Írások

Ráébredsz az Igazságra

2013. jún. 28
Ha kapsz egy új étkészletet, be is rakhatod a fiókba várva az angol királynő érkezését... vagy nap mint nap élhetsz vele. Te döntesz! Új "étkészlet" érkezett...

?Minden szervem óra, mely a csillagokhoz igazítva jár? ? írta József Atilla*, s ennél szebben nem is fogalmazhatta volna meg, hogy az ember milyen szorosan össze van kötve az őt körbeölelő kozmosszal. Szintén egy másik Atilla ? Grandpierre ? az, aki ezt a gondolatot a tudomány eszközeivel bizonyítja. Utóbbi munkásságába elmerülve egy élő világegyetem, egy élő kozmosz képe rajzolódik ki előttünk. Nem lehet az embert elkülöníteni semmitől sem, mert folyamatosan mindennel kapcsolatban áll.

images (6)Ezt az élő kapcsolatot kell ÚJRA felfedeznünk magunkban. Nem feltétlenül csak misztikus, hanem sokkal gyakorlatiasabb, 21. századi eszközökkel. A belső kapcsolódás nem csak a bolygónkhoz magához, hanem tágabbra tekintve a Naprendszerrel is létre kell, hogy jöjjön. Egy tudatos, ám mégis lelki-szellemi módon.

Bevezetésképpen szeretném megmutatni, hogy nem is sejtjük azt, hogy életünk legalapvetőbb, leghétköznapibb ritmusát milyen mélyen áthatja a kozmosz. A Jupiterről szeretnék mesélni, de csak azért, hogy megvilágítsam a szoros kapcsolatát az emberrel, hogy utána elmesélhessem, mit is üzen most nekünk ez az égitest. Kérlek, tarts velem! (A bevezetőt kihagyva ugorj a három csillaghoz)

Talán sokan nem is tudják, hogy mindennapokban használt egyik legfontosabb időegységek, az órák és a percek valójában a Jupiternek köszönhetők. A sumér birodalom csillagászai a Jupiter ? mint legfőbb bolygó, a Nap Fia ? mozgását figyelve megállapították, hogy az kb. 12 év alatt kerüli meg a Napot. Ez egy fontos, szent szám.

images (9)Az iskolában tanult 360 fok, amire a kört osztjuk pedig a Napév (365) és a Holdév (355) közepe: innen adódik ez a jól ismert összeg. Adott hát a 360 fok, mint a kör osztása, és a 12, mint Jupiteri év. Ezekből a számokból keletkezett az óra, mint kishónap, amiből 12 van: ma is ezt látod az órák számlapján. Ebből van egy nappali és egy éjszakai rész, s így adja ki a 2×12 a 24-et. Ugyanígy, ha 360-at elosztjuk 12-vel, akkor 30-at kapunk. Ebből a 30-ból ? szintén alkalmazva a kettős szorzót ? jön ki a 60 perc.

Tehát, amikor eltelik egy perc az életedben, akkor az az egy perc a Nap, a Hold és a Jupiter mozgásából adódott ? minden szerved óra, amely a csillagokhoz igazítva jár.

A Jupitert nem véletlenül tartották külön figyelemben, s hívták a Nap Fiának. Az egy Jupiteri év, azaz amikor a Jupiter megkerüli egyszer a napot, a 12 év egy fontos ciklus mindannyiunk életében. S a 12-es szám ismerős lehet az asztrológiából ? nem véletlenül. Egy földi év alatt tehát a Jupiter pont egy asztrológiai jegyben jár.  Egy ilyen jegyváltás történt most június 26-án, azaz 30(!) fokot tett meg egy év alatt a Jupiter, újabb földi óra kezdődik a Jupiteri időszámításban. Belépett a rák jegyébe ? ami most egy igazi csodát rejt számunkra.

* * *

images (8)A Jupiter szimbolizálja a bennünk élő Igazságokat, a Hitedet, az istenképet. Mutatja, hogy hogyan viszonyulsz a bőséghez, a szeretethez, a kiáradáshoz, a tudáshoz, s ahogyan a világot látod. Ez a Benned élő világkép folyamatosan tágul, s most egy új lehetőséget kapsz: Hogyan tudod szeretetben, elfogadásban és érzelmi beállítottsággal átitatva tágítani önmagadat?

A rák jegyhez tartoznak a gyökerek, a belső otthonod temploma is. Így a világ megismerése helyett most a fő kérdés az: honnan jövök én? Hol vannak a gyökereim? Mire építkezem az életben, mi az én kiindulási pontom?

Ezekre a kérdésekre adott válasz, vagy már maga az, hogy elindulsz megkeresni a válaszokat magadban, hatalmas ajtókat fog kinyitni. Ugyanis most a Jupiter ? a rák jegyben ? trigon fényszög kapcsolatba kerül két másik bolygóval. Ezek szintén vizes jegyekben állnak: a Szaturnusz a skorpióban és a Neptunusz a halakban.

images (7)A 3 víz jegy a háromszöggel van most összekötve e három bolygó által. Az asztrológia nagyon szereti ezt a fényszöget, a hármas trigont, mert csodás lehetőségeket szimbolizál. Azért szeretjük, mert könnyen rá tudjuk ragasztani a pozitív jelzőt. Valóban előrelépést, kilépést szimbolizál. Már maga a hármas szám a változás száma: amikor képes vagy a kettő, a poláris világ fölé emelkedve egy másik nézőpontból ránézni, és ezáltal átalakítani. A háromszög a tűz jele: a tűz sem csinált mást, mint átalakít: az anyagot hővé alakítja, azaz magasabb oktávba emeli.

Ennek a lehetősége van most terítéken egy éven keresztül ? ha tágan értelmezzük. Ám a nyár mindenképpen egy változást hoz el abban a tekintetben, hogy képes lehetsz magadon túllépni. Ez természetesen mindig adott, ám az égen álló bolygók mindig egyfajta áramlatot, energiamezőt szimbolizálnak.

Ez olyan, mintha kapnál egy új étkészletet: be is rakhatod a fiókod mélyére, hogy majd csak akkor veszed elő, amikor az angol királynő érkezik hozzád vacsorára. Vagy, nap mint nap használod? Hiába a TIÉD ez az étkészlet, te döntöd el, hogyan bánsz vele.

Ilyen az asztrológiai konstelláció üzenete is: berepül a csoda az ablakodon most. De te döntöd el, hogy minek akarod meglátni! Könnyen lehet, hogy ugyanúgy megszokásból kihajtod, mint idegen lehetőségeket, vagy a beérkezett csodákat értő szívvel fogadod? Te döntöd el!

letöltés (1)Az üzenet nyárra a következő tehát: mondj igent minden lehetőségre! Engedd, hogy az új élmények elvigyenek téged oda, ahol még nem jártál! Mert a lelked ismeretlen területeire tévedni. Minden blokkoldás, lelki problémák oldása igen áldásos most ezekben a hónapokban.

Vedd észre az adódó lehetőségeket. S ami a legfontosabb: HALLGASS MINÉL JOBBAN AZ INTUÍCIÓDRA! A három vizes jegy az érzelmeket, a lelkivilágot tükrözi: tehát engedd meg magadnak, hogy érezz, hogy a szíved vezessen. Hogy valódi módon érezz: ne elfojtásokból, félelmekből, hanem a benső isteni kapcsolatodból.

Ez a kihívás az, amit érdemes gyakorolni: hallgass a sugallatokra, s repülj, szárnyalj, egyszerűen hagyd magad mögött a félelmeidet és a szenvedésedet.

Ébredj rá az igazságra: úgy, ahogyan még nem tetted. Ne kutasd, ne agyalj rajta, hanem hagyd, hogy belülről előbukkanjon. Ezt üzeni a Jupiter a rák jegyben: a belső igazságaid jönnek elő, látszólag maguktól. Hagyd abba a kutatást, az agyalást: tanuld meg átadni magad az intuíciónak, amikor ráébredsz az univerzum áramlataira, amikor a valóságodat más fogja meghatározni. Amikor csatlakozol az Élő Világegyetemhez, el fog jönni számodra egy teljesen másfajta élet. Félelem, szenvedés nélkül: de ehhez meg kell tanulnod bízni magadban!

(*: lásd a hozzászólások végén, nem elírás)

 * * *

Ha szeretnél értesítést kapni a következő írásról, előadásokról, ne felejts el feliratkozni a hírlevélre (jobb fent).

* * *

17 hozzászólás

Major Beatrix mondta:

… ezt MOST (is) “megkaptam…” :D
Köszönöm:)
(egy újabb szép zöld pipa :D )
SzeretetÖlelés/B.

Beus mondta:

Hálás szívvel köszönöm Balázs!
Áldás!

Ritus mondta:

huhhh…ez mekkora írás, Balááázs :D ezerrel történik az életemben, nyilas szülöttként nagyon érintve vagyok :) köszönöm!

Márti mondta:

Köszönöm Balázs! Ez ennél jobbkor nem is jöhetett volna!

Bogyó mondta:

Köszönöm!

Buday Éva mondta:

Köszönöm ! Csupa jó hír és megerősítés !

Pénzes Barbara mondta:

Szerem?nyi Kriszta! Polgár Livi! H?ROMSZÖG!!!

Nagy Gabriella mondta:

Köszönöm Balázs! Ez most számomra megerősítés sok mindenben:-)

Zsuzsi mondta:

Hát..ezt is ujra csak köszönöm!!! Várom a lehetőséget!

Godó Ernőné,Erzsi mondta:

Köszönöm Balázs,iparkodom e szerint cselekedni.

Bagaméri Anikó mondta:

Köszönöm szépen!
Különösen mostanában nagy szükség van a lehetőségek tárházára, amiben csak a döntéseimen múlik , hogy mit választok!!
Istenem most add meg nekem , érzést,… hogy jól döntsek!!!!

Péntek Mária mondta:

Köszönöm.Köszönöm. Köszönöm.

Horváth Brigitta mondta:

Nagyon szeretem az írásokat, mégis muszáj megjegyeznem: nagy költőnk József Attila és nem József Atilla.

Pinke Anita mondta:

Egyet kell értsek Horváth Brigivel…
Igaz a jelenlegi helyesírási szabály szerint így is úgy is lehet írni, viszont mivel ő még így használta, nekünk is ezt kell követnünk. :-)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Brigitta, Anita!

Köszönöm az észrevételt, az “elírás” tudatos volt, direkt használom az ősi, 1000 éve még helyes írásmódot, az Atillát.
Az Atilla az egyetlen nevünk, amit nem úgy írunk, ahogy mondjuk, és Atilla vezér nevét nem véletlenül másították meg.
A T-k és az L-ek teljesen más feladatot, erőket és kihívásokat szimbolizálnak – nem mindegy, hogy egy vagy kettő van belőlük.

Ennek a részleteit egy külön cikkben vagy előadásban lehetne kifejteni. Paksi Zoli régi asztrozófia tanárom mesélt erről egyébként.

Lehet, hogy ez az jelenlegi helyesírás szabálya, de nekem meggyőződésem, hogy az Atilla név rezgését vissza kell állítani a jelenlegi formátumba.

Persze, lehet egyetérteni és nem egyetérteni, de én szeretnék hű maradni az 1000 évvel ezelőtti írásmódhoz.

Szép napot,
Balázs

Vass Márti mondta:

Nyelvtörő:így kiejteni nem is lehet!!!!!
Maradjunk az eredetinél,vagyis ATILLA!!!!!!!
Kazinczy nem nyelvújító,hanem nyelvünk rontója volt!!!!!

Szép napot???? Szép étvágyat…??? ÉS EGÉSZSÉGET,S NEM JÓ EGÉSZSÉGET-ROSSZ EGÉSZSÉG NINCS!!!! JÓ NAPOT !!!!!!!Vass Márti
(Szemüvegem,kesztyűm,esernyőm többször elhagytam…,-de a szüzességet nem elveszítjük,hanem ajándékba adjuk!!!)

Pinke Anita mondta:

Köszi Balázs, így már mindent értek. Erre nem gondoltam… főleg mivel a mi gyönyörű nyelvünk elég gyakran megtréfál minket a kiejtés és leírás vonatkozásában. De köszi a felvilágosítást, ennyivel is többet tudok már :)és várjuk a további “kalauzolást”.