Programajánló

Előadás: TEDxSomlóiStWomen

2012. nov. 11

December 2, 16:00-17:30

Előadó: Kiss Balázs Kunó

http://tedxsomloistwomen.com/

Helyszín: Somlói út 51Budapest

* * *

Regisztráció: http://tedxsomloistwomen.com/regisztracio

* * *

Mi az a TED?

Az első TED-konferenciát 1984-ben rendezték meg Kaliforniában.

Célja, hogy a technológia, a szórakoztatás és a dizájn (T= Technology, E= Entertainment, D=Design) területeiről érkező, kimagasló eredményeket elért emberek megoszthassák inspiráló, jövőt formáló gondolataikat, ötleteiket.

Az előadók között olyan nagy neveket találunk, mint Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Paul Simon, Sir Richard Branson vagy Bono.

A TED évente kétszer megrendezett konferenciáival, a TED.com ingyenes videóanyagaival, valamint a világ minden pontján kisebb közösségek által szervezett független rendezvényeivel az elmúlt közel három évtizedben olyan világméretű mozgalommá nőtte ki magát, amelyen keresztül az értékes gondolatok igazi változást hozhatnak a világba.

* * *

* * *

Mi az a TEDx?

A TEDx független, ám a TED küldetésével megegyező célú rendezvény, vagyis a cél ugyanaz: hogy a valóban értékes gondolatok minél több emberhez eljussanak.

A TEDx rendezvények célja, hogy a kisebb közösségek, szervezetek, illetve magánszemélyek is párbeszédet kezdeményezhessenek saját környezetükben a TED-konferenciáknál megszokott interaktív módon.

A TEDx események különleges egyvelegei a leginspirálóbb TED Talks videóknak és az élő előadásoknak.

Mára a TED a szó legjobb értelmében világtrenddé vált. A mai napig több mint 5000 TEDx eseményt rendeztek a világ ezernyi pontján. Büszkék vagyunk arra, hogy ma már Magyarország is felkerült a TED térképére, és így a magyar előadók is inspirálhatják a világ sokmilliós TED-közösségét.

Tudta?

  • A TEDx rendezvények teljesen függetlenül, egy-egy lelkes helyi csapat koordinálásában jönnek létre
  • TEDx eseményei önkéntesek által szervezett, non-profit rendezvények, amelyek mentesek minden politikai, illetve anyagi motivációtól, illetve ezekből származható haszontól.
  • A TEDx rendezvények saját weboldallal rendelkeznek, ahová az elhangzott 3-18 perces előadásokat is feltöltik, hogy minél több emberhez eljussanak az ott megosztott gondolatok