egy nőn, hogy vegyen fel egy mini szoknyát harisnyával, magassarkú cipővel, és mászkáljon benne otthon 1-2 órát. :))) Próbáljon meg leülni benne, vagy kimenni a lépcsőházba, próbálja ki, milyen benne mozogni. És akkor rögtön minden pasi rádöbbenne, hogy mennyire kényelmetlen viselet, és hogy mit állunk ki mi nők, ha miniszoknyát veszünk fel csak azért, hogy tetszünk nekik. :)

Ja, és ettől még tökéletesen nőnek érzem magam, mert szerintem nem a ruha tesz nővé, hanem a kisugárzásom! :)

izabell mondta:

Jaj Erika!
A miniszoknya egy a sok közül. Tudod Te mennyi fajta van még ezen kivül?
1. Miért baj, ha alá kap a szél? :)
2. Nem fagysz meg benne, ha huzol harisnyát, és az alsóneműd nem tanga. Uram bocsá’, télen alsószoknya is.
3. Lehet rá zsebet tenni. Miért ne?

Ne haragudj, de ezek csak kifogások. Szerintem.

izabell mondta:

A szoknya védelmében szeretnék bemásolni egy részt Gonda István egy cikkéből, ami 1999. májusában jelent meg a Természetgyógyász magazinban.

A Vénusz a békességre, a párkapcsolati biztonságra való törekvés, a báj, az érzékiség. Ellenpólusa a Mars mint férfi energia az udvarlás, a hóditás a megmérettetési vágy, az önérvényesités.
A mai nő hajlamos a nyitottságot szimbolizáló szoknyát a lehatárolást hangsúlyozó nadrágra cserélni. A tendenciát csak erősitik a tampon és intimbetét reklámok, ugyanis kinek jutna eszébe egy finoman redőző (Hold) szoknyában azon aggódni, hogy látszik-e a betétje, vagy sem. A Hold és a Vénusz oldott energiáját kifejező fehér, vajszínű, vagy pasztell árnyalatú öltözékek helyét is egyre gyakrabban átveszik a komor, szaturnuszi összefogottságot sugárzó sötét vagy fekete színek. Nemcsak a ruházkodásban, de a sminkben is. A vénuszi törékeny őzikéből a nő igy könnyen válhat ragadozóvá, a holdi cicából oroszlánná, s már fel is cserélődtek a szerepek.

Éva mondta:

Nem mondom, hogy teljesen hamis ez a kép. De Gonda István csak azt az egyet nem tudja, mert nem nő, hogy nem azért hordunk nadrágot, mert férfi szerepet akarunk, hanem mert praktikusabb, kényelmesebb, nem kell hozzá hüvösebb időbe igen fogyóeszköz harisnyát felvenni. Szépek az ilyen elméletek, de csak féligazságok. A szín meg függ az embertől, az adottságoktól. Egy nagyon fehér bőrű ember pasztell színekben hullaszerű lesz.
Agogy a pszichológia is, ez is egy csomó megfigyelésen alapul, aminek a hátterére nem fordítanak figyelmet.

A szerepek valóban felcserélődtek, de nem a viselet, és a színek miatt, hanem mert egyre öntudatosabbak lettek a nők, muszáj volt nekik eltartani magukat, vagy a párjukkal együtt a családot, mert a férfi keresete nem volt elég. Nem hobbiból mentek dolgozni. Elkezdtek tanulni, ha fizikailag nem is, de egyéb dolgokban utolérték a férfiakat, akik ezt rosszul viselték.
A szerepek felcserélődés mögött komoly szociológiai okok húzódnak!

Krisztina mondta:

Kedves Erika, Isabell, Eva,

szoknyas nö meg nadragos nö, nem mindegy? Miert gondolkodik az ember folyton csak kategoriakban?

A nöt felötöztettek szoknyaba, a pasikat meg nadragba es akkor most van 2 nemünk akiket az öltözekük alapjan becsoportositunk?
Es egy transzszexualis vajon mit hordjon?

Az en nagymamam folyton ezt hajtogatta az edesanyamnak, hogy egy nönek mindent el kell türnie es le kell nyelnie….egy nönek a tüzhely mellett a helye…egy nönek csak a szenvedes jut az eletben….gyerekszüles, munka rabszolga modjara, egy nö ne akarjon karriert csinalni, mert minek….
Anyukamnak sikerült is beadni ezt a programot….es ö probalta a programot nekem tovabb adni..de en mar kisgyermekkoromban bepörögtem ezen a marhasagon. Talan ezert lettem ilyen “anarchista”.

Egy dolgot tudok, legyen rajtam szoknya vagy nadrag, az en vagyok. Nö, ha akarom. Ferfi, ha akarom. Azaz mindkettö, mert egyik a nelkül nem letezik.
Jatszok es elek. Ha ugy akarom…:)))
Es ennyi.

Nagy Ibolya mondta:

Vitatkoztok a nőiesség kérdésén.Valóban elférfiasodtunk, mert a családon kívűl munkahelyünk is van, és persze megakarunk felelni mindenhol.Úgy vagyunk összerakva, hogy képesek vagyunk rá.De ez természetesen keménységet, kitartást, szívósságot, ) nadrágot)stb….-t hozott magával. Ami férfias. De miért? Mert nadrágban kényelmesen, határozottan, fesztelenül érezhetjük magunkat, ahogy a férfiak.De bujjatok szoknyába, és érezzétek át azt az érzést, ami kecsesebb, lágyabb, alkalmazkodásra kényszerít, ami nőies.Igaz? Tehát a nagyon férfias nő próbáljon lágyabb lenni, a nagyon nőies nő kicsit gyakorlatiasabb!Egyensúly!!!!!!!!!!!!

Nagy Ibolya mondta:

Igenis szükség van arra, hogy szoknyát is hordjunk!Én is folyamatosan nadrágot hordok, amióta én vettem át a családfenntartó szerepét!De nagy ritkán szoknyába bujok, és tényleg nőnek érzem magam, és ez jól esik.Én úgy gondolom, hogy a szoknya, és a nadrág szimbólum.Egyébként a társadalomnak is nőiesedni kellene, mert már túl kemény, és szeretetlen a világ.Próbáljuk meg mi nők terjeszteni a szeretetet, a melegséget, a toleranciát, az alázatot.(nem megalázkodást!)Mutassunk példát,de ne a dacos keménységgel!
Mi nők nagy politikusok vagyunk!!

izabell mondta:

Én egy vidéki asszony vagyok, és elképzelni nem tudom, mi a fenét dolgozhattok Ti egész nap a városban, amit szoknyában nem lehetne csinálni?
És szerintem egy nőnek a haja is hosszú!

izabell mondta:

Hosszas töprengés után megtaláltam a megoldást a transzszexuális kérdésre. Nadrágszoknya! :)

Éva mondta:

Kedves Izabell!

Próbálj meg egész nap pasik között számítógép mellett ülni, meg tárgyalásokra járni, ahol pont az nem jó, ha arra figyelnek, hogy nő vagy.
A számítógép asztal nem harisnyabarát, ráadásul nem lehet egész nap úgy ülni szoknyában, hogy az kényelmes is legyen.
Na meg a tömegközlekedés, ami szintén nem harisnyabarát! De még mindig azt állítom, nem ettől nő a nő.

Judit mondta:

Kedves Balazs es kedves Mindenki !

nagy erdeklodessel olvastam az e heti uzenetet es neked is meg minden kedves hozzaszolonak kulon koszonom azt a segitseget amit irasaitok nyujtanak.En is Nagy Ibolya velemenyet osztom.
Ha sietni kell es nem olyan helyre kell menni ahol meg kell jelenni a szo legszorosabb ertelmeben akkor nadrag. Ha viszont igazan szepnek csinosnak es noiesnek akarjuk erezni magunk akkor szoknya vagy ruha.
Ami a szineket illeti, probald ki. Vegyel fel kulonbozo szinu ruhakat es figyeld meg a hangulatod.Pl. szomoru vagy-vegyel fel sargat es felvidit. A zoldnek gyogyito hatasa van. A piros aktivva tesz stb. Miert-ezt gondolom ti is tudjatok, mert minden szinnek megvan a maga rezgese es a hatasa az emberekre, allatora egyarant. de ezt, aki kifejezetten ezzel foglalkozik, a szinterapia oktatok, jobban tudjak.

Éva mondta:

Igazából szerintem attól vagyunk nők, hogy a legapróbb dologban meglátjuk a csodát, a szépet, hogy tudunk – merünk örülni, sírni, szeretni, hogy elvarázsol egy virág, egy illat, egy szép táj. Attól, ahogy a gyerekeinket szeretjük, ahogy szeretettel összefogjuk a családunkat. És ezt nadrágban is így érezzük. Nekem ez az igazi nőiesség.

vénusz mondta:

Teljesen ledöbbent az a tény, hogy rengeteg nő marad egyedül, a felfogásuk csapdájába esve.
Mindenki tudja, hogy a nő helye a társadalomban hol van, ezt senki nem vitatja, mégis mikor szó esik róla, a nők úgy érzik, hogy jogaik és büszkeségük csorbul. Arra pedig nem is gondolnak, hogy azáltal, hogy nem töltik be a saját női szerepüket, ők csorbítják saját mivoltukat. Pedig a nők egy olyan hatalommal és tulajdonsággal rendelkeznek, amit egy férfi sohasem fog átérezni és megtapasztalni, még pedig a teremtés, azaz a szülés feletti hatalom. A nőnek az a dolga, hogy gyereket nemzzen és ő legyen a család lelki összetartója. Tudom, ez kissé hímsovinisztán hangzik, de én is nő vagyok és ez a mi feladatunk, de ezt nem kell kényszernek venni, sem valami ránkszabott kötelességnek, hanem örömmel kell elfogadni sorsunkat és ez így szép.

Krisztina mondta:

Sziasztok,

na ez egy erdekes tema, örülök hogy beindult a vitakör!

Csak azt tudom mondani, mint Ibolya: egyensulyra kell törekedni….nö es ferfi, egyik sem letezik a masik nelkül…
Azt meg vegkepp nem ertem, hogy miert gondoljak sokan, hogy nadragban nem lehet szeretetet adni…..
A ferfiak ugyanugy tudjak szeretni az embereket mint, mi nök.
Ki mondja azt hogy nem?

Ha egy kisbabat kekbe vagy rozsaszinbe öltöztetsz, ugyanolyan edes es szeretetre melto, tök mindegy hogy kisfiu vagy kislany.
De az ember kitalalta, hogy egy kisfiunak keket kell viselnie, a kislanynak meg rozsaszint…aztan meg jön a neveles a szinek szerint.
Es itt megjegyeznek meg valamit: az anya hordja ki a gyermeket, megszüli aztan meg neveli……na akkor most ki is itt a hunyo?

Azt gondolom, ha az ember fia es lanya igy banik a környezetevel,a földdel, az energiaforrasokkal, egymassal, akkor az evolucio elöbb utobb gondoskodni fog egy müködö megoldasrol: a nemtelensegröl. Es lehet, ez is egy üzenete a venusznak…

Es erdekes, pont tegnapelött neztem egy filmet a dinoszauruszokrol es arrol a erarol, a nösteny allatok rendkivül agresszivak voltak…agresszivabbak mint a himek. A mai allatvilagban is megfigyelhetö ez, ha nem is minden fajnal.
En mindig ugy erzem, hogy a vilag, a termeszet, törekszik az egyensulyra. Abban a pillanatban, ahogy az egyik oldal tul megerösödik, törtenik valami ami visszabillent.

A mostani, emberi vilagot a ferfiak uraljak, ez ketsegtelen.
De biztos vagyok benne, hogy a venusz üzenete nem felteltlenül,az hogy mindenkinek szoknyat kellne hordania.
Mi lenne ha a tözsdes ferfiak, egyszerre csak szoknyaban jelennenek meg? Valtozna valami? Nem hiszem.

De ha valaki ennyire erzi, hogy neki szoknyat kell huzni, akkor tegye. Mert akkor biztos hogy abben az iranyban kell egyensulyt teremteni.
De lehet a venusznak mas üzentete: figyelj oda az erzelmeidere, a szexualis eletedre, a partneredre, a venuszhoz kapcsolodik a könnyedseg, rugalmassag, zene, müveszet….szerintem mindenki tudni fogja, hol hianyzik valami, vagy hol több.

Üdv, Krisztina

Myra mondta:

Érdekes hogy míg valakin a legdrágább bunda is úgy áll mint
” tehénen a gatya ” egy másik valakin a legelnyűttebb
hálóing is királynői megjelenést mutat.

Zsofi mondta:

Sziasztok
a szoknya a ‘sátor” az otthont jelképezi…
s annak melegségéről a nő dolga /lenne/ gondoskodni.
Ahogy meg van az oka, hogy miért a konyhában gyülik össze a vendégsereg, / a tüz / ösztönösen oda megyünk, hiszen ott a tüzhely.
A szoknya eredete is igy keresendő…

Nagy Ibolya mondta:

Sziasztok! A vita látjátok inkább megint nők között zajlik! Miért, Mert mi vagyunk a kapocs! Minden között!! Jól látod Krisztina, nemtelenség felé törekszünk, csak nem egészen így az igazság.Egy testben volt a férfi és a nő, amikor még tiszta volt a föld!!A női és a férfi jelleg egyforma arányban jelen volt egy testben.Aztán jött a dualizmus, (Ádám és Éva)velük együtt a nagyon lassú civilizáció!Előszőr a nők tisztelete, azután a nők elnyomása, azután az egyenjoguság, ezzel párhuzamosan, a mindenek fejlődése!És ez nekünk Teremtő nőknek már túl sok!A vállalkozások, a gyerekek,a férj, a barátok, stb…és szeretnénk már gyengébbek lenni, de túl megerősödtünk! Szeretnénk kevesebbet dolgozni, de itt a mókuskerék!Nadrág, vagy szoknya? A természet fogja megoldani. De addig is teremtsünk egyensúlyt, egy kicsi ebből, egy kicsi abból!Higgyétek nem is olyan nehéz!