Programajánló

Előadás: Hová tűnt a pirítós?

2013. jún. 24

Egy nagyon kedves barátom fogadott így egy reggelen: “Képzeld Balázs mit álmodtam! Voltunk az előadásodon, és a legelején mondtad, hogy a mai előadás címe: Hová tűnt a pirítós?“.

Kinevettük magunkat, (mármint a valóságban), leültünk reggelizni és csatlakozott hozzánk több kedves barátunk. Ahogy elfogyott a reggeli az asztalról, történetmesélésbe kezdtünk, s egy lány munkahelyi sztorizásba kezd: “Képzeljétek, a főnökünk küldött egy körlevelet a kollégáknak, hogy mostantól kezdve a felső konyhát be kell zárni, mert valaki ellopta a kenyérpirítót“.

Persze több sem kellett, egymásra néztünk és dőltünk a nevetéstől: HOVÁ TŰNT A PIRÍTÓS?

* * *

 Nos, adta magát a történet, hogy ebből bizony a régóta tervezett előadásnak már csakis ezt a címet adhatom. Legalább egy hete tervezgettem, hogy miről szeretnék beszélni, de a cím csak nem állt össze. Véletlen?

Persze, hogy nincs véletlen. Egyre jobban hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy az életben a dolgok nem egymás utáni sorrendben, logikusan felépítve következnek, hanem egyszerűen csak vannak. Kvantumugrásokkal – azaz váltásokkal, ok-okozati összefüggés nélkül alakulnak át. 

Szeretnélek bevezetni egy olyan valóságba, ahol a dolgok nem azért történnek meg, mert egymásból következnek, mert logikusak, mert mindig is így voltak: hanem reagálnak a Te tudatosságodra. Mindig is ezt tették, csak esetleg az emberi tudatosság, hogy úgy mondjam, egy programozott teremtény volt, elveszve a saját programjában.

S ahogyan nyílik folyamatosan a tudat, úgy lép ki egyre jobban az okozati világból egy más valóságba. Az “Agy vagy Intuíció” című előadáson részletesen végigvettük ezt, hogy az elme (ok-okozati világ) miért és hogyan működik. Beszéljünk most arról, hogy te hogyan tudsz az új fajta valóságba átlépni? Vagyis inkább hogyan tudod a létezésedet jobban hozzá igazítani, mert már átléptél december 21-én. Csak még nem szoktad meg.

A nyárra szeretnék néhány házi feladatot is adni, hogy gyakorolhasd azt, hogyan lehetsz ilyen kvantumi módon változó: azaz hirtelen lépésekkel, ugrásokkal, ok-okozat nélkül létező lény. Hogyan értheted meg életedben a látszólagos káoszt? Ami csak azért káosz, mert még nem látod át.

S az előadás után meditálunk egyet ezekre az energiákra, s ezt a meditációt majd otthon is el tudod végezni, ami segíthet majd a váltásban.

* * *

Időpont: 2013 július 4. 18:00

Helyszín: Sziddhárta központ, Andrássy út 98, Juhar terem

Belépő: 1500 ft

* * *

fold_fraktalokkal

2 hozzászólás

Györgyi mondta:

Kedves Balázs!

Ennek az előadásnak is lesz hanganyaga? Szívesen hallgatnám, a meditációval, házi feladattal együtt. :-)
Öleléssel: Györgyi

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Györgyi!

http://csillagmag.hu/hanganyagok/hova-tunt-a-piritos/

Nyáron nem lesz több előadás szerintem, de még egy meglepetés-csillagles beeshet :D

Szép napot,
Balázs