Írások

Álarcok, szerelmek, döntések: Jegyet vált a Jupiter

2016. Sze. 07
Összegezzük az előző jupiteri évet, mert új kezdődik

images (3)A Jupiter általában egy évig tartózkodik egy bizonyos jegyben. Ennek a bolygónak a mozgása adta alapul a mai időegységeinket az ősi Sumér csillagászat óta. Például a Jupiternek “köszönhető”, hogy 2×12 órával mérjük az óra számlapján a napot, illetve maga az asztrológia 12-es felbontása is ezen égitest mozgásának következménye. Csakúgy a jupiteri időegység miatt 60 perc egy óra, és 60 másodperc egy perc. Gondolj bele, egész életedet ilyen ritmus szerint éled, gyerekkorod óta, éppen ezért mindig kiemelt figyelemmel érdemes kísérni e bolygó mozgását. 

Tavaly augusztus óta egészen 2016 szeptember 9-ig a Jupiter a szűz jegyben járt. Nézzük meg, hogy mit érdemes erről tudni és arra bátorítalak, hogy figyeld meg az életedben az ezzel kapcsolatos tapasztalásokat. Most itt az idő lezárni ezeket és továbblépni e téren:

 


A Jupiter a szűz jegyében poláris helyzetbe került. A szűz jegy a külső, fizikai világban uralkodó rendet szimbolizálja. Vele szemben helyezkedik el a halak jegye, ami viszont egyfajta belső lelki rendezettséget jelképez. Így az igazságaid, tudásod és hited tekintetében mind kint, mind bent rendnek kell lennie – amiben rendületlenül tudsz hinni, az kívül is működőképes lesz.

Magas szinten értelmezve ez az egy év arról szólt, hogy az eddig összeszedett ismereteid, tudásod, életfilozófiád tekintetében további mély megélésekre tehetsz szert. Ám csak abban az esetben, ha nem csak egy kusza, innen-onnan összefércelt hitrendszer szerint élted az életed, hanem magadban jól felépített módon működik az, amiben hiszel. Ha kihívásokba ütközöl ezen a téren, akkor az azért lehet, mert az ELGONDOLT és a valójában ÉLT életfelfogásod között hatalmas szakadék tátong. Más szinten pedig ez az egy év kiváló időszak lesz arra, hogy rendezd magad körül az életteredet. Építkezések, átalakítások tekintetében legyél bátor, bátran tedd a lakhelyedet a belső világod tükrévé. Az is vissza fog húzni, hogyha a munkád területén olyat teszel, ami ellenkezik az elveiddel.


eletviraga-mandala

 

És nézzük meg, hogy az elkövetkező, 2016 szeptember 9-től egészen 2017 november 10-ig tartó időszakban milyen, jupiteri jellegű tapasztalások várnak ránk:

 


Az emberekhez fűződő kapcsolataid tekintetében lesz gyümölcsöző ez az időszak. Érdemes keresned a barátaid, szeretteid társaságát és sok új emberrel megismerkedned. Hagyd átértékelődni a viszonyodat a többiekkel: azaz engedd meg, hogy egy-egy barátságot akár új alapokra helyezz, új oldaláról ismerd meg a megszokott társaidat. S ami a legfontosabb, hogy most még inkább érdemes arra figyelned, amit a környezetedből megtanulhatsz. Ne légy rest változni mások hatására, ám ne azt tedd természetesen, amit mondanak, hanem egyszerűen engedd meg magadnak, hogy kilépj a szerepeidből, és elhagyd az álarcaidat.

Így mélyebb szinten leszel képes megismerni a tükrön át az életedet. Túl banális lenne, és a bulvárasztrológiára hajazna, ha azt mondanám, hogy szerelemben bőséges lesz az elkövetkező 13 hónap, s bár nyilván van egy ilyen aspektusa is ennek a konstellációnak, nem csak ezt jelenti. A Társaddal közösen most csodákra lesztek képesek, éppen ezért érdemes mélyen elköteleződnöd lélekben. Ha nincs párkapcsolatod, akkor pedig képes lehetsz elengedni azokat a hitrendszereket, amelyek meggátoltak az ép kapcsolat kialakításában (például minden nő/férfi ilyen meg olyan; nekem mindig csak az ilyenek jutnak, és a többi…).

A szépség iránti fogékonyságod is kicsúcsosodik, érdemes az életedet átrendezni, egyensúlyba hozni, a lakásodat és életteredet megszépíteni. Viszont amire mindenképpen érdemes figyelned, az az esetleges döntésképtelenség. Ahogyan mérlegelsz az igazságok közt, könnyen abban a helyzetben találod magad, hogy soha semmi sem elég jó, és mindig az ellentéte kell valaminek… hogy aztán a másik oldalon ráébredj, mégiscsak az első választásod lett volna a megfelelő.

Ez az élet sok területén jelentkezhet, ezért beragadhatsz bizonyos élethelyzetekbe, mert félsz attól, hogy nem a jó oldalt választod. Itt az igazságok, a törvények, hitvilágod tekintetében jelenhet meg ez. Akár a vallásosságod területén, akár az életfilozófiádat tekintve. Mert lehet, hogy mindenből akarsz egy kicsit, hogy jó legyen. Ez egy harmóniátlan, egyensúlytalan állapothoz vezethet, amiben nem tudod magad kényelmesen érezni.


Ha tetszett az írás, érdemes feliratkoznod a hírlevélre, hogy időben értesülj a frissekről, valamint a programokról. (Feliratkozás jobb felül lehetséges)