Programajánló

Beszélgetőpartnereim: Soma Mamagésa és A.J. Christian

2014. feb. 24

Következő kurzus: 2014.03.11. 19 óra – Lurdy mozi

Nőiesség – Férfiasság?

Az Önmeghaladó Kurzus márciusi állomásán leginkább az érdekel minket, hogy a nemi alapvetéseken kívül mitől számít egy nő Nőiesnek és egy férfi Férfiasnak, ha levesszük a nemiségből adódó szerepjátékok nem belülről jövő szokásait, a patriarchális időszak ránk égett mintáit, a maszkokat és “színházi” kellékeket. Vagyis a saját, tiszta önvalójából fakadóan igazából mitől lesz valaki Férfias, Nőies?

soma-christian-fb-event-01-14976

A társadalmi sztereotípiák mindig is uralkodtak az emberek tudatán, viszont az elképesztő méreteket öltő információ dömpingtől való zavarodottság és mások álmainak kergetése azt eredményezte, hogy mára ezek a sztereotípiák egyre inkább mosodnak össze. A feltörekvő generációk már nem látják annyira markánsan ezeket a bizonyos “jellemzőket”, így a nemi szerepek teljesen felborultak. A nők “szedik fel” a férfiakat a klubbokban, menedzseri pozíciókat töltenek be és elférfiasodnak..holott igénylik a rugalmasságot, hogy megteremthessék az egyensúlyt a család és karrier között. Komoly karriert szeretnének a nők is, de ugyanakkor gyermekét is saját maga szeretné felnevelni. A férfiak pedig a divattól vezérelten egyre inkább feminin jellemzőkkel rendelkeznek.

A nemiség és annak megélése mindig is központi téma volt a világ történelmében, Magyarországon évtizedek óta foglakozik ezzel Spitzer Gyöngyi vagyis Soma Mamagésa.

Nőiesség táborokat tart és klubokat vezet Ébresztő előadások címmel, folyamatosan járja az egész országot és kelti öntudatra az eltévedt lelkeket. Néha humorral, máskor szenvedéllyel, olykor elgondolkodva, de mindig nagy alapossággal járja körül témáit hallgatóit és olvasóit egyaránt elragadtatva. Az első internetes kereskedelmi rádió alapítója, több zenekarban énekel, közel egy tucat könyv írója, internetes portálokon rovatvezető, és ő az a nagybetűs Nő, aki egyedülálló módon a kereskedelmi tv-kben is képviseli tudja tudatosan Önmagát, őszintén, kendőzetlenül.

A.J. Christian a ‘Mit keresett Isten a nappalimban?’ és a ‘Mit keresett Isten a hálószobámban?’ című sikerkönyvek szerzője, hétről-hétre előadásokat, különféle foglalkozásokat tart, amelyeken minden kereső embert kortól, nemtől függetlenül befogad – s tanítások nélkül, lényével segít bennünket abban, hogy megtalálhassuk Önmagunk.

Ahogy ő fogalmaz a témát illetően második könyvében:

?A férfiak alapvetően félnek a nőktől, viszont ha akarnak valamit, akkor túllépnek a félelmükön. Ha a férfiban fellobban a vágy, ha a szívében lángra lobban a szerelem, akkor eszében sincs félni, és még a világvége sem tarthatja távol a nőtől! Ha a pasas akar valamit, akkor ott van!?

?A nő nem a szuperhímre vágyik, nem a hercegre a fehér lovon. Persze az egója meg-megszurkálja, egy-egy éles megjegyzéssel megpiszkálja a férfit, de nem Mr. tökéletesre van szüksége, hanem egy olyan hús-vér férfira, aki szeretettel, figyelemmel és megbecsüléssel öleli körül.?

“A nő nem bólogató majomra, és nem is egy vérengző fenevadra vágyik, hanem arra, hogy vele s mellette sétáljon a tigris.”
A.J. Christian

A beszélgetés moderátora: Kiss Balázs Kunó.

Belépő elővételben: 3000Ft, helyszínen 4000Ft.

 Elővételes jegyvásárlás személyesen:

Az Élet Étterme 1054 Garibaldi utca 5. (minden nap 11:30 – 21:00)
Aközpont 1094 Páva / Tompa utca sarok (minden nap 18:00 – 21:30)

Vagy itt az oldalon elektronikus formában >>> JEGYVÁSÁRLÁS

 Várunk Mindenkit szeretettel :)

2 hozzászólás

Herczeg Edina mondta:

Érdeklődni szeretnék, hogy a beszélgetésről készül-e videofelvétel, amelyet be lehet majd szerezni? Külföldön élek, de nagyon szívesen megnézném..

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Edina!

AJC-ről nem készülhet videófelvétel, ezért ezt csak élőben lehet megtekinteni.

Minden jót,
Kunó