Programajánló

Előadás: Tizenharmadik jegy – Félreértések és magyarázatok

2011. feb. 01

Jó pár hete a médiában megjelent egy igen félreérthető cikk arról, hogy valójában az asztrológusok nem is számolják jól az asztrológiai jegyeket, illetve létezik egy “tizenharmadik” jegy. Ez igen sokáig keringett az interneten.

Nagyon sokan fordultak kérdéssel felém, hogy segítsek a helyére tenni ezt a dolgot, és azt tapasztaltam, hogy hatalmas nagy félreértések vannak a köztudatban az egész asztrológiával és az asztrozófiával kapcsolatban.

Sőt, tovább megyek, sok asztrológus sem érti legtöbbször, hogy miről is van szó, és elkezdi védeni tudományát, az asztrológiát, egy olyan dolog ellen, ami ellen nem is kellene védekeznie.

Az asztrológia szent tudomány, a 12 jegyes rendszer nem egy légből kapott, valakik kénye-kedve szerint felállított valami, hanem egyidős az emberiséggel. DE sajnos ez a mai asztrológiai rendszerekben már teljesen eltorzult, és átalakult.

Majd az ezredforduló környékén Paksi Zoltán bevezette az asztrozófiát, vagyis magyar nevén a csillagbölcselet tudományát, ahol felnyitotta a szemünket a csillagos égboltra. Ez egy hatalmas mérföldkő az emberiség fejlődésében, de még mindig arra vár, hogy a hétköznapok tudatába is beépüljön.

Amikor legelőször találkoztam a csillagbölcselettel, nagyon sokat kutattam, hosszú hónapokon keresztül kerestem, hogy miként lehetséges az, hogy az elemzéseim során felállított asztrológiai képlet is ÉS egyben az asztrozófiai képlet is működik.

A válasz nem mondható el egyszerűen. Sőt, oda vezet, amiről a tizenharmadik jegy problémája, a precesszió is beszél, de sajnos a bulvársajtó ezt inkább a szenzációhajhászás oltárán áldozta fel, mint hogy érthető és PONTOS magyarázatot adjon.

Erről szeretnék beszélni: szeretném megvilágítani azt, hogy mi is ez a tizenharmadik jegy, illetve pontosan mi és hogyan is zajlik a csillagos égen. A média által felkavart vizet szeretném letisztítani, hogy képesek legyünk a helyére tenni a dolgokat.

Beszélni fogok arról, hogy az asztrológia miért és hogyan működhet még mindig, annak ellenére, hogy a csillagos égbolt, a “valóság” már teljesen mást tükröz.

Az előadás másik célja, hogy kitörjünk végre a bulvárasztrológia markából, hogy képesek legyünk túllépni a napjegyünk (és esetleg az aszcendensünk) által bekategorizált énünk két dimenziós metszetéből, és kiemelkedjünk egy magasabb dimenzióba.

– – –

Helyszín: Sziddhárta Központ, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fsz, JUHAR TEREM

Időpont: 2011. március 10, 18:00

Belépő: 1000 forint