Írások

Nyári Napforduló I. rész – avagy az ócska talicska

2012. jún. 18

Június 21-re virradó éjjelen éri el a Nap, a Fény a legmagasabb pontját itt a Földön: azaz a nyári Napforduló ideje érkezik el. Mondhatni, egy új időszámítás érkezik el a Földre, amelynek csúcsát éljük most. Azért merem használni ezt a kissé túlzónak hangzó ?új időszámítás? kifejezést, mert teljes mértékű megújulásra van lehetősége mindenkinek, aki ezt választja. (részletek itt)

Ez a Harmónia, az Akarat és a Jelenlét egy új energiája, ami teljesen túlmutat mindazon, amilyen az életed idáig volt. Elhiszed? El mered hinni?

Az írás első részében általánosan megnézzük milyen energiába is lépünk be, majd az írás második részében a csillagos ég üzeneteit bontjuk ki.

A Jelen, Jelenlét energiájának megtapasztalása túl van azon, amit az elme elképzelni tud. S ha te az elmével azonosítod magad, akkor ez az előbbi mondat úgy hangzik, hogy ?amit te magad el tudsz képzelni?. Mert az elme egy eszköz, olyan mint a talicska. Jól alkalmazható bizonyos dolgok bizonyos távolságra való eljuttatásához. De ha (és ugorjunk egy nagyot) Te az egyik földrészről a másikra akarsz dolgokat szállítani, akkor az eszközöd, a talicska egy nem túl hatékony eszközzé válik, és el kell rugaszkodnod a földtől, repülőre kell ülnöd, hogy hatékony legyél.

Ugyanez történik most Veled is. Van egy talicskád, az elme ? ami nem Te vagy. Tehát van egy talicskád, amivel eddig a gondolataidat szállítottad, és a megoldásokat kutattad, de képzeld el, hogy felfedeztél magadban egy még jobb dolgot, amelynek talán még neve sincs. Hívhatjuk kvantum-tudatosságnak, hívhatjuk isteni-énnek, felsőbb énnek, 12 DNS rétegnek, mind ugyanarról beszélnénk. Itt van Benned tehát ez az új eszköz, és arra vár, hogy használatba vedd!

S nézd meg magad: mennyire félsz megragadni egy új eszközt, és magad kipróbálni? Félsz talán attól, hogy megint rátolod egy másik ember lábára, és ezért ezt az új eszközt messzire fogod elkerülni, mert eddig azt tapasztaltad a talicskával, hogy nagyon veszélyes tud lenni, ha gyorsan mész vele.

Igen ám, de itt jön a turpisság, hogy ez nem talicska! Tehát, és most kérlek figyelj nagyon jól, mert kulcsmondat hangzik el ? s ha te a MEGSZOKOTT módon keresed az életed megoldásait az ÚJ eszközökkel, akkor hamis tapasztalatokhoz fogsz jutni, hiszen te egy RÉGI mintát alkalmazol egy ÚJ dologban!

Rá fogod tolni a kvantum-tudatosságodat mások lábára ugyanúgy, mint a talicskával csináltad. :) Vagy legalább is ezt fogod hinni, és ezáltal tapasztalni.

Tehát a képlet egyszerű, és mindez gyönyörűen mintázva látható a csillagos égen is: légy teljesen nyitott arra, hogy elhagyd a talicska-tapasztalásokat, és teljesen kilépj a talicska létből, hiszen Neked már ennél sokkal de sokkal ?profibb? eszközeid vannak ? még nagyobb kihívásokra!

S ha az életedben még ez után is bármi probléma adódik, akkor tényleg de tényleg azért látod annak, mert a talicskáddal akarod a kvantumokat elhordani! :) S az nem arra való. Tehát, ha ?baj? van életedben, akkor azért van, mert régi módon, megszokott, berögzült módon fogsz hozzá.

S mi a teendő?

A válasz: Semmi! :)

Pont ez a titka! Az elme eddig azt tanította neked, hogy mindig tenni kell valamit, mindig megoldásokat kell találnod, módokat kiötlened, hogy eljuss A-ból B-be. S tudod mi a dolgod? Talán ez a legnehezebb? hogy elhagyd ezt, hogy neked nem kell semmit sem tenned, nem kell akarnod, kutatnod a megoldást. Azért, mert az már OTT VAN ELŐTTED, sőt OTT VAN BENNED. Tehát, észre kell ?csak? venni, meg kell élni, meg kell valósítani.

Hogyan néz ki mindez a gyakorlatban? Hát sehogy. Csináld, és kész. Egyszerűen ne agyalj rajta, ne keresd a megoldásokat, hagyd el a ?talicskádat?.

Mert ha egy állapot elérését kutatod, akkor az elméd, a gondolkodásod, a mintáid, a technikáid rengeteg módon próbálnak téged eljuttatni abba az állapotba. Az ember szeretne ilyen vagy amolyan lenni, szeretné, hogy ez vagy az ne legyen az életedben ? s erre vannak megoldási mintáid.

Miért ne lehetne bármit sokkal, de sokkal ?hatékonyabb?, szeretetteljesebb, probléma- és küszködés-mentesebb módon elérni? Ki mondja meg, hogy mit hogyan lehet megoldani? Ahogy a maja naptárban előre látható volt, egy világ vége jön el valóban 2012-ben, hiszen a maják a tér-idő olyan rendszerében éltek, amely sokkal jobban összhangban van a Világgal. S eljött a talicskaváltás ideje. :)

Tehát létezik sokkal hatékonyabb eszköz, létezik sokkal izgalmasabb és több csodát magában rejtő eszköz, mint ahogyan eddig az életedet élted! Létezik, működik, és tényleg nincs más dolgod, mint belélegezni, beleugrani, befogadni, mert itt van körülötted, Benned! S neked nem kell csinálnod, csak kilépni az aggódásból, a problémákból, és kezdj el szabad élni. S bármilyen reakció beugrik neked erre, amivel úgymond belekötnél, hogy ?ezért meg azért nem lehet, mert nekem ilyen és olyan komoly problémáim vannak?, akkor azt mondom, hogy ez a talicskád.

Ez a Te talicskád, ami annyira szépen feldíszített, szeretgetett, ütött-kopott talicska, hogy már nagyon megszoktad, mert nagyon sokáig szolgált téged. De eljött az idő az elengedésre. S milyen szentségtörés, hogy te ki mered dobni azt a talicskát, ami kvázi születésed óta (vagy még régebben) veled van? Sőt, ez a talicska segített át a nehézségeken? s most kidobni? Micsoda szentségtörő gondolat ez.

Nos, semmi sem választ el téged a beteljesült élettől, amikor az lehetsz, ami vagy. Amikor nem kell semmivé sem lenned. Nem kell semmit sem megmutatnod. Semmi nem áll te és önmagad között :) Egyedül Te. :)

Válts? Nagyon egyszerű az egész, csak lélegezned kell tulajdonképpen, és azt csinálni, ami vagy. Kezdd el ezt megtapasztalni ? nyilván az ujjaid még a talicskád megszokott fogását keresik, ezért egyszer-kétszer ki fog csúszni a kezedből a dolog, de ha nem kezded el, akkor sosem fogod megtapasztalni.

Tényleg nincs semmi sem, amit tenned kéne ? ezt a legnehezebb elhinni a talicskával! :) S ? még egyszer mondom ? ha te az előbbi mondatra bármit elkezdtél agyalni, akkor azok a talicskád szavai voltak, nem Te vagy. Ez gyönyörűen megmutatja, hogy Te hol tartasz a talicskád elhagyásában?

Kezdd el tehát felfedezni bátran Önmagad teljességét!

 * * *

a folytatás itt található:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/nyari-napfordulo-ii-resz-talalkozas

25 hozzászólás

Egry Adél mondta:

Óriási vagy Balázs ez nagyon tetszett és nagyon tanulságos
KÖSZI

Horváth Gyöngyi mondta:

Balázs, mennyire IGAZ! És olyan EGYSZERŰ :-)
Köszönet érte, (ahogyan rámutatsz, ahogy kifejted és megosztod velünk) ÖRÖM olvasni, hallgatni :-)))))))

Kitti mondta:

Hm…ha az olvasás közben nem kezdtem el agyalni, csak az ugrott be “hm..mostanában nem is agyaltam semmin, pedig “bajom” lenne 1000″, akkor az jót jelent, gondolom :)

fizsofi mondta:

Koszonom! Nagyon szuper, egyszeru es az a legjobb, hogy nem is kell rajta gondolkozni.

Zituss mondta:

No comment :)) Koszonom Szeretlek ?

rita renata b. mondta:

hát kedves Shaam An, köszi. ez olyan mintha vizböl atvaltoznank gözze, es a fedöt neha eröltetve a fazekra akarjuk szoritani, hogy a viz mindenkeppen a fazekban maradjon, pedig a gözze valt viznek az a dolga hogy elszaljon.
kivanok neked stimmelös nyarfordulot. es azutan még stimmelösebb korszakot.

rita

Godo Ernöné mondta:

Nem tudom ma mi van velem,de reggel óta csak sirhatnékom van.
Csak nézek a nagy semmibe,és üres vagyok.
Ez mit akar?

Valkovszki Éva mondta:

Köszönöm Balázs!
Tegnap este, amikor először olvastam ezt az írásodat, csak “néztem ki a fejemből”, üresen…és próbáltam elengedni a talicska foggantyúját, aminél fogva tolom…csak vártam, vártam, nem is tudom, mire… Talán, hogy írjon már valaki valamit a maga gondolataiból, ami az írásod kapcsán feljön benne…majd mentem aludni.
…és ma reggel csodás érzésekkel ébredtem – mintha “megÉRTettem” volna az üzenetet (elkezdtem sejteni), mintha az éjjel történt volna valami – nem is éjjel, inkább hajnalban -, ami során megÉRTem írásod fogadására. Hálás szívvel köszönöm!
Szeretettel kívánok neked és mindenkinek további csodákat! Éva :)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Ez az írásod is igazi ÚTMUTATÓ, amely most szintén ihletett egy pár versszakot:

Válts!

Tolod a talicskát,
az elméd szekerét,
csak topogsz egy helyben,
értelem szerte-szét.

Talicska egyszerű,
anyaga anyagi,
már régi keletű,
mondhatjuk, maradi.

A “régi talicskát”
dobd el jó messzire,
hagyd el a kalitkát,
ne gondolj semmire!

Éljed az életed,
nyisd ki a szárnyaid,
hagyd aggódó léted,
éljed az álmaid!

Köszönet az írásodért, jó egészséget, örömteli napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Jutka mondta:

kEDVES BALÁZS, KUNO SHAAM AN,

MINDEGY HOGY AZ EMBERNEK MI A NEVE, HA JÓL ÉRZI MAGÁT ÚGY AHOGY VAN, NEKED EBBEN TELJESEN IGAZAD VAN.
AZ A LEGFONTOSABB, HOGY MEGTALÁLJUK AZT AZ ÖNMAGUNKAT, AKI MI MAGUNK VAGYUNK, AZT AZ EMBER ÉRZI. AZT IS, AMIKOR VALAMI, VAGY VALAMI MIATT NEM AZON AZ ÚTON JÁR, AHOL NEM ÖNMAGA.
EZT ÉN MEGTAPASZTALTAM, MIND A KETTŐT. SAJNOS AMIKOR NEM ÖNMAGAM VOLTAM, AZ NAGYON HOSSZÚ IDEIG TARTOTT.
OLYAN VOLT, MINT HA EGY BÖRTÖNBŐL SZABADULTAM VOLNA, AMIKOR ELHAGYTAM EZT AZ ÉLETET, ÉS MERTEM ÚJRA ÖNMAGAM LENNI.
MINDEN SOKKAL NEHEZEBB LETT ÍGY, DE SZABADABB.
KÉRDEZIK, HOGY NEM BÁNTAM MEG, ÉS HOGY BIZTOSAN VOLT ABBAN IS SZÉP.
BIZONY MINDIG AZ JUT AZ ESZEMBE, HOGY EGY EMBER AMIKOR A “BÖRTÖNBŐL” SZABADUL, NEM SZOKOTT A SMASSZERRE JÓ SZIVVEL EMLÉKEZNI. SEM SZÉP EMLÉKEI NINCSENEK. OLYAN MINT EGY ROSSZ ÁLOM, AMIN AZ EMBER TÚL VAN.

gaby mondta:

Smidt karoly zsenialis a versed!!!

Sára mondta:

Kedves Balázs! Először is köszönöm az írásaidat, nagyon várom mindig az újabbakat.
A névvel kapcsolatosan úgy hirtelen beugrott, ahogy olvastam az “új” nevedet, amit aláírtál: Shaam An = saman = sámán. Ez ugye nem véletlen? Minden esetre érdekes.

Sára mondta:

Nem tudom, más hogy van vele, én ma reggel óta úgy érzem, mintha “nem férnék a bőrömbe”. Nem tudom, mi ez az érzés, olyan tehetetlennek érzem magam, annyira tennék, csinálnék valamit, de nem tudom, hogy mit. Mintha ki akarnék szabadulni magamból. Más is érez hasonlókat?

mondta:

Kedves Balázs!
Épp ma reggel gondoltam, hogy de jó lenne megint elmenni egy előadásodra, hogy az az energia most milyen jót tenne nekem.
erre itt ez a cikk, köszönöm!
Már egy ideje úgy töltődöm, hogy a metróra, villamosra szállva azt mondom: legyetek olyan boldogok, mint amilyen boldogságot a legmerészebb álmaitokban sem tudtatok elképzelni! És a csodák villódzását érzem magamban, mert tudom, nincs határ.
A szenvedést azzal teremtjük, hogy rágondolunk a szenvedés lehetőségére.
Fókuszálástól függ a dolog.
És,… persze, bátorság, ami nagyon kell mindenhez, de elég csak fókuszálni a dologra, mindjárt megkapjuk. Az úszás is pont ilyen: el kell rugaszkodni. És az már tökjó, ha siklasz, s bár azt hitted elsüllyedsz, valami mégis fenntart:)))
Köszönöm, és nagyon jó tudni, hogy nem vagyok/unk egyedül.

Szeretettel: Mó

Schmidt Károly mondta:

Kedves gaby!
Köszönöm az elismerést, amely valójában Shaam An-t illeti, én csupán tömörítettem a mondanivalót.
Minden jót, boldogítót kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Emese mondta:

Kedves Shaam An!

A legbelső neved láttad meg. Ez az aranykorabeli neved.
Légy ezerszer áldva lélektestvér:

Wuanc egy öreg Földi láng-őr

Ibolya mondta:

Igen. Mint mindig, most is arra ad választ, ami kérdés felvetődött bennem a napokban. Ez nagyon jó. De az elengedés nem egyszerű. Hosszú évek tapasztalata alapján fogalmaztam meg ezt én is, persze másképp, de nehéz megtalálni a talicska nyele helyett az új eszköz fogódzóit. Üdv, Ibolya

Lenthár Márta mondta:

Akiknek jók a megérzéseik, azok már 2-3 éve tapasztalják, hogy olyan helyzetekbe kerülnek, amelyekből csak úgy tudnak igazán kijönni, ha azt nem a megszokott módon teszik. Ez így lesz még 11 évig, tehát lesz rá idő bőven, hogy mindenki megtanuljon más módon gondolkozni, cselekedni, mint eddig, s a végeredmény: harmonikusabb élet. Tehát: soha nem a tömeg után menni, a trendit követni, hanem tudatosan önmagunkat megélni. A környezet véleményét meg lehet hallgatni (mert az lesz a szokatlan viselkedés miatt), de ahogy Shakespeare mondja : “A világon a legnagyobb őrültség sokat adni mások véleményére.” Remarque azonnal hozzátenné: “Légy hű önmagadhoz!”

Kissné Somogyi Krisztina mondta:

S.Károlynak:Lényegre törően pont ugyanazt mondod csodálatos versedben!Lenyügöző mindkettőtök Írása

Ili óvó mondta:

Hát engem úgy nem érdekelnek a befizetetlen csekkjeim…hogy magam sem értem!-ez az első reakcióm…?

Sára mondta:

Én tegnap az egész oldal elolvasása után egy hirtelen ötlettől vezérelve kivettem 4 nap szabit, elvonultam a vidéki házunkba teljesen egyedül. Nem mentem be a boltba, arra gondoltam, kipróbálom, milyen azt enni, amit a Föld Anya ad. Persze ültetgettem dolgokat, van már 10 cm-es paprikám, zöldborsó, sárgarépa, zöldség, hagyma, karalábé, virágzik az uborka, virágok, hangos madárcsicsergés, van kút, gyógynövények. Szóval fantasztakus. Itt érzem a Létezést. Itt ha felnézek az égre olyan, mintha csak ki kellene nyújtanom a karomat és elérem. Teljesen szabadnak érzem magam. Mindenkinek ilyet kívánok!

Fábián Miklósné mondta:

Csak egyet tudok érteni az elöttem irókkal.Nem könnyü csak lenni, s várni a talicskát felváltót.Köszönöm a versirónak,mindig megtalálja mondanivalód lényegét rimekbe szedve.Nagyon jó olvasni bennetek, s bizni, nekem sikerül.

sacka mondta:

De jó, bogy többen vagyunk:-))))))))
Kedves Mó!
Amikor a töltődésedről olvastam, nagyon jelezte a bizsergés, hogy együttrezgünk…

Trézsi Erzsébet mondta:

Köszönöm Schmidt Károly: Válts! c. versét,
melyben tömören van: a múlt, a jelen, a jövő.
Útmutatóul, megosztottam lányommal
és mindenkivel.

Schmidt Károly mondta:

Kedves MINDENKI!
MINDENKI, aki a Válts! c. versemmel kapcsolatban megtette észrevételét, s azok is, akik olvasták ugyan, de írásban nem reagáltak rá. Ez utóbbi egyáltalán nem kritika!!! Én úgy vagyok ezzel, hogyha adhatok, s ha mondjuk ebben a versben benne van – márpedig szándékom, hogy benne legyen – az “ADÁS”, akkor ADOK.
Természetesen nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy az ALAP Shaam An-tól eredeztethető, Ő ebben a MÚZSA, tehát a dicséreteket én most továbbítom felé. Nagy örömömre szolgál, hogy adhatok, s a legszebb az benne, hogy VAN KINEK ADNI!! KÖSZÖNÖM!! HÁLA, HÁLA HÁLA!!
Mindenkinek mielőbbi POZITÍV VÁLTÁST kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.