Írások

Nincs szabad akaratod

2013. jan. 23

A mindennapi élet azért hordoz megfejthetetlen dolgokat, mert mindig azon túl keressük a válaszokat, az élet értelmét, a szellemi-lelki boldogságot. Mintha túl kéne jutni ezen az anyagi léten, és ez lenne itt a feladatunk. S ez pedig egy örök elterelésbe viszi az Embert, aki azért választotta a háromdimenziós létezést, hogy EZEN KERESZTÜL tapasztalja meg magát.

Azért vagy ITT és MOST, mert itt és most akarsz lenni. Azért TAPASZTALOD azt, amit MOST tapasztalsz, mert valójában EZ van benned, és ez vagy TE.

Tehát MAGA A LEGHÉTKÖZNAPIBB életed az, amiben ott rejlenek a válaszaid, az életed értelme, s hogy te milyen is vagy valójában. Nem kell a dolgokon TÚL keresned a választ, hanem az életed dolgai MÖGÖTT rejlik a megoldás.

A probléma legtöbbször az, hogy nem jól értelmezzük a minket körbevevő valóságot. Az illúzió nem azt jelenti, hogy nincs: hanem azt, hogy eltakarja előled a Valóságot. A maja fátyla eltakarja a dolgok eredeti jelentését. De ez nem vonja maga után, hogy az illúziót el kell pusztítani, hiszen az lehetetlen.

Érdemes megérteni az agyon túl, egy mélyebb szinten belül, hogy az éppen átélt életesemény mit hordoz számodra, és mit tanulsz meg magadból ez által! S mert legtöbben ELTASZÍTJUK magunktól a negatív tapasztalásokat, az illúzió világ negatív oldalát, ezért egy folyamatos küzdelem az élet, egy teljes szélmalomharc, ahol az illúzióval harcolsz.

Ha EZT megérted/megéled belül, akkor onnan egyenes út vezet a beteljesült életedhez.

16944_1A megoldás: ne taszítsd el magadtól a negatív tapasztalást, a negatív gondolatokat, hiszen minél jobban taszítasz valamit, annál jobban fogod azt vonzani ? ez kivételesen tényleg egy univerzális törvény. Figyelj, ez nem azt jelenti, hogy KERESD a negatívat ? ne légy végletes. Hanem ENGEDD MEG, hogy megtörténjen veled az, amit eddig taszítottál. Engedd meg, hogy ÁTÉLD azt, amit semmi szín alatt nem akarsz átélni!

S ezzel a mágikus mozzanattal fogod feloldani, hiszen a MEGENGEDÉS által eljutsz a KIEGYENLÍTETT állapotba, ahol a negatívat már nem taszítod ? és ezért nem is vonzod azt!!!
S ha folyamatosan szeretnéd magadhoz vonzani a csak pozitív dolgokat, akkor azzal megjelenik ennek ellentéte. Újabb szenvedést fogsz megélni, hiszen vonzani AKAROD a pozitívot, majd amikor nem sikerül, akkor csalódsz magadban, kiábrándulsz az életedből, és bünteted magad.

broken chain

Mi lenne, ha egyszerűen elengednéd ezt az egészet? Mi lenne, ha engednéd, hogy a dolgok megtörténjenek úgy, ahogy vannak? Attól félsz gondolom, hogy akkor elveszíted a kontrollt, az irányítást, hiszen neked tenned kell a dolgokért, hogy működjenek?

De mi lenne, ha azt mondanám, hogy Neked, annak aki most ezt olvasod, hogy nem kell semmit sem tenned egész életedben a dolgokért, hanem pusztán ENGEDNI, hogy a dolgok megtörténjenek? Figyelj, mielőtt újból elővennéd a fejedben most megszólaló butaságokat, nem azt mondom, hogy fizikai szinten ne mozogj, ne gondolkodj, ne hívj fel valakit, ne menj be dolgozni. Ok? Ezt kérlek, tisztázzuk.

Arról van szó, hogy nem kell akarnod a dolgokat, nem kell elvárnod, hogy JÓ történjen veled az életben, és nem kell vigyáznod arra, hogy megtörténjen a rossz.

Durva, ugye? Ez felrúg mindent. De, ha belegondolsz, úgy igazán, belül a szíveddel, érezni fogod, amire szükséged van. Figyelj, kérlek, továbbra is, haladjunk együtt.

Hiszen mondtam, hogy az ÉLET valójában AZ, ami Te magad vagy. A leghétköznapibb életed hordozza egy módon önmagadat, a saját lényedet, amit szeretnél megtapasztalni. Ki teremti ezt? Ha a harmadik dimenzióban élsz, természetesen azt mondod, hogy a bolygón élő emberek munkájukkal, cselekedeteikkel hatnak rád. De ha ez így van, akkor tulajdonképpen egyáltalán nincs is szabad akaratod, akkor Te csak egy, a környezetre reagáló gép vagy, beépített programmal.
Szerintem látjuk, hogy 1: vagy nincs szabad akarata az embernek; 2: vagy nem jól nézed ezt a szabad akarat dolgot.Vagy azt gondoltad, hogy bizonyos dolgokban van szabad akaratod, de van egy csomó véletlen, meg a többi ember, meg civilizáció, amiben mindenki azt csinál amit akar, te pedig próbálod kivédeni ezeket a dolgokat? De akkor neked meg kell küzdeni a szabad akaratodért, nem? Akkor hogy lennél már szabad?

decision

Ha belegondolsz ezekbe, úgy igazán, akkor rá fogsz jönni, hogy látszólag Neked, aki e sorokat olvasod, egyáltalán nincs szabad akaratod. Sorry. Nincs. Hiszen, biztos vagyok benne, az elmúlt 1-2 nap vagy héten történt veled olyan, amit inkább kihagytál volna, és a nélkül élnél. Akkor miért tapasztaltad meg mégis? Akkor most van szabad akaratod? Hol volt?

És előveszed ekkor a mindenre tökéletesen semmitmondó választ: hát a felsőbb akarat akarta ezt. De akkor Neked tényleg nem volt szabad akaratod, ugye? A felsőbb énednek, neki volt, de neked nem. Akkor te meg minek lennél?

Ha idáig együtt eljutottunk, akkor innen már a válasz egyértelmű, és lassan kibontakozik számunkra: lehet, hogy amit Te gondolsz, hogy jó neked, illetve nem jó neked, az valójában totálisan nem is úgy van? S leéled az életed úgy, hogy ?ááá, igen, ezt biztosan meg kellett tapasztalnom, Isten vagy valami felsőbb hatalom akarta, elviselem, rossz volt, de nem baj, benyelem?.

Ezzel valójában egy tudatlan géppé, programmá alacsonyítod magad, aki tudatlanul szenved az élet labirintusában és várja azt, amit a gép dob neki, és ebből próbálja kihozni a maximumot. Ennek így nem sok értelme van, legalább is biztos van, aki megelégszik ennyivel. De Te ezt elfogadod magadra vonatkozóan?

* * *

voks_image_tunet_egyuttes

Vagy elfogadod végre, hogy PONTOSAN azt éled, ami vagy, és ezt tényleg a MAGADÉNAK ÉRZED, és rájössz arra, hogy minden Te magad vagy, ami körbevesz? És nincsen jó vagy rossz dolog az életben, hanem minden pusztán csak VAN? Azaz, amit dob neked az élet ? látszólag ? azt megéled, hogy ez valójában egy ajándék önmagad számára? Ez vagy Te? Lehet, hogy nem tetszik ? de azt csak a benned lévő kondíció mondja, ami mondjuk, nem szereti a negatívat.

Történik veled egy negatív esemény, ami szenvedést hoz, és nem érted hogy miért. Jelenleg most az emberek legnagyobb része valakit hibáztat, hogy ez-az megtörtént vele. Vagy magát bünteti, vagy a másikat okolja az őt ért negatívumért. Vagy berakja ?ez van? dobozba.

Mi lenne, ha megértenéd, hogy ez vagy te? Bizony, Te ilyen IS vagy valójában? Ha mondjuk bánt valaki: akkor megérted, hogy bizony ez a bántás – vagy hogy bántsanak – , ez benned van! Igen, Benned. Hiába küzdesz ellene, akkor is benned van, hiszen TAPASZTALOD!

S szabad akaratod van: a legcsodálatosabb szabad akaratod van az univerzumban, ami azt mondja, hogy látod, még ezt a sok szart is meg tudom tapasztalni!

DE HA AZT HISZED, hogy ezt más adja neked, és eltaszítod magadtól, akkor mit mondasz ezzel? ?Hmm, szabad akaratomból meg akarom ezt tapasztalni? ? de aztán mégsem tapasztalod meg, mert nem akarod megélni. Elnyomod. Elutasítod. Elhárítod. Nem engeded meg. Nem engeded be.

S mondod tovább: ?Na jó, ha most nem sikerült ezt igazán TELJESEN megtapasztalni, akkor talán most sikerülni fog?. És bamm, leég a házad. Te tovább szenvedsz, átkozod a sorsot, a biztosítót, a hibás vezetékgyártót, csak magadat nem. S mondod tovább: ?Na, még mindig nem tudtam ezt igazán megtapasztalni, még mindig hárítom ezt, akkor most rákapcsolok?? és így tovább, a végtelenségig.

És szenvedés, örök szenvedés, örök menekülés a jutalmad, önmagad elől.

Gondolom, abba akarod hagyni. Én biztosan ezt tenném a helyedben, vagyis én ezt tettem, amikor erre rájöttem. Tökéletesen egyszerű:

Engedni kell a dolgokat megtörténni. Elfogadni, hogy a sok szar benned van. Bizony. Nem a titkos hatalmakban, nem a kormányban, a szomszédban, a köcsögökben, a buta emberekben, hanem benned. Az a sok trutyi, ott benned. Fáj? Hadd fájjon! Ezen át kell menni, ha szabad akarsz lenni!!!

Engedd meg a dolgokat ? és nem lesz benned eltaszítás, VÉGRE MEGÉLED magad, és végre megélheted azt a sok trutyit, nem kell tovább cipelned, végre lerakhatod! Na, és végre jöhet az, ami TE vagy. Jöhet a teljes Tudatosságod, a tisztánlátásod:

Mert mindenben látni fogod önmagadat. Mindenben. És minden rólad fog szólni, ahogyan a Tudatod tapasztalja magát. És ez csodálatos öröm.

És nincs benne se rossz, se jó. Csak van. És amire úgy vágytál, a belső békére, meg nyugalomra, az ott lesz. Vagyis, bocsánat, már most is ott van!!!

Csak nem engeded, hogy megéld, mert még mindig taszítod a negatívat, semmilyen szinten nem vagy szabad.

S végre megélheted a Teljes Szabad Akaratodat, mert tudod, hogy mindent te hozol létre önmagad számára. És ekkor már dönthetsz szabadon ? nem csak egy programkód szerint, nem reakcióként az életre. Hanem lesz választásod, mert ISMERED MAGAD!

Szabadítsd fel saját lényedet, senki sem tudja helyetted megtenni: hiszen Minden Benned Van.

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről:

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*