Írások

Feladnád a boldogság keresését?

2013. nov. 12

Hagyj fel a céljaid keresésével, mert elvisznek önmagadtól.

letöltés (12)Ha megnézed az emberek világát, a saját életedet, azt láthatod, hogy mindig valamilyen cél eléréséért küzd és dolgozik mindenki. Ez a cél lehet földi, lehet valamilyen spirituális/vallási eszme, de valahol mindenki azért az ÉRTELEMÉRT dolgozik, ami szerinte az életét határozza meg. Örömök keresése, szerelem és elégedettség keresése, spirituális fejlődés, a megvilágosodás vagy a Mennyországba kerülés, több pénz vagy nagyobb hatalom: mindenki küzd valamiért.

El tudnád-e képzelni az életedet úgy, hogy feladod az egészet, és nem dolgozol semmiért sem? Azaz NEM AKARSZ SEMMIT ELÉRNI?

Se több pénzt, se több hatalmat, se több örömöt, se több szeretetet, se több gyereket, se nagyobb autót, se magasabb spirituális szintet, se tisztább aurát, se egészségesebb testet, se tényleg semmit? :)

Persze, azt hiszem sejtem, hogy mire gondolsz: nem, ne ülj egész nap a lábadat lógatva vagy a tévét bámulva és nem azt mondom, hogy ne TEGYÉL semmit, hogy ne mozogj, hogy ne dolgozz, hogy ne olvass könyvet, hogy ne meditálj, ne jógázz, ne egyél egészségesen. Akkor mit is mondok? :) Erről igazán itt tudok Neked mesélni, itt tudom megmutatni és részletesen elmagyarázni:

http://csillagmag.hu/programajanlo/2-napos-intenziv-atalakulas-iskolaja-hetvege/

De azért a lényegét megpróbálom összefoglalni: :)

letöltés (13)Csak egy pillanatra gondolkodj el azon, hogy milyen PROBLÉMÁD van most az életben? Ha megnézed, minden problémád abból adódik, hogy az a cél, az az elvárás, amit kitűztél, az nincs meg. Ez okozza minden szenvedésedet. Mert valahogyan elképzeled, hogy a világnak vagy az életednek működnie kéne, de nem úgy van. Annyira belénk van ez nevelve, hogy tegyünk valamiÉRT vagy valami ELLEN, hogy el sem gondolkodunk, hogy ez lehet másképpen is. Mert ugye, az életnek csak kell legyen valamilyen célja? S mi van akkor, csak tegyük fel egy kicsit, hogy nincs neki. Illetve egyetlen egy célja van:

TE MILYEN CÉLT ADSZ NEKI?

S amikor azt mondom, hogy ne küzdj semmiért, ne dolgozz a céljaid eléréséért, akkor – még egyszer hangsúlyozom – nem azt mondom, hogy ne tegyél semmit.

Csak nagyon nem mindegy az, (s most figyelj nagyon) 

– hogy az elégedetlenség a hajtóerőd, hogy valamilyen áhított célt elérj?

– hogy a céljaidat ki rakta eléd? Te? Vagy valaki más? A társadalom? Egy eszme? Egy vallás? Ki, aki nem te vagy? Ezek a Te vágyaid egyáltalán? Vagy csak nem ismersz más megoldást?

Mert gondolj bele abba, hogy ha belekezdesz bármilyen cselekedetbe, és ha az alaprendű motiváltságod az elégedetlenség, akkor vajon ez a teremtés, ez az új pillanat milyen lesz?

Az életed milyen lesz akkor, 

– ha folyamatosan elégedetlen vagy önmagaddal?

– ha folyamatosan elégedetlen vagy az anyagi helyzeteddel?

– ha folyamatosan elégedetlen vagy a jelenlegi életérzeteddel?

 Márpedig, akár tudatosan, akár tudattalanul, de a legtöbb esetben ezek a fő hajtóerőid.

images (27)Éppen ezért nagyon könnyű összekeverni, hogy a “nemes cél”, amiért létezel életedben az BELŐLED FAKAD, vagy egy belső elégedetlenség szüli, hogy majd egyszer eléred, ha sokáig és keményen dolgozol? Mert ez a legnagyobb csapda, amibe könnyű beleesni, és én ezt mondom neked, hogy hagyj fel a céljaid keresésével, mert elvisznek önmagadtól. Csinálj valamit – de az ne egy cél eléréséért legyen! Erre az elején nagyon nehéz ráérezni, éppen ezért nehéz is szavakkal átadnom. Hiszen mi a különbség a között (PÉLDA), hogy keresek egy jobban fizető munkahelyet mert elégedetlen vagyok a jelenlegi fizetésemmel, és a között, hogy elmegyek egy másik állásba, mert ott jobb?

Látszólag semmi!

És bizony, igen, a nem tudatos embernek szüksége van arra, hogy a negatív életérzés motiválja!!!

Ez tehát TELJESEN RENDBEN VAN! :) Hiszen valóban, ez vitte előre az emberiséget, hogy elégedetlen volt a helyzetével, és ez motiválta arra, hogy jobb dolgokat csináljon! De! :)

De én olyan embernek gondolom magam, aki nem azért dolgozom, mert elégedetlen vagyok azzal, ami van. Hanem látom, hogy miképpen lehetne jobban csinálni. Nem tudom mennyire látható a különbség, és lehet hogy semminek tűnik, pedig Ég és Föld a kettő! :) Hiszen nem mindegy, hogy te a megváltoztatás és a nem-elfogadás szándékával állsz hozzá a dolgokhoz, vagy a tiszta elfogadás szándékával!!! Mert ez utóbbi – és figyelj nagyon – egy újabb dimenziót nyit meg számodra!

Mert ha van szándékod, HA VANNAK CÉLJAID, akkor pontosan tudni véled, hogy mi az, ami neked kell! Márpedig, az esetek 99%-ban tévedni fogsz. Mert neked nem PONT az kell és nem PONT úgy, ahogy elképzelted. :) Csak azt hiszed, hogy tudod, pedig nem.

És ebből újabb szenvedést teremtesz magadnak. Miért? Mert elképzeléseid vannak arról, hogy neked mi a jó! Elképzelésed van arról, hogy milyen is mondjuk a megvilágosodás, vagy milyen gazdagnak lenni. Aztán odaérsz, és az sem lesz jó.

Sosem lesz jó.

Miért?

Mert most minden rendben van!

Legyen ez az alap kiindulásod! Legyen ez az alap motivációd!!! Most minden úgy van jól ahogy van – és indulj ki ebből. Ne akard megváltoztatni! Engedd,hogy ez egy IRÁNYT adjon neked! Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy agár vagy, aki körbe-körbe fut a műnyúl után. Mert ez a cél. És most állj meg (ez nehéz), fordulj meg, és indulj el a másik irányba. Mi fog történni? A nyúl egyenesen a szádba repül. :) Azaz a nyúl elengedése a cél.

Így működik az élet – valójában.

Ha szeretnél ebben elmélyedni, mélyebb megértést tenni, TÖBBET KÖZÖTT más mindenben is, akkor várlak szeretettel a 2 napos átalakulás iskolájában, ahol megmutatom neked, hogy hogyan lehet megállni és megfordulni. :)

http://csillagmag.hu/programajanlo/2-napos-intenziv-atalakulas-iskolaja-hetvege/

* * *

Ha időben szeretnél értesülni az új írásokról, előadásokról, rendezvényekről, ne felejts el feliratkozni a hírlevélre (jobb fent)

* * *

Írta: Kiss Balázs Kunó

10 hozzászólás

Ági mondta:

:D Ez szuper!
Ez a kép beletalált, nyúl a szájba!
köszi

Anikó mondta:

Ez a legnagyszerűbb dolog. Elfogadni, hálásnak lenni azért, ami van. Légy elégedett és boldog most, és akkor holnap is az leszel. Engedd el a problémád, és olyan megoldásokat kapsz, amiről nem is álmodtál.

Nagyon köszönöm, megerősítettél, nagyszerű ez az új tapasztalás. (Bár nagyon megnehezítettem magamnak :))

Nap, mint nap teszem a dolgom, és minden csodálatosan alakul körülöttem, velem.

Köszönöm!

Ágota mondta:

Mindig egyetértek Veled Kunó, de most valamiért megzavarodtam. Vannak terveim. Méghozzá nagyok. Egy kis félelem is van bennem, hogy véghez tudom-e vinni, de megbirkózom vele. Bízom önmagamban.De mégis a kétség itt szunnyad bennem. Talán azért, mert ezt egyedül kell véghezvinnem. Tegnap leestem a lépcsőn,a bokám kifordult, bekékült. Mi a sérült láb üzenete? Rossz úton jársz. Na ez kellett nekem. Most mi az üzenet? Hagyjam az egészet a fenébe? Minden úgy jó ahogy van? Akkor mi visz előre? Vagy nem is kell előre menni? A mostani energiák nagyon erősek. Az állatok furcsán viselkednek. Az emberek szemében látom a káoszt. Én ezen szeretnék változtatni. De ahogy magamat nézem, a bizonytalanságomat, először persze magamat kell rendbe raknom. Van valami ötleted? Köszi Ágota.

Judit mondta:

Kedves Kunó!
Én szeretnék megállni és megfordulni! A tudásod, ami ebben segít csak a 2 nap alatt megosztható? Más formában nem juthatnék hozzá? Sajnos nem tudok egyhamar elmenni ilyen 2 napos programra, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá!
Köszönöm válaszod!

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Judit!

Ez egy éves iskola két napos változata – ami átadható abból a gyakorlatból, hogy miképpen tudod a világodat megfordítani, azt átadom. És sok minden mást is. :)
A lényeg az, hogy a gyakorlati életedben tudd alkalmazni azt, hogy megtaláld a boldogságodat :)

Szép napot,
Kunó

Emoke mondta:

Kedves Kuno :)
Ahany tanitas annyi fele, ahany tanacs annyi kerdes…Muller Peter azt mondja http://mullerpeter.hu/2013/11/14/jovobirtokos/ “Jövőtlen ember nem igen tudja élvezni a jelenét. Nyugodtan leülni és boldognak lenni csak akkor tudok, ha egy biztató jövő áll előttem.” Kuno te meg azt mondod, hogy “Mert ha van szándékod, HA VANNAK CÉLJAID, akkor pontosan tudni véled, hogy mi az, ami neked kell! Márpedig, az esetek 99%-ban tévedni fogsz. Mert neked nem PONT az kell és nem PONT úgy, ahogy elképzelted. :) Csak azt hiszed, hogy tudod, pedig nem.”
Egyik felem erti a ketto kozos pontjat, a masik felem meg azt mondja, hogy mindenki egy kicsit abbol meritkezik, amit eppen akkor igaznak talal, es valojaban emberi eszel a nagy igazsag nem osszefoglalhato, es nem felfoghato.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Mindig kérdezd meg magadtól, amikor olvasol valamit: ez most felszabadít engem? Ez most ad nekem, több lettem általa?

Tedd magadévá azt, ami ad, és vesd el a többit.

Nincs igaza senkinek sem, mert nincs EGY igazság sem. Egyedül a Te igazságod mérvadó önmagad számára. A többi csak a fény játéka a fodrozódó vízfelszínen.

Emoke mondta:

Koszonom :)

Judit mondta:

Köszi Balázs a válaszod. Nagyon szeretem amiket írsz és el sem tudom mondani, mekkora változásokat hozott az életemben. Ha elolvastam a cikkedet, akkora energiát ad, hogy repülni tudnék. És az a szép benne, hogy életem részévé vált és alkalmazni is tudom. remélem egyszer -és inkább előbb mint utóbb- lesz alkalmam személyesen is találkozni veled egy két napos tábor alatt és megtanulni tőled sok mindent. Köszi, hogy VAGY!

Csanádi Tímea mondta:

Kedves Balázs!
Érdeklődni szeretnék, hogy a jövőben tervezed-e vidékre is(konkrétan Szegedre) elhozni’ a nov.23.-án Bp-en megrendezendő kétnapos tanfolyamot?!
Olyan jó lenne?.

Üdvözlettel: Csanádi Tímea