Írások

A spiri-lufi leeresztett

2014. Sze. 17
Felébredés, megvilágosodás: ezek a szavak szinte azonnal kiütik a spiri-bullshit mérőnket.

Szinte kézzelfogható az, hogy a nagy Maja naptáras-világvége után elképesztő mennyiségben csökkent a „kereslet” a spirituális dolgok iránt. Ezt egyéni szinten – saját magam részéről – és az ismeretségeimen keresztül is csodálatosan lehet látni. De miért – kérdeztem magamtól. Hova vezet ez? Miért történik mindez?

lufi1Őszinte leszek, kellett hozzá másfél év, hogy leessen a tantusz, és egy mély megértésben csúcsosodjon ki, holott az egész itt volt a szemem előtt. Ahogy a Csillagleső 2015 írása közben – hosszú kihagyás után – újra elmélyedtem a csillagos ég rejtelmeiben, világosodott meg az egész.

Hát a Szaturnusz a skorpió jegyben jár – csaptam a homlokomra: amit tudtam, tudtam, de nem értettem. Mit is jelent mindez?

A Szaturnusz szimbolizálja azt, hogy mikor minek jön el az ideje. Azaz ahol éppen áll, azon a területen kell száz százalékosan teljesítenünk, ahol csakis a Valódi maradhat fent. Minden, ami nem időtálló, ami rózsaszín felhőkön csücsülő vágyálom, egóból fakadó elképzelés és minta, működésképtelen fantazmagória: ennek porrá kell omlania. Tehát, ahol a Szaturnusz elhelyezkedik, ott nem lehet légvárakat építeni, ott a kőkemény valóság és csakis a működő, kipróbált dolgok maradhatnak! Egy hatalmas nyomást képzelj el, ami addig és addig présel téged, míg gyémánttá nem válsz az adott területen: kikezdhetetlen, örökké fennálló drágakővé.

A 2012-es év vége óta jár a Szaturnusz a skorpió jegyben, amihez pedig – 8-as házas analógia – tartoznak a titkok. Az ezotéria, többek között. És minden maszlag, amit ezoterikusan, spirituálisan felhalmoztunk az elmúlt 28 évben, annak most jött el a próbája, a tapasztalatoknak a kipróbálása: vajon tényleg működik?

lufi2És hát, nagyon sok minden nem működött, nem működik. Mindenféle angyalos, ufóleszállós és dimenzióváltós történetek dőltek romba, és ez még csak a viccesebbik fele. A bőség és pénzteremtéses mizériák kezdtek el elképesztően nem működni – előtte se nagyon működtek, de most már kézzelfoghatóan érezhetővé vált a működésképtelenségük.

A sok – elnézést – spiri bullshit vált használhatatlan tartalommá: az engedd meg magadnak, fogadd be és éld át vált teljesen idegenné. Hiába mondogatta ezt az ember gyermeke magának, amíg üres és jól hangzó frázis volt – márpedig szerintem az emberek 95% -nál ezek a spirituális frázisok csak jól hangzó mantrák voltak – addig nem működött. És ezt nem lehetett tovább bírni. A meditációk, a mantrák elvesztették erejüket: mert vagy 100%-osan valódian csináltad, vagy nem.

Ha – és most érdemes figyelni – az ezotéria számodra csak egy „hogyan ússzuk meg az életet kicsit boldogabban és kicsit több pénzzel”, akkor biztosan tapasztaltad magadon a csalódottságot és a működésképtelenséget.

De mindezzel semmi baj sincsen, sőt, ez tényleg a legnagyobb áldás – és most ezt próbáld meg nem spiri-bullshit módban érteni. Mert ezen időszak alatt (2014 év végéig) amit lebontasz így magadról, az hatalmas segítségedre lesz, hogy csak a gyémánt-keménységű sziklaszilárd ezotéria marad meg benned. Ami valódian, tényleg működik számodra. Nem fogsz tudni tovább hazudni magadnak. Ha csak ezért kutattad – látszólag – önmagadat, hogy kevesebb problémád legyen az életben, akkor ugyanoda jutsz el, ahonnan elindultál: újabb káosz és zűrzavar, de már egy nagy adag csalódással nyakonöntve. Nagyon jó vízválasztó ez a spirituális beállítottságú ember számára: tényleg célod az ego börtönéből kiszabadulni, vagy csak egy picivel jobb életet szeretnél magadnak?

Ha utóbbi: teljesen mindegy, hogy a mantrákat meg családállítást használtad hozzá, ugyanúgy boldogtalan maradsz továbbra is. Na, de ha hajlandó vagy mindent – ismétlem tényleg mindent – feladni önmagadból, akkor megtalálhatod azt, amit keresel. Mondjuk ki: felébredést.

Persze már ez a szó azonnal kiüti a spiri-bullshit mérőnket, hiszen a megvilágosodás és felébredés lettek a legelcsépeltebb szavak, hogy most már tényleg csak az megy a közelébe, akit hajlandó Önmagát vállalni 100%, és nem csak spirinek meg csillogó aurásnak akar tűnni a baráti társaságban.

lufi3És most nagyon őszinte leszek: 2012 év vége után másfél évig elképesztő mélységet jártam meg, mert a bennem kialakuló hatalmas spiri-bullshit tengernek idő kellett, hogy kieresztődjön és kikopjon belőlem – többek között ezért nem is készült Csillagleső 2014. Akik láttak előadásokon, érezhették, hogy kikopott belőlem valami: az a csillogás a szememből, az a lelkesedés. Persze, nagyon nehezen bírtam lelkesedni, amikor tudtam, hogy amikben hittem, azok nem úgy működtek. De hálás vagyok a tapasztalásnak, hogy a Szaturnusz ezt bennem úgy tükrözte, hogy kigyomlálhattam a sok elcsépelt és működésképtelen módszert. Csak a valódi maradhat a spiritualitásban.

A Szaturnusz az év végén, Karácsony napján hagyja el a skorpiót, és lép be a nyilas jegybe – ami egy külön történet lesz, erről majd később olvashattok a csillagmag.hu oldalon. Addig is most már próbálj meg tudatosan tekinteni mindarra, ami benned van: milyen is a VALÓDI spiritualitásod? Miről is szól ez? Milyen kapcsolatban vagy ezzel? Ha ürességet érzel, rendben van. Mert minden, amit gondoltál, éreztél és hittél róla, most leomlik – hogy egy valódi spiritualitássá szülessen meg benned.

Amit nem lehet olcsó jósokkal, asztrológiai handabandával, oldásokkal és mindenféle angyali üzenetekkel eltéríteni, nem lehet illúziókba ringatni mindenféle „majd egyszer jó lesz neked” szövegekkel. Itt és most ami van, az van. S ahogyan majd a Szaturnusz elhagyja a skorpió jegyet, kezdheted újra építeni magadban a spiritualitásodat, aminek már 100%-os alapja lesz, és nem akarod, hogy megvezessenek, hogy rózsaszín felhőkön repkedj – legalább is reméljük, a sok biznisz-spiri nagy kárára.

Érdemes most hát félretenni ezeket a témákat magadban, várni és tapasztalni e téren. Figyelni és csakis magadnak hinni – senki másnak, még ennek az írásnak sem.

32 hozzászólás

Terray-Sógor Csilla mondta:

Végre.
Köszönöm.
Szuper vagy. :)

Kissné Kocsis Zsuzsanna mondta:

Hát ja. Pont ezt élem a tavaszi papírsárkány óta. Jó alaposan hajigálok le mindent. :D Ne tudd meg mit szenvedtem, hogy asztrológiára kell menni. De végülis tök jó volt. Csak van ezzel még dolgom…

kolláth sarolta mondta:

Balázs! köszönöm!

Ildikó mondta:

Hú, köszönöm…. “Örülök”, hogy nem vagyok egyedül, hogy ilyen mélységet éltem meg… Nálam ez most csúcsosodott ki. A kislányomnak vesemedence tágulata van, nálam ciszta a bal oldalon a petefészekben. Amire azt mondta egy természetgyógyász, hogy nem lehet természetes úton “eltüntetni”, marad a műtét. :(
Én ekkor éreztem úgy, hogy minden amiben eddig hittem, abban most már nem tudok úgy hinni…
Persze lehet, sőt- az írásod alapján tuti-, hogy itt az idő, hogy szembenézzek azzal a nagy félelemmel, amit egy műtét lehetősége vált ki belőlem… És innen, ebből a mélységből, bizonytalanságból kell majd újból építkeznem…

Ágota mondta:

Hát igen. Megint beletrafáltál drága Kunó. Ez az év egy igazi tanítás volt a számomra. Mindent “bevonzottam” amitől féltem. Mert a vonzás működik ám. Eddig én mutattam fényt az embereknek, most nekem van szükségem fényre. Lezuhantam a mélybe, és nagyon nehezen evickélek a felszínre. Mindent megtapasztaltam amit csak lehetett. Félelmeket, rettegést, munkahelyi problémát, gyermekemmel való viszony megváltozását, párkapcsolati problémát, egészségi problémát, halálfélelmet, stb. Lassan lépésről-lépésre bontakozik ki előttem hogy hol lenne a helyem, mit kellene csinálnom.Érlelődik az elhatározás. Csak általában jönnek a kifogások: -Még nincs itt az ideje. Még tartozom valakinek azzal hogy maradok. Stb. Biztosan ismerős a helyzet. Elvetettem lelkemben a magokat, várom hogy kibújjanak, érzem a mocorgást. Egyet tudok: Csak pozitívan tudsz előre menni. Most ott tartok hogy ha jön egy negatív gondolat, azonnal behelyettesítem egy pozitívval. Vagy csak annyit mondok: Köszönöm…
Gondolom sokan vagyunk most így . Erőt, és boldogságos gondolatokat kívánok minden sorstársamnak, és magamnak. Ölelés…..

orsika mondta:

Kedves Kunó!

Nálam is kipukkadt a spiri lufi..kb 3 éve
De ez volt a kezdet ez a spirituális kezdet …
Majd rájöttem hogy erre már nincs szükségem,és elkezdtem Isten felé fordulni
Jézus élete és tanításai nagyon megérintettek és az ahogy válogatás nélkül szeretett mindenkit.
Ő hozta el a szeretetet el a Földre,és képes volt értünk meghalni.
azért halt meg mert megváltotta a bűneinket.
Itt véget ér az hogy bűneinkért szenvednünk kell. mert ez nem igaz.
isten sosem bűntet,a BŰN az rombol Téged belül.
PL.:gőg.irigyság.fösvényság.paráznaság…stb.
Egyedül Jézus volt az aki le tudta bontani az egóját de ő Isten fia volt.
AZ EMBER ERRE NEM KÉPES.
ÉS EZ NEM BAJ!!!!!!!!!
iSTEN EGYET KÉR: ISMER EL HOGY BŰNÖS VAGY ÉS EZZEL MÁR FEL IS MAGASZTALÓDTÁL.
iSTEN ÚGY SZERET AHOGY VAGY,HISZEN EZÉRT TEREMTETT MERT GYÖNYÖRKÖDNI AKAR BENNED HISZEN A SAJÁT KÉPÉRE TEREMTETT MINDEN EMBERT.

Adam Kadmon mondta:

.

Nagy Ákos - egy kis leleplezés mondta:

Egy két további leleplező a “mi is a spiritualitás” kérdésben.

Írok néhány leleplező példát:
pl. a pránanadisok, akik tanítják a nemlopást, nem fizetnek adót rendesen, nem adnak fizetési elismervényt a nem az első tanfolyam utántól kezdve, de ugyanakkor élvezik az állam nyújtotta biztonságot , ami pl. a szomszéd ország (Ukrajna) helyzetével szemben megvédi őket.

A sok olyan zöld kulturális kreatív, aki kivonul ökofaluba, szintén élvezi azt a kül- és belbiztonságot (hadsereg és jogrendszer) és egészségügyi ellátást, amit az általuk elhagyni és kivonulni szándékozott rendszer biztosít nekik, érdekes kettősség…

A világot megmenteni állítólag szándékozó nullponti energia kutató mérnökök-fizikusok szerte a világban haszonlesők, nem érdekli őket, hogy pusztulgat a bolygó és bármelyik elmeháborodott-megszállt stnista vezető elindíthatna egy világháborút (lásd korábban Irán, Szíria vagy a Krím, most Ukrajna feszültségét), mert majd milyen jó lesz, ha az emberiségnek is jó lesz, na persze miután ők jól meggazdagodtak – csak addigra kapnak egy gyors lefolyású rákot az étteremben, vagy kirabolják a labort a titkos szolgálattól, ahogy az szokott lenni, de nem tanulnak a korábbi ilyen esetekből.

Spiri körökben jól el szoktuk játszani a kedveset, na persze csak azért, mert a körben (pl. családállítás, nadi) mindenki baja kiderül mindenki számára, így az erők és egyensúlyok kölcsönös fékrendszere kikényszeríti a helló-szíjja-hogyvagy bullshit-et (BS), miközben.

Amikor valami termék vagy szolgáltatás értékesítéséről van szó, a legmézesebb-édibédibb-cukorfalatabb, magyarul melegszívű és emberközpontú emberek is amikor pénzről van szó, személyiséget váltanak. No matter what, ez történik. Akkor hirtelen rögtön az a testvéri szeretet, hogy Te add az ÉÉN pénztárcámba a cuccost, tudod, elfogadást is gyakorolnom kell.

És tényleg, akkor mi az, hogy spirituális? Ez a világ nem nagyon engedi? Max. a jó barátok között, de ott is figyelve az érdek és az adok-kapok egyensúlyra (??), de még párkapcsolatban is ott vannak az érdekek, az életjászmák. Talán egy háziállattal lehet spirituálisnak lenni, arra a pár másodpercre, amíg simogatjuk.

Úgy tűnik, csak korlátok között, rövid időintervallumokra és csak bizonyos emberekkel így is, lehet csak megengedni a spiritualitást és utána vissza kell váltani két lábbal a földön járó, (másik- és ön-)érdektudatos stratégává.

Egyébként meg hogyan állunk azzal a témával, hogy karrierépítés vs. spiritualitás, hiszen a háza-autója-gyerekének az étel mind karrierfüggő, alacsony fizuból ez mind nem lesz. Munkahelyen nincs spiritualitás, még a spirituális helyeken sem. Pénz van, érdek van, hardcore valóság van.

A spiri az szabadidős tevékenység, valaki sörözik a haverokkal, valaki spiriezózik. Végül is legalább a mája tisztább marad.

Szerintem mindent abban lehet legjobban lemérni, hogyan neveljük, mit adunk át a gyerekünknek.

A gyerekemnek megtaníthatom a spirituális dolgokat, de egyúttal azt is meg kell tanítanom, hogy az emberek többsége és a világrendszer nem így működik, így meg kell tanulnia könyökölni és érdekérvényesíti is finom, láthatatlan módszerekkel is, mert különben jó ember lesz aki szegény és kihasznált.

Elnézést, hogy hosszú lett, a cél egy kis skorpiós igazságvájkálás.

Godóné,Erzsi mondta:

Kedves Mindenki!

Köszönöm,hogyleirtátok a véleményeteket és megtapasztalásotokat.
Igy mindig tudom,hogy hol tartok én is az utamon.

Kunó köszönet neked is hogy megirtad a te megtapasztalásaidat.

Ezek az irások nagyon sokat segitenek nekem.Ilyenkor mindig megnyugszom
egy kicsit.
Mindenkinek szép napot kivánok Erzsi.

Horváth Annamária mondta:

Hát persze! Köszönöm Kunó! Most én is “megvilágosodtam”. :)
5 bolygóm van a Skorpióban, szemben a Bika Szaturnusz.
Az elmúlt időszakban a Küszöb Őrzője teljesen “lenullázott”, leszedett rólam mindent amit csak lehetett. Pénzt is. Kiszedte az összes hullát a szekrényből, és leverte a rózsaszín vakolatokat is.
Az igaz, nagy lufi-fújó alkat vagyok(voltam?), igazi menekülő művész… Éljen a Szaturnusz, maradjon a lényeg!Köszönöm még egyszer. Áldás!

Hédi mondta:

Nagy élvezettel olvastam! :) Különösen hálás vagyok az írásért mert a drága Szaturnusz pont szembenáll az 1. házas kis bolygóklikkemmel melynek a Nap is tagja. Illetve felhívta a figyelmemet a (nálam) 7. házas témára.

Pár éve az ember feje belezsongott a sok okosságba amivel inkább ártottak az embereknek semmint segítettek. Mindenki nagy meggyőződéssel hirdette a saját igazát, az ember lánya meg próbálta ráfeszíteni a különféle igazságokat az életére. A nagy igyekezetben még sokszor az sem tűnt fel hogy ezek ellentmondanak egymásnak…

Bognár Ilonka mondta:

Végre ! Majd csak felébredünk !

Vacsi mondta:

Igen, ideje felébrednem.. Osztom a fenti hozzászólásokat.. Mélység, fényhiány, amit én magam osztottam, most sötét veremben találom magam. Üres, haszontalan mantrák, hiába szívből, hálával , gyakran ismételve, pontosan. Stb… Valóban nem működik, vagy nagyon nehézkesen a spiri területén, mint a korábbi években… Hiába a kollektiv tudat.

Cece mondta:

Azért van mert a “nagy”ezosok hirdettek mindenfélét de abból a kutya füle sem valósult meg! A materialista nézetűek továbbra is jobban élnek mint azok akik a megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel léteznek. A materialisták dúskálnak a pénzben míg az ezo hívők munkahelyeket hagynak ott,a pénz ügyeiket nem rendezik azért mert a jóra várnak miközben ők senkinek sem akarnak ártani.
Beszüntetném az Összes sz@ros olyan üzenetes oldalt ahol bolondítják az embereket! Mióta van új pénz nem,mióta vannak az irányítók a hatalmukon kívül,mióta járja átt az embereket a magasabb rezgés,mióta jönnek vissza gyorsabban az okozott dolgok,mióta van dimenzió váltás,mióta van a Föld jobb helyzetben,mióta van a Keshe alapítvány csodája közhasználatban? A választ mindenki jól tudja! Ugyanaz van mint x éve a bolygón.Csak modernebb formában amivel mégjobban szennyezünk mindent mint x évvel ezelőtt.
Az állatok csupán azért nem mert nem náluk van a hatalom! Elég meglesnünk egy baromfi társaságot amiben nagyon jól kivehető a gyengébbik elnyomása,kirekesztése,kihasználása.Sőt megölése is.
Mi emberi faj mit csinálunk? Ugyanazt csak jóval kifinomultabb formában és nagyobb kártétellel mint az állatok!

Kiss Domokosné, Éva mondta:

Örömteli tény, hogy minden lufi, amit az illúzió fújt fel, leereszt egyszer! :) Az ebben a körben közkedvelt Mooji szavait idézném a Valóság megéléséhez: “Az igazságban eresszetek gyökereket, és a teljességet éljétek”. A Valódi egyetlen forrása: az Egység és a Szeretet, önmagaddal, a másik emberrel és mindennel, ami létezik. Ami nem ebből táplálkozik, az szükségképpen lufi,kipukkad (vagyis elmúlik) egyszer. A Valóságot mindenki önmagában, belülről éli meg, ezért erről ahány ember annyi tapasztalás létezik.
Nagyon örülök az új könyvednek, Kunó, tényleg meglepetés!

Kiss Domokosné, Éva mondta:

és még talán annyit, hogy szerintem semmi nincs hiába, minden értünk van, ha tudunk tanulni belőle!

Estevez mondta:

De hisz ez a sok spiri-varázsló mentett meg minket a világvégétől! Kryonosok, meg minden ilyesmi! Mi kell még? ;)

csilla mondta:

Orulok, hogy felvallaltad ezt. Marmint azt, hogy sok kinden nem mukodik. Keves spiri van aki ezt igy be merik vallani, ezert hatalmas respect Neked ;)
Az elmult ket ev nekem is ugyanerrol szolt amit leirtal. Hittem valamiben ami majnem teljesen megbukott a gyakorlatban. De ennek nagyon orulok oszinten szolva, mert megmaradt ket dolog: az egyszeruseg es En! Nem kell tulbonyolitani a dolgokat. A hetkoznapi szinten kell megtalalni az oromot az eletben. Most, hogy elengedtem az eletrol alkotott elkepzeleseimet, vegre szabadon meg tudom elni magam, legyen az jo vagy rossz oldalam. Es elvezem magamat. Mig csak magamra kenyszeritettem az alpozitivizmust, addig csak szenvedtem es onostoroztam magam, hogy miert nem tudom megcsinalni, pedig az osszes okos spiri konyv ezt mondja. Folyton menekultem es kerestem, nem vettem eszre, hogy a legszebb dolgok az orrom elott vannak.
Mig peldaul csak arra vagytam, hogy utazhassam, de csak ulok egy sarokban meditalva, varva, hogy majd bevonzom azt a valamit (penz, munka, egyebek), addig nem vettem eszre, hogy minden rajtam mulik. Nem fog a meditacio segiteni ezeken a vagyalmokon, van, hogy kemenyen meg kell dolgozni valamiert.
Ez az ami az elmult ket evben tortent velem. Megdoltek az elmeletek es maradtam en, onmagam.
Sorra lattam, ahogy a nagy spiri emberek probaljak a nagy semmivel jobba tenni az eletuket. Hogy mikkel? Energiaval es pozitiv gondolatokkal? A sarokban ulve? Es igen, elbuktak sorra ezek az emberek. Mert bar lehet, hogy spiri modon gondolkoztak, de nem volt meg bennuk az alap emberi ertekek, a gerincesseg, a korrektseg. Egyszer ennis ezek koze tartoztam, de orulok, hogy az elet a maga fajdalmas tapasztalasaival segitett ebbol kimaszni. Es megerte. Most pedig kezdem tapasztalni az igazi valo eletet, a valodi szepsegevel es kemenysegevel es harcaival egyutt. Es szeretem, mert egyszeru, oszinte meg ha fajdalmas is neha, de legalabb nem alszent.
Koszonom az irasodat, es sok sikert kivanok Neked az uj eletedhez!
Udv: Csilla

Bacsa mondta:

Helyes kis iras, csak annyi a gond, hogy a Szaturnusz1a-Skorpioban tehat igy meg ugy asztrologia is spiri-bullshit, meghizza a legnagyobb.

Zoli mondta:

Tök tuti az írás.

Az én tapasztalatom szerint azért nem működött sokféle módszer mert mögötte eltorzitottuk az igazi énünk,vágyunk, álltal a megváltoztatni akaró helyzetet.
Magyarul szinte mindenki a háttérben mást gondol és cselekszik mint amit kifelé mutat.
Én is ezt tettem.
Mikor teljesen felvállaltam önmagam minden társadalmilag nem elfogadott szarságommal együtt és ezt elfogadtam megéltem,akkor lett könyebb a lelkemnek és az egómnak az élet.
Persze a házasságommal együtt minden összedőlt és komoly megpróbáltatás kimondani mindent ami igazából te vagy a maszk mögött.
De megéri kiüriteni a maszkgyüjteményedet és csak párat megtartani a raci munkàhoz.
Köszi a Dimisulit Balázs meg mindent.

Főnix3 mondta:

Szia Balázs és Mindenki

Valóban, Valaki, aki fel meri vállalni azt, hogy bizony az utóbbi években sok volt a bla-bla.Kedves Balázs, ezért teljes respect.Ezért vagy Te hiteles.
Az élet egy egyszerű képlet: amit nem kívánsz magadnak, azt ne tedd mással sem.
Senkinek ne próbáld meg túlzottan felvállalni a problémáit, mert nem az ő életét éled. Segíteni kell, ha kérik, de a megoldást mindenkinek magának kell megtalálnia.
És soha ne feledd, az eszed átsegít mindenen.

Jótündér mondta:

“hogy kigyomlálhatjuk a sok elcsépelt és működésképtelen módszereket.” Lehetne, hogy végre magyarul fogalmazz, helyesen használva a ragokat és a többes számot?
– helyesen : hogy kigyomlálhatjuk a sok elcsépelt és működésképtelen módszert.
Ha már ‘sok’ akkor módszer, ha nincs sok akkor módszereket.
Nem olyan nagyon bonyolult ez a nyelv, de borzalmasan hibásan használják most már nagyon sokan, így eltorzul. Különösen annak kell erre figyelnie, aki közszereplő, és a “köz”-nek ír. Főleg, ha még ezt könyvben is megjelenteti.
Ez vonatkozik a jelenleg nem használt alanyi és túlzottan használt tárgyas igeragozásra is. Pl olvasom a könyvet – >tárgyas van tárgya a könyv, vagy olvasok éppen most alanyi nem számít hogy most a cselekvés számít, hogy olvasok.
Köszönöm.

Hervay Tamás mondta:

Mondom, mondtuk ezt már sokkal régebb óta, de azért jó, hogy így is megfogalmazta valaki! Jótündérhez csatlakozva pedig azt tudom ajánlani, hogy valóban a magyar nyelven, magyar gondolkodáson nyugvó ismereteket kellene magatokévá tenni, mert ez pedig a szkíta ősbölcsességnek nevezett tudás továbbélése. Alapjait én tanítom (ingyen!), a felsőbb szinteken már sokan vannak, mégis kiemelném azokat, kiknek e tudás újra megtalálása köszönhető: Pap Gábor, Molnár V. József, később csatlakozott Szántai Lajos, Born Gergő Aradi Lajos, Végvári József, Géczy Gábor, Szabó Antónia, Makoldi Sándor, Makoldi Sándorné Pap Gizella és sokan mások.

Tóthné Julika mondta:

Nagyon köszönöm kedves Balázs ez így mindent meg magyaráz számomra.

Bardóczky Erika mondta:

Egyre több ember jön rá erre, hogy mekkora üzlet a spiri biznisz, akár “tanítói” akár “gyógyítói” oldalról. Mennek a szép magyar szavak közben, hogy coaching és társai…gépekkel hókusz pókussszal vagyis bonyolult, bezavaró eszközökkel, magatartásokkal hülyítik az embereket. Rágatják a gittet a néppel, akik amúgy is össze vannak zavarodva. Mikor próbálom én is elmondani nekik, miért léptem hátrább megmagyarázzák, hogy meg vagyok támadva a sötét erők által, ezt bizonyítja, hogy két légy berepült az ablakomon és nem tudom kihajtani őket. Csomó tézis nem működik, nemcsak a mantrák, vagy az un. vonzás törvénye. Fatalista lettem, úgy tartom aminek meg kell történnie az úgyis megfog, aminek meg nem akkor a fejemen is pöröghetek úgysem fog.

Liliomtara mondta:

Kedves TE, aki olvasod e sorokat…én is nagyot változtam.Nagyon meggondolom hová megyek el, kit hallgatok meg. Rájöttem, hogy “felfelé” érdemes kapaszkodni és ragaszkodni. Minden válasz bennem van. Csak figyelni kell…Lépésről-lépésre haladok. Igyekszem magas energiaszinten létezni, nem ítélkezni, elfogadni, megbocsátani. Hiszem, hogy az isteni terv szerint halad minden előre.Csak a magam dolgával foglalkozom, épp elég, ami “bejön” az életembe.Egy adott tudatállapotban létezem, ami folyamatosan változik megélt tapasztalataim, felismeréseim szerint.Fejlődésem folyamatos. Vállalt feladatomat teljesítem.Béke,béke, áldás, szeretet.

Godóné,Erzsi mondta:

Kedves Balázs!

Én csak megköszönöm az irásodat,és gratulálok hozzá.
Megint igazad van!!!!!!!!!!!

Cece mondta:

Azért vannak még bőven akik isszák e szavakat! Fényképeznek valamit aztán felteszik s kódokat magyaráznak bele a pordarabokba amik a levegőben vannak.A nemtudom miket is állítanak..

Hevanna mondta:

Kedves Mindenki!

Senkinek sem kell megvilágosodnia, hiszen Mindenki megvan, csak elvan felejtve. Csupán emlékezni kell rá! Minden úgy jó ahogy van, ha nem jó akkor úgyis változni fog.
Mindenkinek szép napokat kívánok.

Cece mondta:

Mégis hogyan? A népnek jelenleg mindennél fontosabb a pénz hajszolása.Valóban mindennél és mindenkinél fontosabb a papír darab kuporgatása. Ha majd ez változik akkor mondhatjuk,hogy igen ez valami! Ugyanis míg a pénz uralja az embereket addig gyilkolják egymást,háborúznak miatta,többet akarnak mint a másik ember. Beszélhet akárki felemelkedésről ami a jelenlegi bolygó helyzetnél nagy nulla!

Lehner Ella mondta:

Nagyon letisztult meglátások ezek, s hozzáteszem amit én éreztem 2012.12.21.-én meditációmban:
Ez a nap egy isteni vizsga, melyből kiderül, hogy milyen tiszta szívből követte az ember Isten akaratát, és hol tart az Isten-tudatosság, az önmegvalósítás útján?
Ez egy isteni terv volt, mellyel sikerült minden embert erre az időpontra fókuszáltatni, hogy minden egyes ember az élete értelmén elgondolkodva, kifejezze hozzáállását, szívből jővő érzéseit az élettel kapcsolatosan.S mivel Isten bennünk, rajtunk keresztül tapasztalja ezt a dimenziót, alkalma volt megtudni az EMBER hitvallomását, belülről, a szívek mélyén, ahol Ő is lakozik.
Csakis így derülhetett ki, hány százaléka az emberiségnek áll készen a felemelkedésre, és ehhez alakította a megvalósulás kibontakozását, hiszen a teremtés egy folyamatos dolog.

S ekkor mélyen magamba néztem és feltettem magamban a kérdést:
Akármi is történik fizikai síkon ezen a napon, az változtatni tud az én szeretni tudásomon Isten iránt és az életem bármely részében? Biztos vagyok benne, hogy nem !
De azok, akik ettől a naptól kezdve elpártoltak Istentől, azok nem is álltak készen a felemelkedésre.Hiszen, amíg bármi változtatni tud a meggyőződéseden, a hitvallásodon, addig az nem is volt valódi, az csak félelemből vagy valamilyen érdekből épült hit volt.
Ezen érdemes mindenkinek elgondolkodni, hogy Istenben bízva és isteni ÉNjét megismerve éli már igazi Isten-tudatosságban az életét, vagy nem? Mert aki igen, azt nem tud megrendíteni semmilyen külső körülmény.Azért mondom, hogy külső, mert szellemi síkon a felemelkedés megvalósult, s az emberiség befogadó képességén múlik, hogy mikor válik nyilvánvalóvá fizikai síkon is. Ebben nagyon sok segítséget kapunk minden magasabban fejlett civilizációtól (kivülről) és Istentől is belülről a benső hangunk sugallata által, de a lépést megtenni azt nekünk kell, vagy van valaki aki képes mások helyett enni, inni,szeretni, gondolkodni, alkotni?
Kérlek ne álljatok meg az ajtó elött, tegyétek meg a nagy lépést, most minden lehetséges segítséget megkaptok ehhez !
Vegyétek észre, fogadjátok be és minden eddig szerzett tudásotokat használjátok fel a megvalósításhoz.Sikerülni fog, mert Isten tökéletes Isten és minden terve is tökéletes.
Ezt jelenti Istenben bízni!
Szerető szívvel mindig veletek, Lehner Ella
(olvassátok el a honlapomon is megtalálható könyvemet, az az én életem tapasztalatait és szellemi fejlődésem útját tartalmazza, hogy mindenkit bíztassak: ha nem sikerült, bárkinek sikerülhet felismerni és megvalósítani istenségét).

Cece mondta:

Csao Ella! Ez is csak egy elmélet amit nemtudsz bizonyítani!
A 12 es dolg csak a Béláknak jövedelmezett amióta is még egy könyv sem jelent meg az egyiktől sem.
Vajon mért?
Mivel számolhattak?
A:Bekövetkezik amiről írtak s akkor igazuk volt
B:Semmi sem következik be de előtte szedjük tele magunkat pénzzel mert utána kit fogunk etetni a zagyvaságokkal?
C: Maradnak még akik elhiszik s azokból némi hasznot húznak ilyen olyan külföldi nevekkel…