Írások

Tényleg teljesen meg tudsz változni?

2013. jún. 21
Nem fogsz VALÓJÁBAN megváltozni addig, ameddig el nem fogadod magad olyannak, amilyen vagy.

Tényleg teljesen meg tudsz változni?

images (2)A kérdésre a válasz talán nem egyértelmű. IGEN? Vagy NEM? Természetesen megvizsgáljuk a témát, hogy tényleg így van-e, és milyen tévhitekkel, illúziókkal vesszük körbe magunkat. És hogy lehetünk-e másmilyenek egyáltalán? Bízom benne, hogy a cikk végére közelebb kerülsz a saját válaszodhoz.

A kérdés akkor merült fel bennem, amikor a napokban kezembe akadt saját képletem fürkészése közben egy neves magyar spirituális gondolkodó-asztrológus írása. Megtudtam, hogy bizonyos szerepeimből akár elhiszem, akár nem, lényegében nem tudok kimozdulni. Pont.

Ez szíven ütött, hogy vajon tényleg így van-e? Vajon csak hazudok magamnak, hogy bármiféle változást elértem az életben, és amit ?tanítok?, hogy képes vagy erre a változásra, vajon csak egy kendő, amivel eltakarhatjuk a problémákat?

S egy szinten azt kell mondjam, igen, az, csak egy kendő és menekülés önmagad elől. Mert ha megnézed az emberek legnagyobb részét, megnézed önmagadat, akkor azt fogod látni, hogy nagyon sok alapvető tulajdonságod nem változott, bárhogyan próbáltad átalakítani. Eljártál mindenféle kurzusokra, és esetleg még mindig nincs pénzed, vagy mindig nem mennek a párkapcsolataid, vagy mindig elégedetlen vagy magaddal. Elértél ennek a végére? Biztosan nem.

A spirituális útkereső sokszor tapasztalja magán, hogy bizonyos problémák tekintetében előrelépést ért el, de sokszor visszacsúszunk ugyanabba a gödörbe, vagy újabba lép. Mintha lenne valami totális abban, hogy élsz, valami megmásíthatatlan.

Hiszen van egy kialakult személyiséged, van egy működési mechanizmusod az életben, amiből szeretnéd kihozni a legjobbat. De olyan érzése van az embernek, ha mondjuk tudományos, pszichológus vagy netán asztrológus szemmel vizsgálja magát, hogy bizony vannak olyan dolgok, amik ott vannak benned, mert te ilyen vagy, és punktum. A kialakult aspektusaid működnek az életben, mint egyfajta túlélő kód, és nem hagynak nyugton téged. (Felhozhatnánk a lottó-ötös tudományosan igazolt példáját, hogy a nagy gazdagság után szintn minden nagy pénzhez jutott ember elveszíti azt, mert a tudatossága, életfelfogása és a pénzhez való hozzáállása alapvetően ugyanaz maradt: szegénységben fog meghalni. )

S vajon értél el VALÓDI változást életedben? Kérlek, nézz magadba őszintén, hogy ott legbelül, mélyen, a fő tulajdonságaid alakultak-e? Kérlek, ne érts majd velem egyet, és ugyanakkor ne mondj ellent sem, mert nem kívánlak semmiről meggyőzni, csak szeretnélek megkérdezni, hogy mennyire mersz őszinte lenni magadhoz?

letöltésAzt látom, hogy sok spirituális (vagy nem) útkereső (vagy úton-járó) eljut egy pontra, ahol már úgy érzi, hogy mindent megtett életének megváltoztatása érdekében, de mégsem változott meg sok tekintetben. És ekkor feladja, vagy elfogadja, belenyugszik, kompromisszumokat köt. De ehhez nem kell se spirituálisnak, se úton-járónak lennünk. Azt gondolom, az emberek belenyugszanak, beletörődnek a megváltoztathatatlannak hitt dolgokba, mert senkin nem látják az igazi változást.

Ezért van szükség ikonok, hírességek, példaképek, guruk, tanítók felállítására, akikben végül mindig csalódni fogsz, mert kiderül róluk, hogy ők is emberek, valójában a photoshop miatt olyan szép a bőrük, és büdöset pukiznak. Az egyik megvilágosodott tanítóról kiderül, hogy előadás szünetében fészbúkol a mobilján ? bamm, oda a csoda. A másik meg kövér, elhízott ? bamm, ő sem tökéletes. A harmadik meg csajozik. A negyedik meg egoista.

Senki sem tökéletes ? mégis törekszel egyfajta folyamatos átalakulásra, egy folyamatos fejlődésre, mert nem akarsz az lenni, ami vagy. Mintha meg tudnád magad változtatni, új ember lehetnél, de valójában MINDIG fogsz magadban találni valamit, ami javításra, megváltoztatásra szorul.

Ezért lehet, hogy igen, értél el változást valamilyen tekintetben, már nem veszekszel anyósoddal ? ami valljuk be, sokak életében nagy előrelépés :) ? majd azután újra és újra találsz valamit, amit még nem oldottál meg. És ez így fog menni az idők végezetéig.

De biztos maradnak benned olyan megmásíthatatlan tulajdonságok, szerepek, amelyek mindig is veled lesznek ? hiszen az asztrológus és a tudomány is megmondta.

Kedves Olvasó Barátom, tudod, hogy mit mondok erre?

A FENÉKET! *

Van megoldás, de szerintem nem szeretnéd majd megtalálni. Nézzük ez mivel jár:

images (1)Elfogadod magad teljesen, totálisan, szőröstől-bőröstől, rossz tulajdonságostól, sötét énestől, hogy ?úgy vagy jó, ahogy vagy?. Tuti. Biztosan, bármilyen negatív tulajdonságra mutatsz magadban, akármilyen kvadrátot mutatsz a képletedben, vagy akármilyen orvosi igazolást hozol a mentális sérülésedről: ennek ellenére így vagy jó, és nem kell magadon változtatnod! Sőt, elfogadod TELJESEN a világot olyannak amilyen! S nem akarsz a világon se változtatni.

S itt azt hiszem meg is állhatunk, mert biztos vagyok benne, hogy sokan megakadnak abban, hogy ?márpedig miért fogadjak el szörnyűséges és undorító dolgokat magamban (vagy a világban), amiket tettem, és amilyen lehetek??

Rendben, akkor, ha ezt szeretnéd tenni, üdvözöllek az örök szenvedés klubjában: a Föld nevű bolygón.

Ez az, ami közted és a teljességed között áll: hogy szeretnéd magad jobbá tenni, mert ez egy örökké tartó folyamat, amiből egyetlen kiút létezik: a teljes és totális elfogadás. S ez nem azt jelenti, hogy ettől rossz ember leszel! Ez egy hatalmas félreértés benned, olyan mélyen van gyökereztetve, hogy hosszú évek (inkább újjászületések) sora kell ahhoz, hogy ezt a programot felülírd.

Ez a program azt mondja benned: ?ha ilyen voltam és ilyen tulajdonságaim vannak, akkor, hacsak meg nem másítom őket, addig rossz / szegény / szerencsétlen / magányos leszek.?

images (3)De ha elkezded szeretni magad ? elfogadni magad olyannak amilyen vagy! ? akkor eltűnik a FOLYAMATOS BELSŐ HARC és a folyamatos BELSŐ SZENVEDÉS. Ettől még ugyanolyan maradsz látszólag, de nyertél valamit: békét. Tudatosságot. Egységet.

S tudod, mi történik akkor, ha elfogadod azt, hogy mindig volt egy rossz tulajdonságod, amit mindig is meg akartál változtatni?

Az történik, hogy például odaáll eléd a párod, és megint megnyomja benned a piros gombot, amitől mindig is ideges leszel. Ha nem vagy elfogadásban, és a belső szenvedés, belső harc állapotában élsz, akkor ez a piros gomb valóban be fogja benned indítani a folyamatokat, amikkel küzdesz. És bumm, elvesztetted a tudatosságodat, és megint ideges lettél, kiabálsz, stb?

Ellenben, ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, és így szereted magad, akkor jön a párod, hogy megnyomja a piros gombodat: és nem történik semmi. Mert békében, nyugalomban, önszeretetben vagy. Bolond leszel elrontani a kedves belső állapotodat. És tudod belül, hogy valójában most ideges is lehetnél, és megint a fejéhez vágnál mindenféle dolgot, és megint elküldenéd a féltékenységi rohamodban. De nem teszed. Pedig ott van benned.

Ennyi. Működik: a megvilágosodott mesterek garanciájával van ellátva, azt gondolom.  :)

A változás az, amikor megengeded hogy átalakulj egyik állapotból a másikba. Itt nincs ellenállás, csak tiszta elfogadás van. Te mennyire fogadod el magad?

* * *

images (4)S hogy visszakanyarodjunk a cikk elejére, a felvetett problémára: nem, nem fogsz tudni VALÓJÁBAN megváltozni addig, ameddig el nem fogadod magad olyannak, amilyen vagy. Ameddig nem kezded el magad szeretni. Addig folyamatosan meglesz a fejlődés és változás illúziója, hiszen lesz, amit magad mögött hagysz, és újabb problémák bukkannak fel, vagy lesznek olyanok, amelyek sosem változnak.

De te döntöd el, hogy egyszerűen elengeded ezeket, és éled az életed elfogadásban magaddal, vagy folyamatosan kipróbálod magad, hogy tényleg változtál-e? Teremtesz újabb és újabb helyzeteket, ahol megmutathatod magadnak, az elmédnek, hogy ?háháá, látod, mégsem vagyok olyan jó ember!?.

Meddig szeretnéd ezt a játékot játszani?

Mert ?jó?, na az soha sem leszel. Mindig is lesznek ?rossz tulajdonságaid?, amelyeket az éppen aktuális létállapotod rossznak fog megnevezni. Ez a poláris világ csapdája, amelybe beletörődhetsz? Ez a jó és a rossz ?örök? küzdelme, ami mindig is benned lesz, mert mindig is jó akarsz lenni a rosszal szemben.

De a jót, csak onnan tudod, hogy jó, hogy tudod mi a rossz!

images (5)S ha elfogadod magad jónak és rossznak, ilyennek meg olyannak, és nem fogsz magaddal foglalkozni, hanem éled tovább az életed anélkül, hogy jobb akarnál lenni ? és közben szereted magad ? akkor az életed egy csapásra meg fog változni. Próbáld ki!

S ez nem azt jelenti, hogy az emberek bátran fel vannak hatalmazva arra, hogy azt csináljanak a többi emberrel, amit akarnak ? illetve, igazából, de. A Szabad Választás bolygóján vagy, ahol bátran azt csinálhatsz a többi emberrel, amit csak szeretnél. Ezt a Teremtő adta Neked.

De TE mit választasz? Nos, ebben áll a szabad akaratod: hogyan éled meg az életed? Békében? Elfogadásban? Ahol nincs szükséged belső harcra ? és ezáltal kint sem lesz szükséged arra, hogy meglásd a tükörben a harcodat. Mert a világ egy tükör, csakis a belső konfliktusaidat tükrözi.

De ez már egy másik írás témája lenne? Addig is: csak fogadd el magad, s meglátod, a világod megváltozik.

S ha ideges lettél ezektől a szavaktól, mert te a világot meg akarod javítani, és nem akarsz több rossz embert, nem akarsz több negatív tapasztalást ? akkor ez a harc benned dúl, a SAJÁT SÖTÉT RÉSZED ELLEN, ami szeretne csatlakozni hozzád. De nyugodj meg, nem fogja átvenni feletted a hatalmat, csakis addig, amíg harcolsz ellen. S ha feladod a harcot: létrejön az egység, amire mindig is vártál.

S nem lesz szükséged arra, hogy másoktól elvegyél bármit is, nem lesz szükséged az emberi játszmákra?

 * * *

Ha szeretnél értesítést kapni a következő írásról, előadásokról, ne felejts el feliratkozni a hírlevélre (jobb fent).

* * *

30 hozzászólás

Cinzina mondta:

Már vártam… :) Köszönöm.

Major Beatrix mondta:

Drága Balázs,
azt talán el sem kell mondanom, hogy MA pont ERRŐL folytattam eszme-cserét… majd, a beszélgetés mintegy záró akkordjaként, telefonban búcsúzáskor láttam meg a mai cikked…
KÖSZÖNÖM, (többek közt)hogy le is írtad mindezt… :D
A szó elszáll – az írás megmarad(megragad) :D
SzeretetÖlelés/B.

Exopolitika Magyarország mondta:

Sajnos az átalakulás nagyon lassú folyamat, ahogy Daubner Béla pszichiáter-jógaoktató-ayurvedikus is mondja. De hála Istennek, hogy az Égiek segítenek.
Részben hiába a spirituális fejlettség, ha az egónak alapvető hiányosságai azt hátráltatják. A személyiség visszatartja a lelket a kiteljesedésétől.

Zsófi mondta:

Köszönöm! :)

Ágnes mondta:

Kedves Balázs!
Nagyon jó érzés újra és újra elolvasni az írásaidban a bennem zajló folyamatok “forgatókönyvét”!!!Most érkeztem el arra a pontra,hogy zsákutcában érzem magam,mindent megkérdőjelezek,ami történt velem az utóbbi években,hiszen ” annyi mindent tanultam,változtam,elengedtem”….és mégis ugyan azok a falak köszönnek vissza a gödör alján ,mint korábban…nem történt semmi….tényleg nem történt semmi??????

Igen,tudom,az önelfogadás….de Te is tudod ez a legfájdalmasabb az egész “fejlődés-tapasztalás” játékban….
Szeretem olvasni az írásaidat….hálás köszönet!

Linda mondta:

Kulcsmondat: “Elfogadod magad teljesen, totálisan, szőröstől-bőröstől, rossz tulajdonságostól, sötét énestől, hogy ?úgy vagy jó, ahogy vagy?.” Mert csakis ez hozhat igazi áttörést, változást az életben, adhat belső békét, harmóniát…, miközben folytatod a – talán már előre megtervezett – utadat rugalmas lélekkel, optimistán és hálás, tudatos szívvel.

Köszönjük szépen, Kedves Balázs!
Már megint EGY-re járt a csatornánk… :-)

Emese mondta:

Szépek a képek és tetszik amit írsz!:)

Rob mondta:

Helló!

Mennyi okoskodás, de a vége mindig ugyanaz minden okoskodásnak: ” Csak annyit tudunk, hogy nem tudunk semmit. ” :-)))

Üdv mindenkinek!

Buzás Csaba mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon szépen köszönöm ezt az írásodat is.
A feleségem épp a hétvégén osztotta meg velem ezt a tudást, amit most viszaolvastam a te írásodban.
Ideje, hogy a sarkamra álljak és kezembe vegyem az irányítást, azaz a “nem-irányítást”.
Sokszor halljuk a sok okosságot, de a te írásaidból kiérzem azt az erőt és tudást, ami löketet ad megtenni azt, amit meg kell tenni…
Mégegyszer köszöm azt, hogy ezeket meg is osztod velünk.

Üdv,
Csaba.

Godó Ernőné,Erzsi mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon érdekes,hogy pont ezek a dolgok foglalkoztatnak engem is.Rájöttem arra,hogy el kell fogadnom magamat,és békében,nyugalomban élnem.Ahhoz hogy a változás megtörténjen.
Én most ezt gyakorlom.Köszönöm az irásodat.

Buday Éva mondta:

Köszönöm !

Kitty mondta:

Jól esnek soraidat olvasni,megerősitenek a gondolataimban amit kifelé gyakorlok,teszek,és beválnak…szép napot és várom a következő irásaidat

Gyöngyös mondta:

Ez megint zseniálisra sikerült! Ami pedig a legérdekesebb, hogy mindig olyan ‘kinyilatkoztatásod’ jön, amivel éppen akkor foglakozom, vagy problémám van. Pedig rajtam kívül több százan olvasnak… Na mindegy (egyébként tényleg minden=Egy), remélem sokáig velünk maradsz, én még szeretnék vagy 50 évig élni, addig olvaslak. Szép napot!

gorino mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon szeretem az írásaidat, noha még sosem reflektáltam rájuk hozzászólás formájában, maximum nagyon sok mindenkinek továbbítottam a honlapod valamelyik cikkét. :)
És igen, én is pont ezzel a dologgal foglalkoztam, mint oly sokan írták a hozzászólásokban, de hát aki valamelyest a spirituális önmegismerés útját járja, szerintem evidens, hogy foglalkozik ezzel.
Ahogy írtad, az önelfogadás valóban nagyon fontos dolog. Az embernek nem változni akarnia kell, hanem elsősorban elfogadnia a “csomagot”, amivel érkezett, s amellett elkezdeni szépen kibontani az isteni felsőbb lényét ebben a világba, hogy elvégezhesse életfeladatát.
Ám szerintem a puszta elfogadás igazából a problémákat, a nem tetsző tulajdonságokat nem oldja meg, csak lenyugtatja, elaltatja őket. Attól azok még ott maradnak a mélyben, mert ezek nagyon erősen beült minták, reakciók. Lehetséges, hogy ha az ember nyugodt, akkor nem nyomja meg azt a bizonyos piros gombot, mikor a párja jön. Lehetséges, hogy épp nem úgy fogsz reagálni. A párod összezavarodik. Hiszen nem ezt szokta meg. Ám aztán jön egy nap, mikor az ember kicsit lejjebb van, kicsit fáradtabb és a párja megint jön, és lehet, meg sem akarja nyomni a gombot, ám a rossz állapot hatására ez a beidegződés újra előtör és az emberből kitör a régi minta. A párunk meg megint csak áll összezavarodottan, hogy most akkor nem érti. Most akkor van, vagy nincs a piros gomb?
És mi sem értjük.
Ilyenkor persze sokaknál jön az önmarcangolás. De hiszen már olyan jól haladtam, olyan szépen ment minden, kiegyensúlyozott voltam, meditáltam, jógáztam, és lám, mégsem sikerül. Ekkor megint megpróbálja magát a nyugalom és elfogadás állapotába hozni, de valamiért mégsem sikerül. És végül feladja egy időre.
Természetesen ez egy sarkított példa, de amire utalni szerettem volna, hogy az önelfogadás csak a kezdet. Az embernek szembe is kell néznie a félelmeivel, beidegződéseivel, mikor megfelelő állapotban van hozzá. Egy napló segítségével és némi utánaolvasással ha mást nem, de legalább az ebben az életben ránk rakódott környezeti mintákat fel tudjuk ismerni és ezáltal fel tudjuk oldani. Vagyis, valódi változást tudunk elérni abba az irányba, amerre valóban törekedni szeretnénk.
És ennek az egyik segítője az érzelmi intelligencia pszichológiája, amely még nagyon gyerekcipőben jár, de már most bámulatosan megmagyarázza a társadalmi berendezkedésünk, családmodellünk gyerekekre gyakorolt félresiklásait, felnőttkori rossz mintáinkat, beidegződéseinket.
Szóval, az elfogadás jó dolog, de a problémt apró lépésekre kell lebontani. Először az ebben az életben leledző terheket kell feloldani hogy mostani életünkben kiegyensúlyozottak lehessünk, s ha ez megvan, mondhatjuk el világi értelemben, hogy igen, sikerült megváltoznunk, “jobb emberek” lettünk. Mert most itt vagyunk. Kutathatjuk, kereshetjük a válaszokat, de amíg a spiritualitást elválasztjuk a fizikai világtól, ahelyett, hogy a 3D-s rezgésünk növelnénk tudatosan, addig változás sem lesz, mert az anyag mindig le fog húzni.

Mizsey Béláné mondta:

Kedves Balázs!
SZERETEM olvasni írásaidat. Nagyon szeretnék Veled horoszkópot
kielemezni. Volna erre lehetőség?

Szivélyes üdvözlettel, Teréz

Vajda Emil mondta:

Kedves Balazs! Soraidat olvasva szinte magamat, egyenisegemet, felelmeimet, harcomat lattam kivetitve egy hatalmas falra es egy kicsit megijedtem. Regota dul bennem a harc, hogy valtoztassak magamon, de probalkozasaim mindeddig keves sikerrel jartak. Mikor megnyomjak azt a piros gombot az egesz elmem felrobban es mar nem tudok tudatos lenni. Tudom kezdo vagyok, sokat kell meg tanulnom feleg ami salyat magam elfogadasat, szeretetet illeti. Tudataban vagyok, hogy meg mindig az egom gyoz nagyon sokszor , de probalaom kezelni. Tanacsaidat sajat szemelyemre szabottan megfogadom es tovabbra is a segitsegedet kerem, hogy megeljem a lelki beket es a szeretet nemes erzeset. Koszonom!

Kiss Balázs Kunó mondta:

Köszönöm mindenkinek gondolatait, sorait! :)

Kedves Teréz!
A felső menüpontban, az Elemzés címszó alatt megtalálod a részleteket: http://csillagmag.hu/elemzes/

Szép napot,
KBK

Masszázs-Om mondta:

Én is ezt gyakorlom; pácienseimet erre biztatom: ismerd meg önmagad és fogadd el tulajdonságaidat! A képességeinket pedig azon az életterületen és abban a helyzetben használjuk, ahol az helyénvaló. A “rossz” tulajdonságok így jóvá válhatnak és segíthetnek minket. Kiléphetünk a “jó és rossz játszmájából”, ill. mint egy társasjátéknál, elővehetjük és eltehetjük a játékot kedvünk szerint, örömben és szabadon. :)

Vass Eva mondta:

Koszonom Kuno fantasztikus gondolatok es ismet amikor szuksegem van ra.

nemede mondta:

Csk egy hozzászólás erejéig.
Azt mondod ne küzdj belül és akkor kivül eltünik a küzdelem.Csak fogadd el magad.Most nézd meg , az elfogadásért megy a küzdelem.Azon vagyok hogy… , igyekszek hogy…Ezt próbálom hogy…elfogadjam magam.Végig a küzdés állapotában vagy.Harcolsz a békéért és mikor lesz béke?Holnap , egy hét múlva , jövőre?Egyáltalán létezik az az idő?A kutya kergeti a farkát.Vajon el tudod-e fogadni hogy nem tudod elfogadni magad?Ilyen vagyok.Nem tetszik hogy igy ragálok néha , nem tetszik hogy azt teszem valamikor…El tudod fogadni hogy nem fogadod el magad mindig?Ki fog számonkérni?Ki büntet meg?
Az igazi kérdések ekkor jönnek majd.Hogy ki az aki elfogad és egyáltalán mit is?
Ez a spirituális ömlengés kikészit…
Ja , türelmetlen vagyok és nyers?Az.És?
Csak cáfolja meg bárki hogy önmaga elfogadásáért nem tesz erőfeszitést.De ha tesz , akkor jó tudni hogy kint is azt fogja tapsztalni ahogy Balázs irta.

Köveskuti Tünde mondta:

Ez az idézet kúszott be a gondolataimba, miközben olvastam az írásod Balázs! :-)

“Mihelyt nincs többé igényed élvezetre: megtudod a szakadatlan
élvezet módját és nem élsz vele.
Mihelyt mindegy, hogy meddig élsz: megtudod a földi örökélet módját
és nem élsz vele.
Mihelyt belátod, hogy az emberiséget nem kell boldoggá, békéssé,
bölccsé tenni: ennek módját is megtudod és nem élsz vele.
Mindaz, ami legkivánatosabbnak látszik: a legerősebb méreg: A világot pokolra hajítaná.
“Mihelyt nem kell: mindenem a tied” ez az élet vásárcsarnokának felirata.
/Weöres Sándor?Az élet tanításai/

JÓ HOGY VAGY SHAAM AN. <3

Jónási Elvira mondta:

Kedves Kiss Balázs Kunó

Nagyon hasznos a tevékenységed, köszönjük az olvasótáborod nevében.
Minden szavad visszaigazolódik az ismeretségi körömben,és munkám során azokkal a dolgokkal találkozom,amikről írsz.
Személyes példákkal tudom alátámasztani pld a május 16-i írásod a lányomról szól.:-( fel is ismerte a dolgokat
Igazi döbbenet volt elolvasnunk.

A klientúrám nagy része is lelkes olvasód lett.
Bár mindenki ezeket az írásokat olvasná, és nem a rengeteg maszlagot amiket a média sugároz.
Persze Ők is csak a dolgukat végzik, ránk van bízva,mit olvasunk,és mit nem….Csak jó lenne,ha….
Köszönöm.
Jónási Elvira
parapszichológus,és transz perszonális pszichológus

bolygó mondta:

Kedves Balázs és hozzászólók!
Köszönöm az írást és a hozzászólásokat is,melyek további inspirációt jelentenek.

Evelin mondta:

Jó az írás, érdekesek a hozzászólások. Ez valahol a gyökérproblémája és legnagyobb illúziója mindenkinek, ha majd spirituálisan munkálkodva magán megváltozik, jobb emberré válik, akkor majd az élete is ezt tükrözi vissza.
Jobbá akarnak válni, de miért is??Többnyire, hogy mások elfogadják és szeressék őt. Mertha nem vagy Szent Teréz, akkor már nem is vagy szerethető?? Ezt komolyan gondolja mindenki??De ami még ennél is jellemzőbb, hogy az ember így belerakja magát az áldozat szerepébe. Dehát én jó vagyok, én mindenkinek csak adok, mindenkire figyelek, próbálok folyamatosan még jobb emberré válni és az életem még sem olyan, amilyennek szeretném, áldozat vagyok. Jézus a kereszten. A folytonos agyalás, önelemzés, oldások, tisztítások egyszerűen csak hárítások. Menekülés az élettől, a saját felelősséged elől. Ne agyalj csináld. Szeretsz főzni, főzz magadnak, szeretsz szaunázni szaunázz, szeretsz pókerezni, pókerezz. Szeretnél aludni, aludj, ne másokkal törődj, hanem magaddal, különben is honnan tudod, hogy másnak mi a jó???Honnan veszed a bátorságot megmondani, hogy másnak mi a jó????Ne más örömére tegyél, hanem a magadéra. Nincs pénzed, keress munkát, vagy ha van, de nem tudsz megélni belőle keress másikat, vagy legalább vegyél egy sorsjegyet, hátha:)Ne panaszkodj, csináld, ne siránkozz csináld!!Ha Szent Teréz akarsz lenni, akkor menj és csináld, végezz karitatív munkát! Menj el önkéntesnek! Nem kell jónak lenni csak csinálni kell!

Kun Erzsi mondta:

Nagyon köszönöm.Mióta eszem”tudom ez a gondom .Újra és újra ide, az origó helyzetbe kerülők vissza.Mindig mindent megteszek csak ezt ne kelljen .HIÁBA :eljött az idő :)Végtelen nyugalomban vagyok …Aki . KÖSZÖNÖM !!!!

Juhász Tünde mondta:

Kedves Balázs és Mindenki!
Egyetértek Balázzsal abban, hogy ha magad ellen törsz, csak azt erősíted, ami ellen vagy. Máshogy kell megközelíteni, mert szerintem, csak a változás állandó, mindenki szebbé és jobbá szeretni válni, tehát fejlődni akar. Egyébként sincs olyan állapot, hogy stagnálsz valamiben, mert ez ellent mondana mindenfajta Univerzális törvénynek. Tehát vagy éppen hátrafelé haladsz vagy előrefelé, de megállás nincs. A tüdőd sem áll meg gondolkodni, hogy most mit is csináljon, és a szíved sem vesz ki pár perc szabadságot, hogy addig ne verjen. Az élet mindig mozgásban van.
Egyébként az élet fordulópontjain van lehetőség nagyobb fejlődésre, ezt mindenki érzi magában mikor jön el, hogy így tovább nem lehet folytatni, és akkor máris változtatsz (feljebb indulsz el a spirálon) vagy hagyod magad visszacsúszni és kezded elölről azt a kört. És akkor szép lassan évek alatt vissza kell mászni a lecsúszási ponthoz.
Ehhez az egészhez két dolgot fűznék még hozzá:
– az egész világ egy illúzióvilág, teremtett és benne te is, ezért te mint teremtő, ha nem a külvilágra figyelsz, hanem magadra, belülről kifelé mindent megváltoztathatsz a 4 alsó testedet is beleértve. (Szándékaidat, gondolataidat, érzelmeidet, fizikai kinézetedet) Egyedül a mag lélekenergiádat nem tudod megváltoztatni, mert az örök, akkor is meglesz, ha már nem vagy itt a 3D-ben. De azt nem is kell, mert az az Isteni részed, teljesen tökéletes és harmonikus, mint az Univerzum.
– Valaminek a megváltoztatásához tudatosságot (nézőpontot) kell váltanod, mert azon a szinten, ahol a probléma keletkezett nem megoldható. Pl. elfogadod azt, hogy mindent te teremtesz, ezért bármit teremthetsz, ez lesz az új hited és mint tudjuk az vagy amit hiszel magadról.
Ezzel persze még nincs befejezve, mert itt a 3D-ben sokat kell tenned, és igen, mindennap.
Ennek a neve Tudatos Teremtés, amiről már nagyon sok könyv született. (Célkitűzés, megvalósítás, cselekvés)
Szerintem nagyon sokat lehet tanulni Brian Tracy Phonix Szemináriumából (letölthető ingyenesen ha rákerestek a neten)
(tudatalatti átprogramozása, ami valójában 94 %-ban téged irányit úgy, hogy nem is tudsz róla), énkép megváltoztatása, önszeretet stb.)Ezek konkrét gyakorlati dolgok, amit meg kell tenned magadért.
Mindenki egy mágneshez hasonlít, azt vonzza, ami belőle kisugárzik (a tudat alatti, az alapprogram (én Windows-nak nevezem) sok szeméttel van tele, pl. régi korholások miatti önbecsüléshiány, stb.) igenis fontos, hogy ezeket megváltoztassuk.
Én Balog Béla Cd-it használom ehhez (A tudatalatti tíz parancsolata) és amit szeretnél (új programokat a Windowsodra azokat is használhatod, magadnak felveszed az új saját Énképedre vonatkozó állításokat és visszahallgatod)
Szóval az igaz, hogy az Isteni energia nem ismer erőlködést, nem is szabad görcsölni, csak lazán mindennap meghallgatod legalább 3-szor, mondjuk fél évig és a változás magától bekövetkezik. Közben meg csinálod a dolgod.
Mindenkinek örömteli változtatást és teremtést kívánok.

Juhász Tünde mondta:

Azt még elfelejtettem leírni, hogy a DNS-edet is meg tudod változtatni, ha akarod.
A DNS-t bizonyos kulcs-szavakkal és frekvenciákkal (érzelmek) újra lehet programozni.
De gondolom ezt már tudjátok. (Ezért kell a fentieket csinálni).
Ja, a Kryon könyv is erről szól: Az emberi DNS Tizenkét Rétege

Agica mondta:

Sziasztok, nagyon tetszett nekem is ez a cikk, eppen nemreg talalkoztam ugyanis a sotet oldalammal :D. Eloszor elszegyelltem magam a viselkedesem miatt, aztan megoldasokat kerestem, hogy hogyan kellett volna reagalnom jobban arra a helyzetre, utana azzal foglalkoztam, hogy mire akar ez a szituacio megtanitani, vegul arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy nahat, a sok fejlodes ellenere meg mindig van bennem egy jo nagy adag agresszio, ezt tudomasul vettem, a kulvilag visszatukrozte a szemelyisegem ezen reszet, dehat ez is en vagyok, igy hat elfogadtam, hogy ilyen reszem is van. Mindenkinek szep napot es jo onmegismerest kivanok.

Holló Ágnes mondta:

Minden Tisztelet az Öné.Sok embernek ad támaszt, köszönjük.:)
Folyamatosan azt látom magam körül, hogy elveszünk a nagy keresésben, és elfelejtünk élni, és megélni a lét minden pillanatának az ajándékát.Elfelejtjük, hogy az életet élni, és nem megérteni kell. És minduntalan visszazuhanunk ha valaki akit erősebbnek, okosabbnak, vagy bölcsebbnek tarunk magunknál, ránk szól, hogy nem vagyunk még “elég jók”. Miért fogadjuk el jobban más kritikáját, mint a belső hangunkat?
“Vagyok aki vagyok” kérlek szeress így.

Ági