Programajánló

Nyári Csillagles (last minute)

2012. aug. 21

Szeretettel várlak egy élő nyári csillaglesésre a szabad égbolt alatt augusztus 24-én pénteken este háromnegyed 8-kor Fóton a Fótfüdrő vonat állomás mellett.

A találkozás lényege, hogy élő kapcsolatot teremtsünk a csillagos éggel, és nem utolsó sorban együtt legyünk, ismerkedjünk, beszélgessünk. A találkozás alatt egy kis előadás hallgathattok meg a csillagos égbolt éppen aktuális titkairól, plusz rengeteg kérdést lehet feltenni, és egy picit tájékozódni is fogunk a csillagképekről.

Ezen kívül lehet, hogy meditálunk is, ez a helyzettől és a létszámtól is függ majd. :)

“belépő” természetesen nincs. :) 

Az előző években készült képek, hangulatkeltőként itt megtekinthetőek:

http://csillagmag.hu/media/kepek/

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/2011-nyari-csillagleses-kepek/

– – – – – – –

Háromnegyed 8 és 8 között fogunk gyülekezni, és együtt megyünk a szabad ég alá. A lemenő nap fényénél kezdjük majd el a beszélgetést, és mikor feljönnek a csillagok, akkor valóban közvetlenül rá fogunk tudni érzékelni a nyári égboltra. Így az égbolt lesz a kivetítőm. :)

Helyszín: Fót, Hársfa utca, a Tó mellett.

Gyalog: Itt áll meg a vonat, a Fótfürdő nevű vasútállomáson, ezért a helyszín teljesen jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. A vonat 19-kor indul a Nyugati Pályaudvarról, és Fóton a harmadik megállónál kell leszállni ? a tó mellett.

Autóval pedig az ÖMV kút ELŐTT kell jobbra elkanyarodni, majd követni a sínek vonalát. A Hársfa utca egy földút, légy kitartó :)

Térkép: KATTINTS IDE

Hármegyed 8-kor találkozunk itt, és 8-kor indulunk tovább gyalog, egy 15 perces sétára, olyan helyre, ahol a csillagok jól láthatóak. 10 és fél-11 között végzünk, de igény szerint persze lehet tovább maradni. A vonat 22:24-kor vagy 23:24 -kor indul vissza a Nyugatiba.

FONTOS: pokrócot, párnát, vagy valamilyen ülő alkalmatosságot mindenképpen hozz magaddal, hogy le tudj ülni-feküdni a fűbe! Esetleg javaslom a zseblámpát is, mert visszafelé sötét lesz. 

Rossz idő esetén: ha esik az eső, vagy legalább is nagyon úgy néz ki, hogy esni fog, akkor a találkozás elmarad, ezen az oldalon mindent közzé fogok tenni, mindenképpen nézz be ide, mielőtt elindulsz!

– – – – – – – – – – –

4 hozzászólás

Rita mondta:

Balázs,

idénre is szerveztél meteorhullást?? :)))

Kata mondta:

De jó! De jó! De jó! : )

Juli mondta:

erre vártam, aztán jól lemaradtam róla, nem is vettem észre a post-ot – bánatos vagyok :-( remélem, jól sikerült szépet láttatok!!!

Főnix mondta:

Nagyon tanulságos volt a hétvégével együtt! :-)