Írások

“Kérdezz valamit, s én megfelelek”

2015. ápr. 09
Kérdező péntek :)

Nyáron nyaralok, télen telelek,
a Trotechnikus, az mindig Elek,
kérdezz valamit, s én megfelelek,
nyáron nyaralok, télen telelek.” – Micimackó

imagesSokan kerestek meg e-mailben vagy a Facebook-on keresztül kérdésekkel, de sajnos az esetek 99%-ában válasz nélkül kell hagynom a leveleket. Nem tudok – idő és energia hiányában – minden hozzám érkező kérdésre válaszolni. A táborok vagy az Átalakulás Iskolája egy olyan “felület”, ahol élőben együtt lehetünk, ahol rád tudok érzékelni, ahol pont azt a választ tudom úgy megadni, amit neked akkor hallanod kell, illetve amit nekem akkor el kell mondanom. De még ez sem működhet mindig, mindenkivel. :)

És én IMÁDOM A JÓ KÉRDÉSEKET :)

Minden hónapban egyszer tartunk egy izgalmas kérdezős-pénteket, amikor, kérlek szépen, TEDD FEL A KÉRDÉSEDET! Bármi is az. Válaszolni most sem fogok rá, :) viszont számomra nagyon fontos a visszajelzésed, hogy ki is vagy Te, akivel így a “virtuális térben” együtt dolgozok.  Mindig elolvasok minden kérdést, minden beszámolót. Ezek segítenek nekem abban, hogy merre, milyen irányba kanyarítsam a mondandómat – mert abból mindig rengeteg van. :)

Az első ilyen kérdező-péntek április 10-én éjfélig tart, tehát csak addig, ezen az oldalon, lentebb a hozzászólások között tedd fel kérdésedet.

KÉRLEK, KÉRDEZZ. Bármit. :)

A jövő hónapban pedig egy-egy kérdés alapján merítek majd ihletet egy-egy új cikkhez, mely írások majd vagy a Facebook-on vagy hírlevélben lesznek olvashatók.

Köszönöm, hogy együtt utazunk!

Kiss Balázs Kunó

40 hozzászólás

Balázs Nikoletta mondta:

A házasságban élők előrejelzése érdekelne.
tehát hogyan alakul a házasságban élők élete az elkövetkezendő idoszakban?
ha rossz, hogyan lehet megjavítani?

Dòsa Judit mondta:

Kedves Balàzs! A kerdesem: mindig Tul sok utat hagyok nyitva vagy nekiallok ujakat keresni vagy egyszerüen csak Eleve egynel több lehetösegem van. Merlegkent szinte keptelen vagyok dönteni… Hogyan lehet dönteni? Azt mar tudom, hogy Minden döntes jo döntes, hiszen elvezet valahova- de ez sajnos nem segit magaban a döntes/dönteseim meghozatalaban… Szoval, hogyan “kell” , hogyan lehet, hogyan tudok dönteni? :) köszönöm! Judit

Vass Márti mondta:

Üdvözöllek! 1948.04-én 14-én születtem,DE édesapám fiatalítani akart,s az lett beírva,hogy ápr.15-én születtem.Azóta,(miután megtudtam),mindig ápr.16-át diktálom,ha nem túl törvényes az adatom….Hogy én mekkora kos vagyok……..
Miért kell nekem ez a kis fintor??????
Várom válaszod!
Szeretettel:Márti
Áldás!
Előre is köszönöm a válaszodat !

Kenessey Gyula mondta:

Kedves Kiss Balázs Kunó!

Alacsony nagyon a trombocitaszámom–valoszinüleg autóimmun betegség az oka, ez állitólag–mondják–hogy gyógyithatatlan betegség, amiben nem hiszek!
Tudsz e valami okosat erről tanácsolni, bár ez–gondolom–nem a szakterületed
Alternativ kezelés gyanánt az infrát használom a legujabban, -de még eredményről nem tudok beszámolni
Ki kellene vizsgálni egy immunologiai osztályon, hogy mi az oka ennek, ehhez viszont sok szteroidra lenne szükségem, amit nem szivesen használok az elmult negativ tapasztalataim alapján
Megköszönném, ha tudnál valami okosat ajánlani

Tisztelettel

Kenessey Gyula

Varga István mondta:

Tudod Balázs nekem mindig vesszőparipám a mundán-asztrológia. Merre járunk mostanában – leginkább Európa – ezen a szinkron-analógiás területen? Főleg a konfliktusok (kezelése, alakulása) szempontjából? Mit tudunk mi esetleg tenni az oldások terén?
Valami jót várok! :)

Schiszler Renáta mondta:

Értem az elengedést, a továbbá nem irányítani akarás gondolatát, ismerem az elméleti hátterét…. azt is érzem, hogy a határon vagyok, de mégis: a gyakorlatban mi segíti azt, hogy ez megtörténjen. Háttér a hit erőssége… azt mi segíti, hogy erősödjön?

Lovas Tünde mondta:

Kedves Kúnó!

Először is köszönöm/köszönjük a lehetőséget! Másodszor az eddigi nagyon sok segítséget is :-)
A fenti hozzászólóhoz is csatlakoznék, mert én is autoimmun beteg vagyok – és bár kibírom, mégis jobb volna nélküle élni ;-)

Amiben viszont nagyon szeretnék tőled is véleményt kapni: Mit tehetünk akkor, ha valakit segíteni szeretnénk abban, hogy meg merje engedni, hogy megtörténjen vele az élet – amit Isten neki szán? Jelenleg pajzsként használja a félelmet képzelt szörnyűségek ellen… Konkrétan inkább elvisel egy rég idejétmúlt, szörnyű állapotban lévő párkapcsolatot, veszekedéseket, depressziót, stb., mert akkor hátha nem fog valami mást követelni és elvenni tőle az élet…mintha az egy leselkedő vadállat lenne. Ha mégis elindulna valami változás, szinte menekül vissza a korlátai közé, amik egyre közelebb kerülnek hozzá és attól félek, lassan megfojtják – lelkileg, és ki tudja, milyen betegség lesz a vége talán nem is sokára. Úgy látom, egyre gyorsabban csúszik lefelé.
Sajnos csak távolról segíthetem az imáimmal: találja meg a kiutat…De mi legyen akkor, ha a fentiek miatt nem is keresi és/vagy nem tudja elfogadni, pláne megtenni, pláne végigjárni?

Köszönök még egyszer mindent! nagyon sokat segítesz minden nap :-)

(A névre szóló elemzésben azt írtad nekem, hogy intuitíve használok olyan képességeket, amiket mások akár életeken át tanulnak…Ha úgy érzed, hogy van néhány szó, amit nekem külön el kell mondanod, kérlek az e-mailomre írd meg. Jelenleg nem tudok Facebook-ozni.)
Ha nem írsz az én gondjaimról, az sem baj, nálam működik az, hogy aminek meg kell lenni, az megtörténik, könnyebben, mint magától :-)

Még egyszer Köszi: Tünde

Sudár András mondta:

30. éve ismerkedek az exo és ezotériával.
Együtt élek
-31 éve asthmával tünet és gyógyszer mentes vagyok
-24 éve magas a vérnyomásom Tritacét szedek
-22 éve cukor érzékenységgel élek diétázom nem szedek gyógyszert
-14 éve hátsófali szívizom elhalás verapamilt és Ticlid vérhigítót szedek.
-12 éve ciszta van a jobb vesémben Rawel vízhajtót szedek
-2 éve agyi sztrókkal élek együtt Cavintont szedek
regel-este jógázom Ájurvéda szerint élek, étkezem, nem vagyok vegetáriánus /72 kg 176 magas74. évemben járok/
1998 óta vezettem ezotériával foglalkozó csoportokat.
2012 december 21 óta nem tartok – járok előadásokra amit Te is hirdetsz elég a belső lelkünk hangjára figyelnünk. Csak annak válaszolok, aki kérdezz.
Feleségemmel együtt élek 50. éve 2 fiam, 2 unokám van
nem kérdezek, javasolok: ne dícsérd a gyógyszerek mindenáron való elhagyását. Légy bátor, aki nem való az előadásodra-add vissza a belépőjegy árát, és küld el! esetleg szavaztasd meg a jelenlevőkkel. Fel kell készülni legyen nálad pénz. megéri tapasztalatból mondom.
szeretettel ölellek Bandibá

Oltyán Ilona mondta:

Nem szeretem bő lére ereszteni a mondandómat, sőt ahogy idősödöm és – remélem – “bölcsülök” – egyre inkább igyekszem a dolgok esszenciáját megragadni. Rengeteget foglalkoztam már önismerettel, sok kérdésen, problémán túl vagyok, de amit még mindig nem tudtam megoldani, az a kérdés, hogy miért kell folyamatosan a zsarnokság ellen küzdenem? Mert valahogy mindig ilyen helyzetben találom magam…Ha túl vagyok egy csatán, hamarosan ott a következő szituáció, ahol megint a zsarnokság valamilyen formájával kell szembenéznem és megküzdenem! Sokszor úgy érzem, hogy már fogytán az erőm a csatározásokhoz.

Fürediné Kiefer Edit mondta:

Hogyan találok rá a küldetésemre? Helyes-e az a szemlélet, hogy visszatekintek a gyermekkoromra, az akkori képességeim elemzésére, a felnőtt koromban megtett eddigi életszakaszokra,és abból megállópiton, hogy mihez volt a legnagyobb vonzódásom,az időben jelentkező lehetőségeimből mennyit ragadtam meg, a mostani életerőmet mire tudnám,vagy szeretném felhasználni, és vajon a belső vágy, óhaj,szándék mutatja meg a küldetésem?Az utóbbi 25 évben rengeteg önkéntesen vállalt karitatív tevékenységet végeztem, az összes eddigi tudásomat felhasználtam az emberek, állatok megsegítésére anyagilag, fizikailag, szellemileg egyaránt.Utólag viszont rádöbbentem, hogy az elképzelésem,tervem nem valósulhatott meg, mert a szabad időm is a másokkal törődéssel ment el.Ez olyan belső késztetés volt,embercentrikusság,lelkiismereti szolgálat, holott korábban rajzolni, írni,olvasni,kirándulni,színházba,múzeumba járni szerettem és meditálni,sokat egyedül lenni és a tudásvágyamat kielégíteni egy élethosszig tartó tanulással.Most újra energiát kell gyűjtenem az új feladatokhoz/nem könnyű, mert fizikailag kimerült a szervezetem 30 ember és 140 állat patronálásában!!!/szeretném az alap képességeimet kihasználni,azok segítségével teremteni.A kétféle korszakból most melyik lehet a küldetésem?Továbbra is szolgálni a közösséget, vagy valósítsam meg önmagam fejlődését a leszületéskor kapott jelentős képességeimmel?Megvallom,mivel halandó vagyok, a kettőt együtt nem tudom vinni, megvalósítani, ezért talán szerencsés lenne, ha a belső hangomra hallgatok?Köszönöm a lehetőséget, hogy bármit kérdezhetünk,elviekben tudom, hogy ha jól tesszük fel az univerzumnak a kérdést, akkor a helyes választ kapjuk meg, csak mostanában keveset tudok meditálni.

Klauz Móni mondta:

Hogyan érkezek meg személyiségből lélekbe és onnan szellembe?

Adam Smith mondta:

Szia Balázs!
Előbb-utóbb minden élethelyzetben (ha csak rövid ideig is, de) megtalálom az egyensúlyi pontot..amiből egy másik élethelyzet persze ki is hoz..A változás örök? Ha igen, hogy találom meg benne mégis a nyugalmam?

Bálint Klára mondta:

Kedves Balázs!
Csak röviden, mi az, hogy elfogadás?
Honnan tudom, hogy ha valami ellenállást vált ki belőlem az melyik tőről fakad? Az ego által felépített falakba, félelmekbe ütköztem,vagy egy olyan utat találtam ami, (már) nem az enyém..? Meddig “kell” egy helyzetet elfogadni és azt keresni benne, hogy vajon mit tükröz ez még vissza nekem?

Elter Erika mondta:

Kedves Balázs!

Engem az idő (mint minőség) a karma törvénye meg a dimenziók érdekelnének. Azaz a karma egy téridő dimenzióra vonatkozik, ahol tudatosan jelen vagyunk a racionális világba, vagy a párhuzamos dimenziókban is hatással van a jelen életünk? Van-e dominancia a dimenziókat tekintve? Csak hogy a hit ami most csillagállás szerint komoly próba alatt áll megállja a helyét.

Köszönöm, hogy elolvasod, válaszodnak nagyon örülnék, barátsággal Erika

Anda Erika mondta:

Az én kérdésem ez lenne :
Hogy engedjem el a múltban torténo sebeket és csalódásakot és azt , hogy sokan kiléptek az életémbol mint barátok

Anda Erika mondta:

hozzá tenném : hogyan lehet haragot és gyuloletet elegedni azok iránt akik sok rosszat csináltak

izabell mondta:

Szia Balázs!
Kár, hogy nem válaszolsz, de azért elmondom én is. Azt hittem, hogy ez a felemelkedés egyszer csak majd egyre könnyebb lesz, de egy nagy frászt! Egyre fáradtabb vagyok, egyre jobban fáj minden porcikám, és annyira, de annyira lepattant rólam mindenki, hogy ha elmondanám azt hinnéd túlzok. Néha nagyon hiányoznak a TÖBBIEK. Akikkel EGYÜTT lehet csinálni BÁRMIT. Ebben az állítólagosan rohanó világban velem áll az idő. Azt hiszem szemtelenül szabad vagyok, de még nem találom föl magam benne. Kell lépnem, de hová? Vagy ez is megoldódik? :)

Pomázi Bea mondta:

Kedves Balázs!

Egy ideje találtam rá az írásaidra, nem olvasom őket rendszeresen csak mikor eszembe jut. És többször előfordult már, hogy az éppen bennem is zajló folyamatokat és leszűrődő következtetéseket annyira kísértetiesen hasonlóan fogalmaztad meg, mint én magamnak…mostanában az a kérdés foglalkoztat, hogy van -e fejlődés, vagy csak változás az, ami velünk,bennünk történik?..hátha egyszer egy írásodban erről is elolvashatom a véleményed…
Köszönettel.

Pomázi Bea

Ica mondta:

Szia Balázs!

6 éve vagyok egy elég érdekes párkapcsolatnak sem igen nevezhető kapcsolatban amit minden erővel bomlaszt a párom édesanyja és a 6 éve elvált felesége. A mama minden hétvégén hazarángatja csak hogy ne legyünk együtt a volt felesége a gyerekkel zsarolja nem adja oda láthatásra csak ott nála lakáson találkozhat a gyerekkel stb… A párom ennek a két embernek a marionett bábuja gyakorlatilag, s így végül én meg ennek a három embernek a óhaja alapján gyakorlatilag csak várok ( többnyire itthon egyedül mert képtelen vagyok kimozdulni) mikor kerül rám is ideje a páromnak ami egyre kevesebb. Mégsem tudom elengedni. Azt mondták keresem meg magamban azt a minőséget ami miatt pont Ő hiányzik nekem. De hogyan is kell ezt csinálni?

Pestiné Marika mondta:

Kedves Balázs ! 2011-ben készítetted részemre a csillag elemzést,
melynek jelentős részét nem értettem (nem vagyok asztrológus), de időnként újraolvasom, általában születésnapom környékén.
A napokban is ez történt és megértettem,(!!!) elkészítettem a táblázatomat így a hírlevelek aktualitását is jobban értem majd.
Tehát köszönöm, köszönöm, igaz,hogy soha nincs későn.
Köszönettel Pestiné Marika

Katona Gyongyver Rozsa mondta:

Kedves Kuno!

(elnezest az ekezetnelkuli iras miatt)
A legutobbi cikked adta az ihletet. Ott tartok, hogy megelem a folyamatokat es kozben latom magamat kivulrol. Nagyon izgalmas! Tudom, hogy minden valasz bennem van, ezert ha valami ‘problemam’ van, akkor csak magamat kerdezem. es meg is kapom a valaszt.
Azt vettem eszre, hogy egyre nagyobb ‘kihivas’ ele allitom magamat (szemelyisegfejlodesben, celokban egyarant). De barmi is jon, mindig sikeresen megoldom. Az idei evre olyan dolgokat ‘talaltam ki’, amelyek mar nem a kreativitasomat, barmilyem problemamegoldo vagy elengedesi kepessegemet teszteli, hanem a hitemet, mert csak is csodak altal teljesulhetnek…
Kerdes: Ezt a folyamatot is en rendezem igy (mert tesztelem magam, egyben bizonyitekkal szolgalok magamnak, es ezzel az onbizalmamat novelem), vagy az altalam kitalalt eletut-forgatokonyve alapjan megy minden, es egy termeszetes fejlodesi folyamat? – mert hogy akkor fejlodunk, ha mindig nagyobb a kihivas, mint az elotte levo volt…
Koszonom! Gyongyos

gerhard ferenc józsefné csohány ilona mondta:

Pásztó 1949.10.11-én 13,óra 18 perckor születtem…Mivel nemcsak az asztrológia ,hanem a numerólógia is érdekel….a kettö hogyan segiti —egymást—az ÖNISMERETET—-Tudom a —TITKOK-KUTATÁSA-ÉRDEKEL—a TRANSCEDENCIA–TITKAI—a születési képletemben a JUPITER az ,,,,Istenek Pitvarában áll,,,,a legtöbb bolygóm a 8.házban,,,,ic-bika MC-skorpió—a kérdésem az,,,,hogyan tudok a legtöbb ,,,ismerösömnek,,,ugy segiteni,,,,ami csak ÉPITÖ-JELLEGÜ,,és ,,,egyszerü,,,,és csak annyit,amire—befogadására—hasznára—segitségére—-SZOLGÁL—Csohány Ilona

Szipőcsné dr. Molnár Éva mondta:

Szeretném megtudni, hogy az utóbbi években, évtizedben miért születik olyan sok lelkileg és értelmileg beteg gyermek.

Saci mondta:

Heló! Azon gondolkodván,mit is kérdezzek,a kérdések megfogalmazásakor bejött egy válasz is,és olvasa a már feltett kérdéseket,megtaláltam a bennem is felmerülőket!Így kérdés nélkül várom az írásaidat és a benne lévő feleleteidet.

Zsuzsanna mondta:

Kedves Balázs!
Azt hiszem, ikerláng szerelem tört az életembe, váratlanul. Visz az energia, se éjjelem, se nappalom, azért minden rendben, a boldogságtól szárnyalok, de se étvágyam se kedvem bármi mást is csinálni. Mivel nem tudunk minden nap találkozni, 50 km, gyerekek és munka miatt. Hogyan lehet megőrizni ilyen állapotban a középpontomat? Mi ez az őrűlt vágy a másik iránt, amit ő is ugyanígy érez? Ráadásul jócskán 40 fölött (én) de kicsit ő is.És a lelki összhang , a melegség ha fogom a kezét, , ebbe most engedjem magam bele teljesen? Semmi középpont, csak ami jön éljem?

Nagy Ágnes mondta:

“Hány éves a pilóta.” ?
/A válasz , mindenre válasz lenne, – ha lenne-, vagy ha lenne kérdés …/

Szép napot !-)))

Csillu3 mondta:

Azt szeretném megkérdezni, hogy a devizahitelezéssel kapcsolatosan látható-e a jövőben valami tényleges igazságszolgáltatás, elszámoltatás, törvényi rendelkezés, a Bankintézetek felé Magyarországon, vagy az EU-ban, mert a jelenlegi törvények és intézkedések gyakorlatilag átverések és szerintem egy adós sem jár jól vele. Ha valakinek több a tartozása, mint amikor a hitelét felvette, azt nem lehet jogos elszámoltatásnak nevezni és ez a lényeg.

Szőcs Katalin mondta:

A férjem egyre megrokkanó ember(75 éves). Alig tud járni, több csigolyánál kopással. Egyre ingerültebb, azaz egyre agresszivebb.
Meddig terjed a megértésem, elfogadásom és hol kezdődik a szívem vágyának megteremtése egy békésebb életre.
Olykor napközben is folyamatosan elérem az öröm állapotát, de meditációimban mindig. Ezzel az áldással minden nap bearanyozom a lakást. Még mit tehetnék?

Szőcs Katalin mondta:

1945 december 30-án születtem. De szüleim január 2.-ára (1946) írtak be. ez jelent valamit?

R Ibolya mondta:

Kedves Balázs!

Hová megy a világ? Hová tartanak az emberi kapcsolatok? A magam kis életét szép és jó gondolatokkal, cselekedetekkel próbálom széppé tenni. Ez segített egész életemben, volt, hogy a “mocsár” fenekéről kellet felállnom. Megtettem, változtattam. Mégis mit látok! Sérült, szomorú emberekkel találkozom, anyagi és kapcsolati problémákkal. Magány, alkohol, gyilkosság, brutalitás és sorolhatnám. Én közben átölelem a fákat, segítek ( próbálok) és bizony sírok is. Ez gyengeség? Nem bírom az agressziót még csak látni sem, fáj, ha állatokat bántanak, szennyezik a tengert. Építem a lelkem széppel, szeretettel, de boldog otthonunkon kívül gyermekek éheznek. Az idős, bölcs emberek magányosan, elhagyatva élnek. Szeretném, ha mindenki észrevenné, mikor hol kell segíteni. Lesz ilyen, kedves Balázs? Köszönöm :-)

Jutihu mondta:

Kedves Balázs!
Egy “megcsalás ” utáni helyzetben , megbocsátás és önbizalom visszaépítése és a féltékenység feloldása hogyan lehetséges ? HOgyan lehet eljutni a mind egyek vagyunk és mindenkit szeretünk állapotba azok iránt, akinél ezt nehezen érezzük? Nem a páromra haragszom, hanem a “3.dikra”. Mélyről jöttek fel azok a sebek,amiket katalizált a helyzet, hálás vagyok, hogy látom, minek kell gyógyulnia, de akkor sem tudom szeretni azt a másikat. A párom engem választott, kellett a kitérő, hogy értékelje a kapcsolatunkat, megbocsátottam. de a “Másik” még zaklatja, ő meg elviseli. Ez nagyon zavar, hogy nem tiszteli a kapcsolatunkat. Nem tudok túllépni rajta, nem találom az egyensúlyt és a megértést ebben a helyzetben. A kapcsolatunk új alapokra helyezve, jobb, mint valaha, de én nem bírom magamban uralni a féltékenységet és nem akarom elrontani ezzel. Ebben kérném a segítséget. Köszönettel: Judit

Stier Mária! mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm a lehetőséget, és remélem egyszer válasz is érkezik.
Az életem egy szakaszát zárom most le, új életre készülők.
Egyenlőre nem tudom hogyan tovább? Minden lóg a levegőben!
Társ, munkahely, otthon? Keresem az utamat. Kérdésem hogy ebben az évben milyen lehetőseim lesznek, mire figyeljek?
Megtalálom az életem párját, a boldogságot, a szeretetet, a helyem amire már annyira vágyom?
Köszönöm!
Kellemes szép napot! Áldás

Gyorsi mondta:

Kedves Balázs:)

Nekem most minden nagyon jól alakul az életemben. Boldog és elégedett vagyok (család, munka, egèszsèg, párkapcsolat mind rendben:)…de van bennem egy nagyon mélyröl jövö fèlelem, hogy még nincs vége a megpróbáltatásaimnak ès ez a nyugis idöszak felkèszít vlmire…ami mèg elöttem áll…hogyan tudnám fenntartani ezt a boldog kiegyensúlyozott èletem? Köszönöm ha elgondolkozol ezen, hátha más is igy èrez, mint èn. Szèp napot:)

Annamäria mondta:

Szia Kuno,
akkor az en kerdesem: ahhoz, hogy a lethivatasomat (be)teljesitsem, fel kell-e adnom azt, hogy parkapcsolatban eljek.Jelenleg azt erzem, hogy a parkapcsolat elveszi az energiamat es eltavolit önmagamtol / a hivatasomtol.
Köszönöm Neked

Pető Katalin Erzsébet mondta:

Kedves Balázs!

Már annyi külső-belső változáson mentem át, szinte én már nem is én vagyok, de mégis persze, mert Én vagyok.
Azt a bizonyos “Vagyok, aki Vagyok”-ot mégsem élem eléggé, valami megtorpan bennem vele kapcsolatban. Több féle érzés-gondolat-tett élményem van már ebben az én-Én (is-is) együtt valamiben-ben, és szép is, jó is, de olyan sírhatnékos, megrendülős érzés, hogy az az én, aki voltam, akinek tudtam magam, az nincs is igazán. Ezért Ő, a Vagyok csak lassan tud kibontakozni, ami persze helyénvaló is lehet.
KI hát ez a “Vagyok, aki Vagyok”? Te, hogy tudod, hogy mondanád, hogy éled?

Köszönöm a lehetőséget, az eddigi írásaidat, könyveidet és a mostani lehetséges válaszodat.

Szeretetteljes üdvözlettel, Kata

Závodi Ilona mondta:

Balázs kedves, kérdezném belevágjak-e egy lakáscserébe. Tudom pór kérdés. A lelkem békéje múlik ezen.Maradnom kell, vagy nem? Miért nem tudok dönteni? Milyen kötelék fűz ide? El kell szakítanom?
Szeretettel,
Ilona

Nóra mondta:

Kedves Balázs!
Elég régen olvasom a cikkeidet,ez is hozzásegít önmagam jobb megismeréséhez.A kérdésem a következő: Többször fordult már elő életem során,hogy erőmön felül próbáltam segíteni egy másik embernek.Most ismét elkövettem ugyanezt a hibát,s így a saját életemet is ellehetetlenítettem anyagilag.Miért ismétlődnek ezek a helyzetek,s hogyan tudok belőle kijönni,megoldást találni? Köszönöm,ha válaszolsz

Kovács Nikolett mondta:

Kedves Kunó,
hosszú évek óta spirituális életet élek és a tudatosságra törekszem.Nehézséget okoz és gyakran lehangol, ha azt látom és érzem, hogy szűkebb-tágabb környezetem szinte alig változik, a régi megszokások szerint él és gondolkodik.Sokan mintha megkövesedtek volna. Sajnos még spirituális úton járó ismerősök is a régi bevett sémák szerint gondolkodnak és cselekszenek, előírások és rituálék szerint.(Vagy nem élik, amit prédikálnak…..)
Nagy ellentétet érzek ˝új és régi˝szemlélet között, s ha visszatekintek az életemre, sokszor olyan helyzetekbe kerültem, melyekben a ˝régi˝-nek kellett ütköznöm, akár egy faltörő kosnak.
Tudom, hogy csak önmagamat tudom megváltoztatni, de gyakran nehéz a nagyon eltérő világú emberekkel az együttélés.
Elfogadóbbnak és toleránsabbnak kellene lennem?
Köszönettel, szeretettel:
Nikoletta

Nagyné Olgi mondta:

Kedves Balázs!
Mit jelent az alázat? Meghajolni akkor is, ha az én normáim éppen ellentétesek, esetleg elmarasztalás nélkül tudomásul venni, anélkül, hogy azonosulnék valamivel/valakivel?
Hol a határ a tények objektív ismertetése és az ítélkezés között?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Köszönöm mindenkinek, aki írt! :)
Mindent elolvastam, köszönöm hogy megtiszteltetek a figyelmetekkel.

Egy hónap múlva újra nyitjuk ezt a fórumot.