Írások

Oldódási állapot

2013. Már. 15
ADJ IDŐT MAGADNAK, hogy felzárkózz az új energiához. A körülötted lévő energia megváltozott. Akárcsak a testednek, a tudatodnak is időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja a megváltozott környezetet.

Még mindig azzal kell foglalkoznunk, hogy mi történt 2012.12.21 után, hiszen hiába járunk benne a 2013 esztendőben, a változásokat még mindig nem tudtuk utolérni. Képzeld el, hogy hosszú-hosszú ideig ültél fagyos vízben. Utána hiába mész át az éltető forró fürdőbe, meglepően sokáig tart mire a tested megszokja a hőmérsékletváltozást, mire úgy igazán felmelegszel.

Több mint húszezer évig éltél fagyos vízben ? tavaly december végén átültünk a forró fürdőbe: ne gondold azt, hogy pikk-pakk megszokod a változást.

jegkocka_sxcADJ IDŐT MAGADNAK, hogy felzárkózz az új energiához. A körülötted lévő energia megváltozott, mint az iménti példa során a fürdő hőfoka. S a fagyos víz után a forrót is jegesnek érezzük, pedig már beindult a felmelegedés. Csak adj időt magadnak.

Éppen ezért, az év első hónapjai, még bőven a március is erről szól: felzárkózásról, türelemről.

Akárcsak a testednek, a tudatodnak is időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja a megváltozott környezetet. Az energia, ami körbevesz gyökeresen más, nem hiába hívjuk ÚJ-nak. Sokszor nem fog működni az, amit megszoktál. Lehet,hogy a régi gyógyító módszereid, technikáid nem fogják hozni a megszokott eredményeket. Légy türelmes, nem veled van a baj.

Légy rugalmas, fedezd fel, hogy mindent lehet másképpen is csinálni. Lehet, hogy egy meditáció, egy jógaóra vagy egy léböjt teljesen mást fog adni, és nem fogod azt érezni amit megszoktál. De a hétköznapi dolgaid, örömforrásaid sem fogják hozni az elvártakat.

melting_ice_cubesLégy elfogadó magaddal szemben is! Azaz ne hibáztasd magad azért, mert mostanában furcsaságokon mész keresztül. Ne hibáztasd magad azért, mert csak pihenni szeretnél, és semmi energiát nem érzel semmihez. Sokadszorra írom, de fontos: légy türelmes magaddal szemben ? csakúgy mint embertársaiddal. Ügyelj arra, hogy mindenki egy nehéz, felengedési állapoton megy keresztül, ezért könnyebben jöhetsz ingerült állapotba, vagy úgy érzed, hogy semmi sem motivál. Ez utóbbi miatt ne aggódj, ha azt tapasztalod magadon, hogy nincs semmi, ami megmozgasson, mert csak ülnél egész nap és pihennél.

S csináld azt, mintha egy fagyban töltött nap után a forró kádban tennél: csak pihenj, lazíts, és engedd el magad minél jobban. Engedd szétfolyni a tested, akárcsak a tudatodat. Mint ahogyan a fagyott részek felmelegednek, oldódnak, beindul a mozgás, nő a rezgés: ez egy szétfolyáshoz hasonló állapot, akárcsak amikor a jég felolvad.

* * *

ParázsA tavaszi Napéjegyenlőségig biztosan kitart ez az állapot, de meg merem kockáztatni, hogy az év első felében egy szinten folyamatosan jelen lesz ez a furcsa időszak. Akár egész évben is. Mert minden az energiáról szól most. Elképesztő ingadozásokat tapasztalhatsz: az energia végletessége van jelen. Egyszer nagyon fent, és tele vagy pozitív dolgokkal, egyszer pedig a teljes mélységeket élheted meg. Végleteket.

De ez pont azért történik, hogy a végletek feloldódhassanak! Hogy ne kelljen az egyiket VAGY a másikat választanod, hogy ne legyél poláris. Egyszerűen csak éld meg mindazt, amit hoz az élet!

S a végletek szépen lassan be fognak olvadni egymásba.

Ez egy új tapasztalás: senki nem élte még át! Tehát nincsenek róla könyvek, amit el tudnál olvasni, hogy mi is történik ilyenkor, és pontosan mit is kéne csinálnod. Hanem egyetlen egy dolgot tehetsz, megkeresed a belső stabil központodat, a belső Vagyok-Aki-Vagyok állapotodat. Esetleg keress egy olyan létezőt, aki ezt meg tudja élni, és a társaságában Te is könnyebben megtalálod önmagad belsejét. Minden arra tanít, hogy ide betalálj, ebbe a pontba, ahol a végletek egymásba olvadnak.

* * *

A régi energia csapkod, haláltusáját éli. A jég féltve próbálja megőrizni formáját, és ellenáll: de nem tud nem megváltozni, bárhogyan is próbálja. A jégkockák, az elkülönült vízcseppek most egymásba folynak, csatlakoznak. Az az energia, ami a jeget fenntartja, az elkülönültséget élteti, még létezik, de olyan, mintha forró fürdőbe dobtuk volna: nem sokára fel fog olvadni.

Képzelj el egy nagyon önző embert, tele félelemmel, egy szkafanderbe bújva éli a világtól elkülönült életét. Azt hiszi, hogy ez a szkafander megvédi őt mindentől. S ahhoz, hogy ezt fenntartsa, mindig energiát kellett elvonnia a környezetétől: kiválasztani az oxigént, a tápanyagokat, hogy a belső szkafander-világa életben maradjon. Mert ez az ember azt gondolta, hogy a világ az szörnyű, pusztító, és csak úgy lehet létezni, ha ezt szkafandert magára ölti.

S most ez a szkafanderes ember azt látja, hogy megjelentek körülötte a szabadon mászkáló és lélegző emberek – ezzel mutatva, hogy a szkafander valójában teljesen felesleges. Ám ha azt hiszi ez az ember, hogy az ÉLETE FÜGG A SZKAFANDERTŐL, akkor semmilyen körülmény ellenére sem fogja levenni. S elfogy az oxigén, elfogy a tápanyag, amik bejutnak, mert minden megváltozott maga körül.

S akkor jön a haláltusa. S ha ez a szkafanderes ember nagyon önző volt, nagyon sok a gonoszság és a hatalomvágy a szívében, akkor haláltusájában mindent megpróbál még utoljára elpusztítani. Ez hangos. Ezt közvetíti a média. Ezt fogod látni idén, ahogy ez a hangosan haldokló régi energia szépen lassan kimúlik. Csak ezzel lesz tele a levegő. Ám VALÓJÁBAN már nincs szükség szkafanderre. Már létezhetsz szabadon, védelem és félelem nélkül. :)

Te döntesz, hogy mikor veszed le a védelmedet jelentő szkafandert… Vagy hogy a haláltusáját vívódó régi energiára fókuszálsz, ami félelmet fog benned kelteni – vagy együttérzéssel elfordulsz, és megengeded, hogy minden azt tapasztalja az univerzumban, amit választ. Te mit választasz?

Jó tapasztalást! :)

Ne feledd: minden érted van!

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről:

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

28 hozzászólás

Anda ERIKA mondta:

Kedves Csillagmag !

Nagyon elgondolkodtató az írás . Nagyon sok dologba az ember magára ismer . Olvasom az írásokat és mindig találok benne olyat ami rám igaz .

lujzavera mondta:

sziasztok,

eleredtek a hálakönnyek, ahogy olvastam a cikket, köszönöm!

írja azt is, hogy “keress egy olyan létezőt, aki ezt meg tudja élni, és a társaságában Te is könnyebben megtalálod önmagad belsejét” – ez nagyon-nagyon igaz, szeretettel ajánlom a figyelmetekben a “létezőt”, akit “én” “találtam”.:)

Barna Margaret mondta:

Nekem is nagyon tetszik az irás, sok minden elgondolkodtat. De igazad van, türelmesen várni kell.

Tudat Kalibráció mondta:

az írás a tudati skálán 365-ön kalibrál, ez elég jó.

Szabó Sára mondta:

Hol a régi oldal? Hol vannak az írások? Hol a Hold “állása”? Mindig jó volt tudni hogyan áll

Tóth Patony mondta:

Hahó Sára, az írásokat a cikk címe fölött a kékkel írt “Írások” feliratra kattintva listázhatod, többire nem tudok választ, gondolom lesznek előbb utóbb…

Edina mondta:

Kedves Balázs,
Borzalmas időszakom van és nem értettem miért. :( Decemberben olyan jó volt! Ott is volt egy csomó katyvasz, de tudtam, értettem miért. Most meg… Remélem kitisztul, mert most nagyon rosszul érzem magam. Mindenesetre felcsillantottad a fényt az alagút végén.
Üdv.: Edina

Judit mondta:

Nem olyan régen olvasom az írásaidat, de egyre inkább magával ragadnak. Míg olvastam végig bólogattam: így van, pontosan így! Nagyon érzem ezeket az végleteket, és ha nem ugrálna körülettem két kicsi gyermek, akkor biztosan egy forró fürdőben ülnék becsukott szemmel és lazítanék, majd bebújva egy meleg takaróba olvasgatnék, vagy éppen festegetnék egy mandalát. Vagy éppen aludnék és aludnék… És mindemellett nagyon jó tudni azt, hogy mindez miért is van most így.

Erika mondta:

Kedves Balázs!
Az írásod éppen jókor érkezett. Az év eleji lelkesedésem után furcsállottam a jelenlegi állapotomat, így ez az írás sokat segített. Köszönöm!(Tetszik az új honlap!)

Anda ERIKA mondta:

Az igaz , hogy sok tapasztaláson mentem át az elmúlt évben és ebbe az évbe is . Tapasztaltam változásokat magamon – magam korul. Volt rosszkozértem stb. De ez mind azért van mert tisztulunk és engedjuk el negatívat és utánna jonnek a pozitív és jó dolgok. Szerintem december 21 . után fokozatosan jon az új világ .

zsoka mondta:

mindig olvasom írásaidat, de ezt most külön köszönöm szépen.megnyugtatott hogy (most) nem bennem van a hiba(legalább is ez nem). ugyan nagyon nehéz , de türelmes vagyok ,leszek és élem a MOST. MÉG EGYSZER KÖSZ

Éva mondta:

Nem tetszik ez a kék-fehér szín választás, hideg, kemény… Tudom, hogy beleragadtam ezzel a véleményemmel a polaritásba, a tetszik-nem tetszik érzésemmel, de türelmesen megvárom, amíg átállok az elfogadásra…vagy nem… :)

Márti mondta:

Köszönöm.Pontosan ezeket érzem,nem igazán értettem én sem,miért nem indulok már be, pedig ideje lenne.

Milla mondta:

Magamra ismertem, és megerősítettél benne hogy jó az irány, köszönöm!!!

led mondta:

Hihetetlen… érzem és kapom a változást két hónapja, ám valami beleragaszt a régibe… élnék az újban, de vissza-visszahúz valami ragacs, ami ráadásul külső körülményekből származik. Persze kiváltható, megváltható… ó, ezt nagyon szeretném…

Heni mondta:

Tökéletesen így VAN most. A belső középpont felé kell haladnunk minden pillanatban, hogy a tengelyt tartani tudjuk.

Zsuzsa: mondta:

a kigyó éve ezt hozza nekünk,még az átmenet mellé, folyamatos hullámvasút,de jövőre ténleg kisimul,ha kibirjuk addig

Szabó Béla mondta:

Köszönöm!

Valóban ezt a vívódást élem át.

Minden félelem, aggódás, rosszindulat, irigység és egyéb érzelmek amelyeknek maradt még bennem része, az mind visszaköszönt, visszaköszön. Össze kell szedni magam hogy ezeket a cikázó gondolatoktól ne ijedjek meg és főleg ne gondoljam azt, hogy ezt tényleg meg kell tennem. Talán ettől is vagyunk fáradtak, mert ezen dolgozunk belül, néha elég keményen. Megértsük, megéljük és feloldjuk magunkban. Ahogy írod és mások is írják, lelkiekben a végleteket lehet megélni néha a végletek végletét. Újra megélem azokat az állapotokat is amelyek 2000 után, a “felkészítő” energiával jöttek. Én akkor 2002-ben a pánikbetegség nevű orvosi diagnózissal sikerült életmódot váltanom, nehezen. Ez a tapasztalás most hasonló helyzetet mutat, vagyis azt, hogy ismét váltás van és az erre érzékenyek ezt nehezen élhetik meg.
Minden tudásra szükségünk van, használnunk kell, hogy helyén kezeljük életünk, lelkünk. Ez a tudás már megvan sokunknak akik évek óta készülünk erre, képezzük lelkünk ezotérikus olvasmányokkal. Használnunk kell, figyelni, megélni és kérni.
Megemlíteném a lélekpárok találkozását is. Ebben az időszakban nagy segítség lehet ő. Sokszor onnan ismerhető fel -ahogy mások is mondják- tükör ő aki folyton szembesít önmagunkkal. Reméljünk és Bízzunk türelemmel!

Lemayar mondta:

Köszönöm Balázs!
Ez mos is nagyon jókor jött! Nem értettem magamat, és segítettél abban, hogy megtudjam mit miért, és miért épp így érzek! Újra és újra olvaslak hálával, köszönettel… <3

Éva mondta:

Köszönöm a megnyugtató segítséget, hogy nem velem van baj, hanem sokkal általánosabb a tünet. Több hozzászólásban olvasom azt, amit én is megélek. Fáradtság, tehetetlenség érzés, nagyon lent-nagyon fent levés, belső remegés, boldog-boldogtalanság érzés nagyon rövid időn belül váltakozik, minden ok nélkül. Eufória, olyankor a szívem alig fér a mellkasomba, mintha szerelmes lennék, szeretném átölelni a világot, és ehhez hasonló dolgok. A remegés /10-15 perc/ a legfélelmetesebb, ilyenkor az ima segít leginkább. Örülök, hogy tudom, ez az átalakulás része és minden napomat a lehető legjobban kell megélnem. Kívánok mindnyájunknak bölcsességgel megélt emelkedést és egyre több fényt.

Erika mondta:

Elolvasva a hozzászólásokat, nyugalmat ugyanakkor a 0 pont állapotát éreztem. Sokan vagyunk ugyanolyan érzésekkel “küzdünk”, ha még marad erő megyünk lassan, nagyon lassan az utunkon. Várjuk, hogy valami történjék és Kedves Balázs Te csak azt mondod szelid nyugalommal: lélegezz :)Köszönöm a “mindenkinek” szóló irásaidat. A fáradság, a nem tudom mit csináljak, a csak vagyok állapot számomra már hosszúnak tünik és reménytelennek olykor. Egyik pillanatban erős vagyok, a másik percben órákig magamba roskadok.Eddigi életemben ilyen nehezen nem vergődtem ki egy szakitásból, legalább is én ugy érzem Most. Bizom abban, hogy eljön a pillanat amikor tudom ezt kell csinálnom ahhoz, hogy ismét Én Én legyek. Köszönöm

Balogh Jutka mondta:

Azt gondolja az ember lánya, hogy amikorra leélte az élet első felét, jócskán, akkor már nem tud újat mondani senki.
És örök igazság, a bölcsesség nem a korral jön. Vannak emberek, akikre viccesen azt szoktuk mondani,hogy … egy csodagyerek, mert már 3 éves korában is annyi esze volt, mint most….. Nagyon szeretem olvasni az irásaidat kedves Balázs, én is és a lányom is, de főleg neki adnak ezek az irások most nagyon sok erőt, és láttatni azt az utat, amit most járnia kel, és amin most végig kell mennie. És megértenie, hogy nem tehet sem érte, sem ellene. Csak megélheti. És kész.
Köszönjük kedves Balázs.

Zsu mondta:

Kedves Balazs! Folyamatosan azt hajtogattam a barataimnak, h. valami olyan furcsa. Erzem az energiakat, ahogy csapkodnak felettem. Feszult es ingerlekeny vagyok. Olyan, mintha masik dimenzioban lennenk es ez mind 2012.12.21 ota. Erre most vissza olvasom toled, amiket erzek es amiket nem ertettem!!! Teljesen megdobbentem! Koszonom ezt az irasod! Sok mindenre valaszt kaptam!

Theodora mondta:

Igen, az írás nagyon jó! Most döbbentem rá, hogy már rég óta erre az “új energiára” vártam, ezt vágytam. Szinte mondhatnám, hogy tudtam, pedig dehogy tudtam, csak éreztem, hogy valami változásnak kell! jönnie, mert ami volt, vagy az utóélete még picit itt van, az már élhetetlen. Most meg, hogy az Új energia itt van, valóban nem működnek az eddigi dolgok, csak részlegesen. A cigány kártyával eddig szinte tökéletesen tudtam “látni”, most meg mintha megsüketültem, megvakultam volna félig-meddig, nem hallom-látom az üzeneteket. A szkafanderes ember meg itt él mellettem, és mondhatom, őrjöng. Félelmetes. Eddig is sok energiámba került, de fel tudtam töltődni “magamból”. Most meg úgy érzem, nincs honnan töltődnöm. Hogyan lehet megszabadulni ebből fogságból, ha már nincs hova menni?!
Kívánok magunknak tényleg sok türelmet és sok-sok erőt!

vagyok. vali mondta:

Rendben. Már rég, sejtjeimben tudtam, mit tegyek, hogy élni tudjak, csak élni! Ez elég példa, ha valaki élni akar. Nem pénzt keresni, hanem élni, nem tanítani, hanem példa lenni, hogyan lehet élni, MOST. Jó volt az internetes bődületben ezt a kis színtisztaságot, a morzsát , a facebook szemetesben meglelni! ……legyen…….

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Amikor éjszakai álmunkból ébredünk, hasonlóakat élünk meg, mint mostanában éber állapotban, s fordítva. Ébrednénk is, meg nem is, fel is kelnénk, meg nem is, boldogok szeretnénk lenni, meg nem is, fásultak is vagyunk, meg nem is, …. ez az a bizonyos “SEMMILYEN, FÁSULT” állapot, amelyet – gondolom nem vagyok egyedül – érzek. S mint rávilágítottál, ez az ébredés egyik “munkafázisa”, ezt meg nem élni manapság?! Tehát én úgy érzem, hogy ebben az állapotban leledzünk sokan.

ÉBREDÉS

Hosszú éjszakánk volt,
s Igazt rejtő álmunk,
hol az Isten Hittel
hadilábon álltunk.

Egy Mennyei Csillag
kúszik fel az égre,
epedezve szólít
fénylő ébredésre.

Bágyadt, fáradt szemünk
lassacskán kinyitjuk,
s azt, miért születtünk,
büszkén felvállaljuk.

Tévútra vitt álom
végéhez közeleg,
kézben rózsafűzér
imádkozva remeg.

Emberek szívében
sorra gyúlnak fények,
s megbocsátást nyernek
a nyomasztó vétkek.

Én így látom és érzem.
Köszönöm, hogy olvashattam ezt az írásodat is, békés, szeretetteljes napokat kívánok Neked, Családodnak, Minden Kedves Olvasódnak és Nem Olvasódnak, szeretettel: Schmidt Károly.

Köveskuti Tünde mondta:

De jó CsillagMagok, hogy nem vagyok egyedűl ezekkel az érzésekkel. Hála Neked :-) KBK-Shaam an

Anita mondta:

Hónapok óta egyre erősebb lett bennem a kétségbeesés, hogy nem vagyok normális. Minden igyekezetem, erőfeszítésem ellenére minden inkább rosszra fordulni látszott. Erre ma este belenyomták az orromat ebbe a cikkbe, és az azt követő hozzászólásokba, és érzem, hogy kezdek megnyugodni. Tehát teljesen normális dolog a letompultság, fásultság, szétszórtság, cikázó gondolatok… A lehető legjobbkor nyomták a kezembe ezt a mankót. Szinte már csak ez az egyetlen hobbim, hogy gyűjtöm a jóleső, erőt adó gondolatokat, amikbe kapaszkodni lehet, ha túlságosan is gázos lenne a helyzet :) Hálás köszönet Mindenkinek!